More

  Molde – Galatasaray 2-3: Tidligere Rosenborg-profil senket Molde

  MOLDE – GALATASARAY: Unødvendige baklengs snøt trolig Molde for avansement.

  Molde – Galatasaray

  Molde fikk det som ventet vanskelig mot de tyrkiske mesterne i kveldens Champions League-play-off, men det begynte så lovende for laget fra rosenes by.

  Martin Ellingsen kom inn i startelleveren for en småskadet Martin Linnes, og Ellingsen, som har slitt så mye med skader de siste sesongene, sørget for en drømmestart for Molde. For i det åttende minutt, fikk Molde corner, og ballen ble slått millimeterpresist inn i feltet. Ellingsen raget høyt til værs, og fra rundt ti meters hold, headet 27-åringen hjemmelaget vakkert inn i ledelsen.

  LES OGSÅ: Burnleys elleville presentasjons-videoer

  Molde hadde åpnet kampen bra, og gikk ut i aggressivt press mot Galatasaray. Ellingsens scoring ga Erling Moes mannskap bare ytterligere blod på tann. Minutter senere, kunne Magnus Wolff Eikrem doblet moldensernes ledelse, men Fernando Muslera i gjestenes mål, fikk i full strekk slått ballen til side for mål.

  Galatasaray våknet

  Det virket å være vekkeren Galatasaray trengte, for nå våknet bortelaget. Etter drøyt halvspilt omgang, ga Molde bort et unødvendig frispark i farlig område. Sergio Oliveiras skuddforsøk gikk via målscorer Ellingsen og bak en utspilt Jacob Karlstrøm i Molde-buret. 1-1 på Aker Stadion.

  Minutter senere, viste Mauro Icardi hvorfor Galatasaray valgte å hente den skandaleomsuste spissen. Yunus Akgun slo en lang ball mot italieneren, som hadde løpt seg fri inne i Molde-feltet, og på første touch, vippet han ballen elegant over Karlstrøm, og sendte Galatasaray i ledelsen. Vondt kunne blitt til verre, men Yunus Akguns scoring like før pause, ble annullert av VAR på grunn av en forseelse i opptakten til målet.

  Molde - Galatasaray
  Mauro Icardi Sendte Galatasaray Vakkert I Ledelsen.

  Molde fikk imidlertid en mulighet til å komme ajour på overtid i førsteomgang. Emil Breivik fyrte av fra rundt 16 meter, men Muslera vartet igjen opp med ny, flott redning, og dermed kunne tyrkerne gå til pause med 2-1-ledelse.

  Frisk start på 2. omgang

  Andreomgang kunne fort startet med et nytt Molde-mareritt. En ball ble slått opp i hånden på Kristoffer Haugen, og dommer Anthony Taylor ble bedt om å gå bort til VAR-skjermen. Den engelske pipeblåseren bestemte seg imidlertid å tildele Molde-forsvareren frispark, etter å ha blitt stemplet i armen, og MFK slapp med skrekken.

  Og det var vertene som tok tak etter pause. Moes menn rullet opp angrep etter angrep, og kom til atskillige gode, store muligheter, men Muslera stod hele tiden i veien i gjestenes mål. Inntil det var spilt 55 minutter. Et flott angrep endte etter hvert opp med et innlegg fra Moldes høyreside. Ballen ble slått over på motsatt kant, og der stod Haugen klar og hamret inn Moldes utligning.

  Molde – Galatasaray 2-3

  Molde fortsatte å trykke Galatasaray bakover, og fortsatte med å skape muligheter. Wolff Eikrem sløste kanskje den største av dem alle, og den tekniske playmakeren gikk også etter hvert tom for krefter, og ble byttet ut med Eric Kitolano, som har vist god form i store deler av denne sommeren.

  Molde ble stadig mer slitne mot tampen av oppgjøret. Atskillige av hjemmelagets spillere hadde lagt ned mange metere og mye krefter. Emil Breivik, en av banens giganter, virket helt tappet for energi mot slutten. Galatasaray styrte det meste av spillet på oppløpet av kveldens oppgjør, men Molde virket villige å ta overganger.

  Så, på tampen, skjedde det som ikke skulle skje. Martin Bjørnbak tapte en duell mot Mauro Icardi, som stormet mot Moldes mål. Italieneren spilte uselvisk til tidligere Rosenborg-spiller Fredrik midtsjø, som enkelt fikk æren av å sende Galatasaray hjem til Tyrkia med svært verdifull 3-2-seier. Hjemmelaget burde nok aller helst hatt med seg en seier før møtet i Tyrkia, og i alle fall uavgjort, for Galatasaray er et av Europas aller mest fryktede hjemmelag. Molde er like fullt potensielt bare 90 minutter unna å være første norske Champions League-representant på gruppespillet på 16 år. Men, håpet henger i en fryktelig tynn tråd.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen