More

  Lens’ store stjerne

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Etter en fantastisk start på sesongen kommer Marseille nå fra to strake ettmålstap i ligaen. Imellom har man imidlertid tatt to seirer mot Sporting CP i gruppespillet i Champions League og dermed lever fortsatt håpet om en sluttspillplass før bortekampen mot Eintracht Frankfurt neste midtuke. Så gjenstår det å se hvor forstyrrende den oppgaven blir på lørdagens toppkamp hjemme mot Lens.

  To defensive forfall

  1-2-tapet for Ajaccio i siste hjemmekamp var et skikkelig sjokk og fansen var på ingen måte fornøyd over det de fikk de i den kampen. Pyro ble brukt inne på stadion og det forventes at man vil få en straff med nedstenging av deler av tribunen enten mot Lyon eller mot Lorient i starten av november. At straffen ikke er klar ennå betyr imidlertid at det blir fullt trøkk mot Lens lørdag. «Le Classique» mot Paris Saint-Germain forrige helg ble som ventet en spennende forestilling. Lånespiller Eric Bailly måtte gi seg med skade rett før pause og et drøyt kvarter før slutt ble Samuel Gigot utvist. Sistnevntes røde kort førte til at man aldri fikk satt inn en skikkelig sluttspurt. På pressekonferansen etter kampen var man tydelig frustrert over Gigots utvisning da man mente han aldri faktisk var nær Neymar.

  Må sparke ansatte

  Den økonomiske situasjonen i Marseille er fortsatt vanskelig og president Pablo Longoria har nå fått oppgaven med å kutte utgiftene med 19 millioner euro. Dette vil bli gjort i ledelsen for å skåne fotballaget. Direktør Javier Ribalta har for eksempel alene 600.000 euro i årslønn og det rapporteres om fullt kaos i direktørstolene der alle vil gjøre alt for å ikke bli blant de som må sparkes. Helgens oppgjør mot Lens blir uansett mest spesielt for Jonathan Clauss som i sommer ble hentet fra nettopp Lens til Marseille for en prislapp på syv millioner euro. 30-åringen har slått til umiddelbart i sin nye klubb og ryktes også å være aktuell for Didier Deschamps franske VM-tropp neste måned.

  Ligue 1s heteste spiller

  I Lens handler det meste som vanlig om Séko Fofana som ble kåret til årets spiller i Frankrike i 2021. Midtbanespilleren har svært sentral i gjestenes suksess de siste sesongene. Først som partner med Cheick Doucouré som nå er i Crystal Palace, nå med Salis Abdul Samed. Fofana har nå også gjort comeback på Elfenbenskystens landslag etter å ha tatt tre års pause for å fokusere på klubbfotballen og det er naturlig nok mange store klubber som har merket seg suksessen. Newcastle forsøkte å hente Fofana allerede i januar mens Arsenal, PSG og Marseille alle skal ha vært inne med byd i sommer. Lens krevde da 35 millioner euro, men prisen har siden gått opp etter at midtbanegiganten valgte å forlenge kontrakten frem til 2025. En ny dominerende forestilling mot Marseille vil neppe gjøre interessen mindre, men det blir denne gangen uten Jimmy Cabot på laget som må operere etter skaden han pådro seg mot Montpellier forrige helg.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen