More

  Lille mot Marseille: Europacupplassene skal fordeles

  Det er europacupplasser som står på spill når vi har Lille mot Marseille i viktig oppgjør på Stade Pierre-Mauroy lørdag kveld. Det ble treff på dagens franske spill her på tipsbladet.no i går.

  Lille med målløs bortekamp mot Monaco søndag i en meget sjansefattig forestilling. Det var en kamp begge lagene tydelig var redd for å tape, men den ble også sterkt preget av en meget dårlig gressmatte som ikke hadde vært vannet grunnet reglene fra myndighetene i området. Det ene poenget gjør at lørdagens verter fortsatt holder 5. plassen som gir Europa Conference League-spill neste sesong. Fem poeng skiller opp til Monaco og Europa League-plass mens Rennes jakter kun poenget bak.

  Drømmer om United-retur

  Angel Gomes har etablert seg som én av Lilles viktigste spillere denne sesongen, men den engelske U21-landslagsspilleren avslører i et intervju med L’Équipe at han fortsatt ser på Manchester United som sitt hjem og håper at han én dag kan returnerer til klubben. 22-åringen startet i Manchester United allerede som seksåring og var en del av klubben helt frem til sommeren 2020. Denne uken kom man også endelig frem til en løsning vedrørende Rafael Leão. Lille ble idømt å betale over 20 millioner euro i kompensasjon. 19,6 av de millionene skal til Sporting CP mens den siste millionen går til spilleren. Milan vil nå betale Lille 90% av de utgiftene og Lille har i tillegg sikret seg en prosentsats av summen om portugiseren skulle bli solgt fra Milan.

  Lille Mot Marseille
  Lille Mot Marseille: Europacupplassene Skal Fordeles 3

  På vei til Champions League

  Marseille tok et langt steg mot Champions League-spill til høsten med 3-1-seier hjemme mot allerede nedrykksklare Angers søndag. Det skiller nå åtte poeng ned til Monaco og kun tre ligarunder gjenstår. Topp tre-plassen kan dermed sikres også rent matematisk allerede i denne kampen. Samtidig er det kun to poeng opp til Lens og 2. plassen som gjør at man slipper kvalifiseringsspill til Champions League. Forrige uke la klubben frem en rapport der de mente de konstant ble utsatt for feilaktige dommeravgjørelser. En som har lite å klage på der er imidlertid veteran Dimitri Payet. Han slo Lens’ assistenttrener Yannick Cahuzac i toppkampen, men det ble ikke sett av dommerne. Den disiplinære komiteen er imidlertid på saken og Payet risikerer opp til fem kampers karantene. I så fall tyder mye på at veteranen har spilt sin siste profesjonelle fotballkamp. Etter å ha fått mindre og mindre spilletid ryktes det at 36-åringen kommer til å legge opp etter denne sesongen.

  Vil selge Guendouzi

  Usikkerhet er det også rundt Mattéo Guendouzis fremtid. Midtbanespilleren har de siste ukene fått mye benkeplass og Foot Mercato melder at Marseille nå har bestemt seg for å selge 24-åringen denne sommeren. Aston Villa og West Ham skal tidligere ha meldt sin interesse. Særlig førstnevnte er interessert med Unai Emery ved roret, men denne uken ble Guendouzi også linket til Tottenham tross sin Arsenal-fortid. Marseille håper få en sjekk på rundt 32 millioner euro i retur for franskmannens tjenester.

  Lille Mot Marseille
  Lille Mot Marseille: Europacupplassene Skal Fordeles 4

  Lille mot Marseille

  Lille mot Marseille: Lille med hard kamp om 5. plassen som gir Europa Conference League-spill til høsten. 0-0 i en kjedelig forestilling borte mot AS Monaco søndag i en kamp der trener Paulo Fonseca var sterkt kritisk til baneunderlaget. 1-2-tap i det omvendte møtet 10. september, 3-0-2 på de fem siste tilsvarende oppgjørene. Marseille snudde tidlig baklengsmål til 3-1-seier hjemme mot Angers og kan dermed forberede seg på Champions League-spill neste sesong. Det var den femte strake ligakampen med over 2,5 mål. Matteo Guendouzi var tilbake i startoppstillingen. Dimitri Payet spilte også, men kan nå være ferdig i klubben da han risikerer fem kampers karantene for slaget mot Yannick Cahuzac.

  Tipset

  Lille mot Marseille og vi velger oss H-en til 2,40 i odds hos Norsk Tipping

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen