More

  Manchester City – PSG

  Skal Manchester City omsider klare å begrave sitt Champions League-spøkelse? Forrige ukes imponerende snuoperasjon i Paris er tegn som tyder på det. Det virket imidlertid lenge som om de himmelblå atter en gang skulle ryke på målstreken. Hjemmelaget åpnet best, og det tok bare et kvarter før Marquinhos stanget et hjørnespark fra Angel di Maria inn bak Ederson i City-buret. Champions League-finalen City har kjempet så hardt for å nå virket igjen å skulle ryke, men De Bruyne og hans lagkamerater var aldri fristet til å kaste inn håndkleet.
  Etter pause var det ett lag på banen, og gjennom scoringer av De Bruyne og Mahrez skaffet City seg en ypperlig mulighet for en aller første Champions League-finale.
  -Vi åpnet kampen altfor forsiktig. Ingen tok ansvar, eller sto frem. De siste minuttene før pause var bedre, og etter hvilen var vi som et nytt lag. Ballen gikk hurtigere, vi dominerte og både kunne og burde scoret flere mål, oppsummerte City- boss Pep Guardiola etter kamp i den franske hovedstaden.
  Fortsatt ikke i mål
  Neymar sluknet etter pause, mens Mbappe knapt var synlig i onsdagens kamp overhodet. Dette er uansett to spillere av en kvalitet som gjør at City alt annet enn kan føle seg sikre på avansement.
  PSG-trener Pochettino har også erfaring med å usannsynlige comeback i Champions League, som Tottenham-manager i 2019. Spurs tapte 0-1 i semifinalen hjemme mot Ajax, og virket døde og begravet da de ved pause i returen hadde pådratt seg nye to baklengsmål. Lucas Moura feide imidlertid inn hat trick etter pause, og Tottenham avanserte på flere scorede bortemål.
  -Det var to veldig ulike omganger. Vi fortjente å ta ledelsen, men sluknet etter pause. Scoringene var litt tilfeldige, men liten tvil om at City vant fortjent. Vi er uansett bare halvveis, og vi har fortsatt troen på finale, sa Mauricio Pochettino i tv-intervjuene etter kamp.
  Sterk statistikk
  Paris Saint-Germain-laget beholder troen og håpet, men statistikken er knusende. Dette var 47.gang et engelsk lag har vunnet bortekampen i en europeisk utslagsrunde, og ved samtlige 47 tilfeller har det endt med avansement.
  City har nå vunnet 18 strake bortekamper i alle turneringer, men scoringene som kom onsdag kveld hadde et drag av hell og lykke. Kevin de Bruynes 1-1-scoring var ment som et innlegg, men havnet i buret. Mahrez’ frisparkscoring passerte gjennom et pinlig hull i PSG-muren.
  Seieren var uansett fortjent nok, og Pep Guardiola vil garantert sørge for at det ikke spares på konfekten i returen denne uken.
  -PSG har kvalitet til å vinne 2-0, men spiller vi som vi gjorde etter pause i kveld vil dette ordne seg. Fortsatt er vi imidlertid bare halvveis, og står vi med lua i hånda vil vi måtte betale, sier Guardiola til engelsk presse.
  Jubeluker
  Manchester City ankom onsdagens semifinale som ferske seierherrer fra Wembley. Deres fjerde strake seier i ligacupen kunne ikke feires i særlig grad, men etter endt sesong kan det bli duket for stor fest. Ligacupen er i havn, mens man om kort tid også vil kunne løfte Premier League-pokalen.
  Det mest etterlengtede trofeet er uansett Champions League, og der er City større oddsfavoritt enn noen gang tidligere. Uavhengig av om det blir Chelsea eller Real Madrid som venter i finalen. For finale blir det vel på de himmelblå nå?

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen