More

  Marseille – Lyon

  Marseille – Lyon
  Søndag 28. februar, kl. 21.00
  Kampodds
  Coolbet  5,35 4,36 1,63
  Norsk Tipping  4,90 3,95 1,52
  Unibet 5,00 4,30 1,60
  Marseille mot Lyon er ett av sesongens største oppgjør i Frankrike. «Choc des Olympiques» har fått navnet sitt da det er de to største klubbene med «Olympique» i navnet. Canal+ har derfor døpt oppgjøret «Olympico». Dette er ikke et rivaloppgjør i klassisk forstand da det ikke er noe ondt blod mellom lagene. Rivaliseringen kommer i stedet fra at man regelmessig har kjempet om å være Frankrikes beste lag før Paris Saint-Germain tok fullstendig over.
  Endelig godt nytt
  Vi har snakket mye om Marseille-krisen i disse spaltene den siste måneden, men det er nå på tide å være litt positive. Etter en grusom periode som endte med at trener André Villas-Boas forsvant har vertene nå funnet formen. 2-0-seier borte mot Auxerre i cupen har blitt etterfulgt av fem poeng på tre ligakamper. Borte mot Nantes lørdag utlignet Dimitri Payet drøye 20 minutter før slutt før Hiroki Sakai ble utvist på overtid. Nå er endelig Jorge Sampaoli på plass som ny sjef. Samtidig uttaler høyreback Pol Lirola at han stortrives i klubben og at han håper at de vil benytte seg av klausulen i kontrakten på tolv millioner euro som vil gjøre overgangen fra Fiorentina permanent. Forrige tirsdag ble det også klart at Duje Caleta Car på ingen måte er snurt over at januarovergangen til Liverpool ble stoppet i siste sekund og at stopperen nå ser frem til å gjøre jobben for Marseille.
  Supporterne går til krig
  Det er imidlertid ingen uke uten at det også er litt negative Marseille-nyheter å by på. Supporterne holdt en pressekonferanse for første gang siden de angrep treningsanlegget 30. januar der de krever at eier Frank McCourt og president Jacques-Henri Eyraud umiddelbart trekker seg ut. Samtidig startet man en boikott som har ført til at klubbens sosiale mediekanaler har mistet titusenvis av abonnenter de siste dagene. L’Équipe melder også at Marseille nå er klaget inn til FIFA av Watford etter at de hentet Pape Gueye gratis i sommer til tross for at han hadde skrevet kontrakt med den engelske klubben.
  Kjemper om gullet
  Langt mindre uro hos Lyon som bytter på med Lille og Paris Saint-Germain om å innta 1. plassen på Ligue 1-tabellen. Etter fire strake ligaseirer ble det sjokktap hjemme mot Montpellier. Fredag slo imidlertid gjestene tilbake med 3-2-seier borte mot Brest. Der ledet laget 3-0 ved pause før motstanderen slo tilbake i 2. omgangen. Memphis Depay satt inn sitt 14. ligamål for sesongen og henger dermed med i kampen om å bli toppscorer i Frankrike.
  Tips
  Lyon blir naturligvis klare favoritter, men oddsmessig er det H-en til 5,35 hos Coolbet som frister mest.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen