More

  Liverpool – Real: Skadefritt mestermøte

  Endelig skal det avgjøres. Kl.21.00 i dag tas det avspark i Champions League-finalen i Paris. De to finalistene kan totalt vise til 19 titler i den gjeveste europacupen, og det er vanskelig å finne en opplagt favoritt før det braker løs i den franske hovedstaden lørdag kveld.
  Begge lag har fulltallige tropper, etter at Liverpools midtbaneduo Fabinho og Thiago begge er tilbake i full trening.
  Liverpool – Real Madrid
  Stade de France
  Lørdag 21.00
  Odds (Norsk Tipping):
  H: 2,00
  U: 3,50
  B: 3,20

  Det har virket som om Real Madrid har flydd under en slags trolldom i Champions League denne våren, en slags oppfatning av at skjebnen har tatt dem hele veien til Paris. For de spanske gigantene skulle strengt tatt ikke vært her – i alle fall hvis en bruker fornuften som fremste argument.
  Uunngåelig
  Tenk tilbake på PSG. Franskmennene ledet 2-0 sammenlagt med en halvtime igjen av returen på Bernabéu. 17 minutter senere hadde Karim Benzema scoret tre ganger og nærmest på egenhånd sendt spanjolene videre til kvartfinalen – godt hjulpet av bortelagets keeper Gianluigi Donnarumma.
  Samme historien mot Chelsea. Londonerne snudde kvartfinalen fullstendig på hodet, men ti minutter før slutt ordnet Rodrygo ekstraomganger. Der avgjorde selvsagt Benzema. I semifinalen mot Manchester City, måtte Real Madrid ha to scoringer da klokka hadde passert 89 minutter for å bare sikre ekstraomganger mot the Citizens. Helt ut fra intet ordnet Rodrygo det. Og nå får du ikke poeng for å gjette matchvinneren i ekstraomgangene. Selvsagt var det Karim Benzema som skjøt de spanske gigantene til finalen i Paris.
  Slik Thanos´ selvproklamerte uunngåelighet i Marvel-universet, føler Real Madrid på en slags uunngåelig rett til å sope med seg Europas aller gjeveste tittel, og det er også en av grunnene til at de har gjort det 13 ganger, seks ganger mer enn nærmeste utfordrer, og tre ganger på rad mellom 2016 og 2018. Madrids mirakuløse snuoperasjoner i tre strake utslagsrunder denne våren, kom nok ikke helt ut fra intet likevel.
  Uthvilte nøkkelspillere
  Etter avansementet mot Manchester City, ble trener Carlo Ancelotti historisk. Aldri før har en manager ledet et lag til fem Champions League-finaler, og italieneren har vunnet tre av de fire foregående; to med Milan i 2003 og 2007, og med Real Madrid i 2014. Triumfen for åtte år siden er også den spanske klubbens aller mest berømte, La Decima. Nå gjør han seg klar til å møte Liverpool, som han har blitt godt kjent med både på og utenfor banen gjennom en lang trenerkarriere.

  – Jeg er veldig glad for å nå finalen, og nok en gang blir det mot Liverpool. Det blir tredje finale som manager mot dem. Jeg har bodd i Liverpool i to år, så finalen kommer til å føles som et derby. Jeg kjenner Jürgen (Klopp) godt og har stor respekt for ham og hans trenerteam. Det kommer til å bli en jevn og fantastisk finale, spår Real-bossen overfor europeisk presse.
  Real Madrid har hatt en fantastisk sesong, og i hjemlig La Liga har de spasert seg til klubbens 35. ligamesterskap. Ancelotti har de siste ukene kunnet spare på de aller største stjernene, og nøkkelspillere som Karim Benzema, Vinícius Júnior, Luka Modric, Toni Kroos og Casemiro har alle fått etterlengtet pust i bakken. Den luksusen har ikke Liverpool hatt, som har kjempet til døra med Manchester City om gullet i Premier League. Spillselskapene har nok en gang satt Real Madrid som underdoger, men Los Blancos har overvunnet langt større odds tidligere denne våren. Ingen behøver bli nevneverdig overrasket om de maner frem enda et mirakel. Det er nemlig en grunn til at Real Madrid er kongene av Europa.
  Ikke fire, men kanskje tre
  Det ble mer dramatikk enn forventet på siste spilledag i Premier League, forrige søndag. Manchester City havnet under 0-2 hjemme mot Steven Gerrards Villa, og da virket Liverpool bare å skulle avgjøre hjemme mot Wolves. Så enkelt var det naturligvis ikke. Liverpool gjorde etter innledende trøbbel jobben, men City snudde til seier etter tre scoringer i løpet av fem minutter. Drømmen om fire titler røk, og da gjelder det å umiddelbart omstille før også det største europeiske trofeet står på spill. Det var imidlertid ikke bare ligatrofeet som forsvant på oppløpssiden; Thiagos skade satte også en støkk i Anfield-publikummet søndag. Midtbanemaestroen hinket av banen sekunder før pause, og fortsatt er det usikkert om ballvirtuosen blir å se fra start lørdag. Både han og midtbanekollega Fabinho er imidlertid tilbake i trening, og Klopp antas å kunne stille med sine aller beste i kveld.

  Enorm sesong, tross alt
  Ligatittelen og drømmen om fire titler røk i løpet av en femminuttersperiode søndag, men sesongen har uansett vært en eneste stor opptur for Klopp og hans menn. Trofeer har det også blitt. Chelsea ble slått i både FA-cup og ligacup, og tre pokaler av fire mulige vil være løftet om det lørdag tas revansj mot Real Madrid. Tre (3!) tap fra 60 kamper er en fantastisk statistikk, og det ene av de tre nederlagene var sågar helt uten betydning. For bare tredje gang rundet Liverpool 90 poeng, og to av dem har altså kommet under ledelse av Jürgen Klopp.
  Søndagens 3-1-seier mot Wolves betyr også at de røde igjen har gått ubeseiret gjennom en hel Premier League-sesong på Anfield, mens Mo Salah endte sesongen som delt toppscorer sammen med Tottenhams Son.
  -Jeg er utrolig stolt av guttene. Vi presser City til aller siste slutt, og vi kunne ikke gjort mye annerledes. Nå venter en siste kraftanstrengelse, og vi vil grave dypt for å vinne pokalen i Paris, sa lagkaptein Jordan Henderson til engelsk presse etter kamp.
  Revansjejakt
  Lørdagens finale spilles mellom to av de virkelige tungvekterne i europeisk fotball. Real Madrid kan vise til fantastiske 13 seirer i den gjeveste europacupen. Ingen over, ingen ved siden. Faktisk ingen heller i nærheten. Med Liverpool-seier lørdag vil imidlertid Liverpool være nærmeste utfordrer, sammen med Milan, som forrige helg vant sitt første italienske seriemesterskap siden 2011. Statistikken fra innbyrdes møter mellom Real og Liverpool er imidlertid skummel lesning for LFC-fansen. Åtte tidligere møter vise fire seirer til Real og tre til Liverpool, men alle Reals fire seirer har kommet fra de siste fem møtene. Det endte uavgjort i foreløpig siste kamp, men da i returen på Anfield etter at spanjolene hadde vunnet 3-1 i den spanske hovedstaden, i kvartfinalen 2020/2021. Finalen i 2018 er uansett hva som smerter mest. Det meste gikk da galt for Liverpool. Sergio Ramos sendte Mo Salah til tidlig dusj med skulderskade, før daværende Liverpool-keeper Loris Karius på egenhånd forærte spanjolene deres 13. tittel.
  Lørdag skal det tas revansj mot Real, før det neste sesong igjen skal kjempes om den engelske ligatronen.
  -Jeg har trent flere lag, men dette er så definitivt den beste spillergruppen jeg har jobbet med. Det er en fryd å komme på jobb hver dag. Vi nådde ikke opp i ligaen denne gang, men vi gjøre nytt forsøk neste sesong. Før den tid har vi forhåpentligvis tatt vårt tredje trofé for sesongen, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp etter ligaavslutningen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen