More

  Lyon – Marseille

  Lyon – Marseille
  Groupama Stadium
  Søndag, 20.45
  TV: Norsk Tipping
  Odds:
  H: 1.97
  U: 3.85
  B: 3.80
  Odds fra Coolbet
  Vårt Tips: B
  Lyon mot Marseille er ett av sesongens største oppgjør i Frankrike. Kampen kalles «Choc des Olympiques», men har ingen direkte rivalisering mellom klubbene. Her handler det i all hovedsak om at man ofte har vært veldig gode samtidig.
  Unnskyldte til fansen
  Foran søndagens kveldskamp på Groupama Stadium er det uten tvil vertene Lyon som føler mest på presset. Laget ligger nede på 7. plass på tabellen og det skiller allerede hele 15 poeng opp til leder Paris Saint-Germain. Etter bortekampen mot Nice, der man ledet 2-0 i 80. minutt for så å ende opp med 2-3-tap, rykket klubbledelsen ut med støtte til trener Peter Bosz. Det er som kjent sjeldent et godt tegn i europeisk toppfotball. Hva de så tenker etter 1-4-smellen mot Rennes i siste kamp før landslagspausen blir ren tipping. I den kampen ble Lyon fullstendig rundspilt og forsvarsspiller Jérôme Boateng måtte rykke ut med en unnskyldning til fansen. TV-kameraene plukket også opp at tyskeren var tydelig frustrert med lagkamerat Léo Dubois. Etter kampen avslørt Boateng at han mente de ikke hadde jobbet sammen som et lag og har kommunikasjon fra fraværende. Diskusjoner fikk vi også, utrolig nok, mellom Houssem Aouar og Lucas Paquetá om hvem som skulle ta straffen i 93. minutt da man lå under 0-4.
  Bosz merker presset
  En presset Peter Bosz møtte pressen etter den katastrofale forestillingen og hadde ingen unnskyldninger å by på:
  – Vi lå under 0-1 ved pause. Det burde vært 0-4. Jeg vil ikke forsøke å forklare dette. Vi var elendige både med og uten ball. Rennes fortjente alt. Vi kan snakke om taktikker. 4-4-2 eller 5-3-2 eller hva du vil, men når man spiller så dårlig som i dag så har det ingenting å si. Vi løp mindre, hadde ballen mindre, mistet den oftere og ble rundspilt.
  Om Bosz fortsatt er trener når januarvinduet åpner er usikkert, men det virker som om planene i hvert fall er lagt. Sardar Azmoun fra St. Petersburg og Jesús Corona fra Porto er førstevalgene til direktør Juninho og begge er på utgående kontrakter. Offensive forsterkninger helt nødvendig da flere sentrale spillere vil reise for å delta i Afrika-mesterskapet.
  Målfattige kamper
  Marseille er inne i en periode der det både scores og slippes inn få mål. De fire siste ligakampene har gitt 2-1 i total målforskjell og i siste kamp før landslagspausen ble det meget skuffende 0-0-resultat hjemme mot tabelljumbo Metz. Det var i tillegg helt fortjent at sistnevnte fikk med seg ett poeng fra den kampen. Etter kampen avslørte motstanderens trener Frédéric Antonetti at kampplanen hadde vært så enkel som å stoppe Dimitri Payet fra å ha ballen og det stoppet effektivt Marseilles angrepsspill. Lånespiller Mattéo Guendouzi brukte landslagspausen til å fortelle at han på ingen måte ønsker å returnere til Arsenal:
  – Jeg er på lån i Marseille og fokuserer på det, men det er ingen tvil om at jeg ønsker å bli her i lang tid. Dette er Frankrikes største klubb som har en massiv fanskare. Jeg føler at jeg har tatt mange steg siden jeg forlot Arsenal. Nå har jeg også en datter og det gjør deg mer voksen og ansvarsfull. Det kan man også se på fotballbanen.
  Lyon stiller uten suspenderte Tino Kadewere og skadde Léo Dubois mens Marseille mangler Léo Balerdi og Cengiz Ünder. Borteoddsen er i våre øyne klart mest fristende.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen