More

  Premier League: Høyoddsere på menyen

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Erkerivalene Tottenham og Arsenal er fortsatt ubeseiret, og Nord London-duoen er da også å finne på toppen av Premier League-tabellen. Noen grunn til å kaste inn håndkleet er det imidlertid ikke for forfølgerne. Kun fire poeng skiller tross alt fra Aston Villa på femteplass og frem til tet.

  Ingen av de fem øverste skal denne helgen ut i innbyrdes oppgjør, men flere av dem antas uansett å få problemer med å ta full pott. Arsenal får det kanskje tøffest av dem alle, når de lørdag ettermiddag skal i ilden mot høytflyvende Newcastle på St. James’ Park. Arsenals statistikk mot Newcastle er noe nær uovertruffen, men Newcastle er som kjent en annen type motstander etter pengeinjeksjonen fra lysskye land og organisasjoner som krever grønne bortedrakter. Senest bevist onsdag kveld, da de med b-laget feide over et kriserammet Manchester United.

  Historisk svakt

  Mens det i toppen av tabellen fortsatt ikke er mulig å trekke frem noen soleklar favoritt, er det i andre enden av tabellen noen helt opplagte favoritter til nedrykk. Burnley, Sheffield United og Luton var forventet å få det tøft etter opprykket, men at de totalt skulle stå med ti poeng fra ti kamper er uansett i underkant av forventet, og langt bak skjema.

  Premier League: Vincent Kompany, Burnley
  Nedtur: Vincent Kompany Og Burnley Er Langt Bak Skjema Etter Opprykket Til Premier League

  Luton og Burnley har vunnet hver sin Premier League-kamp, mens Blades-fansen fortsatt ikke er gitt noen grunn til å juble. Laget fra stålbyen har i stedet rukket å sette negative rekorder i sitt gjensyn med den gjeveste divisjonen. Bare tre ganger tidligere i den engelske toppdivisjonen har en klubb stått med maks ett poeng etter ti ligarunder.

  Manchester United sto uten poeng i 1930, West Bromwich Albion hanket inn ett poeng fra sine første ti kamper i 1985, mens Sheffield United selv sto med ett poeng i 2020. Felles for dem alle er at de rykket ned som tabelljumbo. Det plasseres ikke penger på at det blir annerledes denne gang.

  Festningen City Ground

  Nottingham Forest er langt nede på tabellen, med bare to seirer fra første ti kamper. Statistikken hjemme på City Ground evner likevel fortsatt å forbause. Siden september 2022 har Forest bare tapt 2 av 19 hjemme foran egne fans. Bare Manchester City og Liverpool (begge ett tap) kan vise til bedre. Denne helgen gjestes man av et lag med en minst like imponerende statistikk.

  Premier League
  Sheriffer: Forest Lar Seg Sjelden Slå På City Ground

  Unai Emery runder ett år i sjefsstolen hos Villa, og fasiten viser 22 seirer fra 35 kamper. Bedre enn hva både Pep Guardiola og Jürgen Klopp kunne vise til i City og Liverpool. Sesongens eneste to tap kom borte mot Newcastle og Liverpool, og ingen skal bli overrasket om det er nettopp Forest som påfører dem et tredje nederlag. H-oddsen er såpass fristende at vi vedder på at skjer.

  Rundens andre innsats i Premier League blir brukt på et klart forbedret Everton. Sean Dyche ledet onsdag The Toffees til kvartfinale i ligacupen, på bekostning av gamle kjente i Burnley. Forrige helg var det West Ham som fikk unngjelde, og Everton har nå vunnet tre av sine siste fire i alle turneringer. Brighton sliter akkurat nå i motvind, og vil få det tøffere på Goodison enn hva oddsen antyder.

  Les også: FA-cup og askeladder

  Premier League-tips

  FAVORITTEN:

  Everton – Brighton

  TIPS

  H til 2,95 i odds hos Norsk Tipping

  LURINGEN:

  Nottingham Forest – Aston Villa

  TIPS

  H til 3,85 i odds hos Norsk Tipping

  Lørdagens kamper i Premier League

  Premier League: Sean Dyche
  Fremgang: Everton Har Vunnet Tre Av Sine Siste Fire Kamper I Alle Turneringer

  Fulham – Manchester United

  Fulham-fansen kan være fornøyd med uken som er passert. Tok lørdag sterkt poeng på besøk hos Brighton, før manager Marco Silva bekreftet at han hadde signert ny langtidskontrakt. Onsdag hadde man så full kontroll i bortekampen mot Ipswich, der plass i ligacupens kvartfinale ble sikret. Står med 12 poeng fra første 10 kamper, akkurat som de gjorde forrige sesong. Uniteds spillere og manager ble pepet av banen i forrige helgs 0-3-tap hjemme mot City, og pipekonserten var bare høyere da det onsdag endte med samme resultat mot et kraftig svekket Newcastle. Erik ten Hags stilling sies å være i fare, men problemene i United stikker naturligvis langt dypere enn som så.

  Brentford – West Ham

  Brentford fikk dårlig betalt mot både Forest og Manchester United, men har slått hardt tilbake. Enkel 3-0-seier mot Burnley ble forrige helg fulgt av en tredje strake borteseier mot Chelsea. Alle fire Premier League-kamper mot West Ham er vunnet, og i tre av dem har man også holdt nullen. Tre av sesongen første fem hjemmekamper har endt uavgjort. West Ham tok 10 av første 12 mulige poeng denne sesongen, men bare 4 av de siste 18. Strake tap mot Aston Villa og Everton, før oppturen kom i ligacupen onsdag. Gjensynet med Declan Rice endte med fortjent 3-1-seier, og etter å ha ekspedert Arsenal venter nå Liverpool på Anfield i kvartfinalen.

  Burnley – Crystal Palace

  Vincent Kompany ble hyllet etter forrige sesong å ha briljert med et «nytt» Burnley i The Championship. Vel fremme i Premier League er det imidlertid lite som har fungert, og fansen er ikke lenger like skråsikre på at Kompany er rett mann. Åtte av første ti kamper tapt, og eneste trepoenger ble hentet mot opprykkskollega Luton. Ny nedtur onsdag, da det endte med 0-3-tap på besøk hos Everton og tidligere Clarets-boss Sean Dyche. Bare én seier fra siste seks for Palace. Seieren kom borte mot Manchester United, mens Villa, Tottenham og Newcastle er av øvrige motstandere i perioden.  På papiret enklere program i neste fem, mens det også tynnes ut på skadestua.

  Everton – Brighton

  Hyggelig møte med gamle kjente for Sean Dyche, da Everton onsdag avanserte til kvartfinale i ligacupen via 3-0-seier hjemme mot Burnley. Opptur også i Premier League, der to av siste tre er vunnet. I alle turneringer står The Toffees nå med fem seirer fra siste syv kamper. Seamus Coleman nærmer seg retur fra skade, mens Dominic Calvert-Lewin nærmer seg toppform. Tung periode for Brighton, som ikke har vunnet noen av sine siste fire. Spillefri i midtuka, og manager Roberto de Zerbi har dermed fått etterlengtet tid med egne spillere. Fortsatt lang skadeliste, men lørdag kan Fantasy-favoritt Pervis Estupinan endelig være tilbake på banen eter skade.

  Manchester City – Bournemouth

  Erling Braut Haaland og Manchester City gjorde akkurat hva de ville i forrige helgs byderby, og i midtuka har man for en sjelden gangs skyld hatt spillefri. Det meste er på stell, når Kevin De Bruyne er eneste mann på skadelista. Samtlige tolv Premier League-kamper mot Bournemouth er vunnet. Bournemouth spilte onsdag for billett til kvartfinale i ligacupen, men kom til kort etter 1-2-tap på Vitality Stadium. Langt viktigere en ligacup er uansett Premier League, og der tok The Cherries uhyre viktige tre poeng i bunnoppgjøret mot Burnley. Bournemouth har aldri slått City i ligasammenheng (18 kamper), og blir naturligvis ikke oddsfavoritter heller denne helgen.

  Sheffield United – Wolves

  Sheffield United er bare tredje klubb i historien som etter ti kamper ikke har klart spille inn mer enn ett poeng i den engelske toppdivisjonen. 29 baklengs fra 10 kamper er samtidig negativ rekord i Premier League-sammenheng. 0-5-tap mot Arsenal forrige helg, og siste tre mot Wolves er også tapt. Wolves har scoret 12 ligamål denne sesongen, og duoen Hwang Hee-chan og Pedro Neto har vært sist eller nest sist på dem alle. Det var derfor en stor strek i regningen at Neto forsvant ut med skade i forrige helgs 2-2-kamp mot Newcastle. Ble der nok en gang snytt etter dommer/VAR-tabbe. Wolverhampton er uansett ubeseiret fra siste fem i Premier League.

  Newcastle – Arsenal

  Eddie Howe stilte med sine nest beste, men feide likevel Manchester United av banen i 4.runde av ligacupen på Old Trafford onsdag. Mot Wolves forrige helg var man imidlertid heldige. Fikk ufortjent straffespark, og ellevemeteren fra Callum Wilson ble nær reddet av Jose Sá. Tapte mot Liverpool, men øvrige fire hjemmekamper er vunnet med total målscore 12-1. Arsenal var sjanseløse da de onsdag ble eliminert fra ligacupen av West Ham på London Stadium. I Premier League er Ødegaard & Co imidlertid fortsatt uten tap. Eddie Nketiah fikk med seg matchballen hjem da han bidro med hat trick i 5-0-seieren mot Sheffield United forrige helg.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen