More

  Luton nær seier mot Liverpool

  Det var tunge bortefavoritter i dagens to Premier League-kamper. Luton sto til 11 ganger pengene hjemme mot Liverpool, mens Nottingham Forest i Tipsbladet ble spilt til 3,90 hjemme mot Villa. Det skulle imidlertid snart vise seg tyngre enn hva oddsen tilsa for de to storfavorittene.

  Fortjent Forest-seier

  Luton Nær Seier Mot Liverpool Forest 2 Luton
  Luton Nær Seier Mot Liverpool 3

  Skogvokterne innfridde spilltipset, da de ganske så enkelt slo høytflyvende Villa på City Ground med scoring helt i starten av begge omganger. Ola Aina gjorde 1-0 etter fem minutter, før Orel Mangala doblet to minutter etter hvilen. Villa hadde mye ball, men satte ikke debuterende Forest-keeper Odisseas Vlachodimos på de helt store prøvene. Nærmest var Ollie Watkins, som kom noen centimeter for sent på et innlegg fra siden.

  Svakt Liverpool

  Luton har aldri vunnet en Premier League-kamp på Kenilworth Road, og mot Liverpool valgte hjemmelaget naturlig nok å la gjestene trille ball. Dette var da stort sett også det eneste Liverpool gjorde før hvilen. Beskjedent med sjanser ble skapt, og stadige balltap fra spillere som Mac Allister og Trent Alexander-Arnold ga Town gode muligheter på kontringer. Det sto helt fortjent 0-0 til pause.

  Tidenes bom av Darwin Nunez

  Det første kvarteret etter pause ga intet nytt å skrive hjem om, og Jürgen Klopp gjorde helt korrekt bytter i laget. En sjeldent blek Dominik Szoboszlai satt seg på benken sammen med Jota og Joe Gomez, mens Harvey Elliott, Gakpo og Tsimikas kom inn. Luton ante poeng, og hjemmefansen skjønte at muligheten var tilstede da Darwin Nunez brant alle sjansers mor. Uruguayaneren fikk ballen i ensom majestet på bakerste stolpe, men klarte på utrolig vis å klinke ballen opp på tribunen.

  Minutter fra sensasjon

  Tahith Chong, Luton Town
  Målscorer, Og Nær Matchvinner: Tahith Chong Sendte Luton I Ledelse

  Luton ble oppmuntret, og mer moro skulle det bli. Med ti minutter igjen på klokka var Liverpool nær ved å score fra corner, men Luton stjal i stedet ballen og satte umiddelbart kurs mot Liverpool-målet. En perfekt kontring endte til slutt hos innbytter Tahith Chong, som kaldt og rolig trillet ballen inn i nettet bak Alisson.

  Liverpool jaktet utlikning, men etter 90 spilte minutter virker Town på god vei mot sin aller første Premier League-seier på Kenilworth Road. Fem minutter på overtid kom imidlertid utlikningen, på et hodestøt av Luis Diaz. Colombianeren har som kjent tunge stunder etter alt som har skjedd med familien der hjemme, og innbytteren svarte naturlig på scoringen ved å vise frem t-skjorte med hyllest til sin far.

  Luton tar steg

  Luton var akk så nære en andre seier for sesongen mot et lag fra Liverpool, men hjemmefansen på Kenilworth Road må vente enda litt. At Town stadig tar steg i riktig retning er imidlertid helt sikkert.

  Vi er faktisk skuffet over at vi ikke slo Liverpool. Det sier litt om hvor langt vi har kommet, sa Chiedozie Ogbene til engelsk presse etter kamp.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen