More

  League One: Overtidsdrama og bunndrama

  Drama er stikkordet i League One etter en hektisk ettermiddag med målrike og dramatiske kamper i topp og bunn.

  I vår preview fokuserte vi på trioen i topp som alle skulle ut i hjemmekamper, men som kanskje ikke var så enkle på papiret. Det var rett for to av tre. Ligaleder Portsmouth var uten tvil de som kom best ut av denne lørdagen med nok en overbevisende forestilling da Reading ble smadret 4-1 hjemme på Fratton Park. Paddy Lane fortsatte storformen ved å gi hjemmelaget 1-0 med sitt skudd i nærmeste hjørnet og Pompey stoppet ikke før Marlon Pack, Callum Lang og Colby Bishop hadde scoret hvert sitt mål også.

  For Derby ble det en knalltøff kamp hjemme mot Stevenage og laget på andreplass så ut til å gå mot et skuffende uavgjort da kampen bikket overtiden, men Louie Sibley ville det annerledes og sørget for tre viktige poeng med sin scoring.

  Bolton blir liggende på tredjeplass etter at de bare klarte uavgjort hjemme mot Charlton. Gjestene virker til å ha fått sving på sakene under Nathan Jones og tok ledelsen to ganger i oppgjøret som endte 3-3 takket være Jón Dadi Bödvarssons andre scoring denne uken. De har nå tre og ni poeng opp til Derby og Pompey med henholdsvis en og tre kamper til gode.

  Blackpool meldte seg på mot tungtgående Posh

  Peterborough er nede på femteplass etter at Barnsley snudde oppgjøret borte mot Fleetwood og stod igjen med tre poeng i 2-1 seieren. For Darren Ferguson sine menn tapte sin fjerde kamp på rad i League One til tross for at Hector Kyprianou sendte The Posh i føringen til pause. Blackpool er et av ligaens dårligste bortelag så troen på poeng var lav, men når Shayne Lavery utlignet etter timen kom selvtilliten. Karamoko Dembélé avgjorde på overtid og sørget for at de nå har heng på topp seks. For hjemmelagets del må de snart begynne å se bak seg på tabellen.

  Carlisle rykker ned

  Det var vinn eller forsvinn-følelse over Carlisles hjemmekamp mot Cambridge i dag, men nå kan vi konkludere. Carlisle United er ferdigspilt i League One etter bare en sesong. Sullay Kaikai gav gjestene ledelsen inn til pause etter en jevn førsteomgang, men etter hvilen kollaps Carlisle fullstendig. Det endte til slutt 0-4 etter mål av blant andre Elias Kachunga, og Carlisle har nå 13 poeng opp til trygg plass. Det går rett og slett ikke.

  Darrell Clarke vant dramatisk oppgjør mot gamleklubben

  Darrell Clarke gjør underverker med Cheltenham og nå skulle han opp mot sin gamleklubb Port Vale hjemme på LCI Rail Stadium. Det så derimot ikke ut til at det skulle bli et hyggelig gjensyn da Curtis Davies gav Port Vale ledelsen 2-1 etter timen med sitt selvmål. Darren Moore øynet håp om tre viktige poeng i bunnkampen i sin debut, men Cheltenham slo tilbake.

  Jack Shepherd utlignet til 2-2 bare minutter før Will Ferry ble matchvinner for Cheltenham med sin første scoring for klubben i det 74 minutt. Cheltenham, som bare ved to anledninger tidligere har vunnet tre kamper på rad i ligasammenheng, har nå vunnet tre strake kamper i League One. En totalforvandling fra laget som gikk målløse av banen i deres første elleve kamper for sesongen.

  Nå er laget som var soleklar dumpekandidat bare ett poeng bak Charlton over streken. Og med dagens seier gikk de også forbi Port Vale. Cheltenham are staying up.

  Lørdagens resultat og tabell i League One

  • Bolton 3-3 Charlton
  • Carlisle 0-4 Cambridge United
  • Cheltenham 3-2 Port Vale
  • Derby 1-0 Stevenage
  • Fleetwood 1-2 Barnsley
  • Leyton Orient 1-2 Burton
  • Lincoln City 1-0 Exeter
  • Northampton 3-1 Bristol Rovers
  • Peterborough 1-2 Blackpool
  • Portsmouth 4-1 Reading
  • Shrewsbury 0-1 Wigan
  • Wycombe 0-0 Oxford United

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen