More

  League One: Drømmedag for Pompey

  Dette kan ha vært en definerende dag i League One for Portsmouth. Det aller meste gikk veien, og plutselig var Derby på opprykksplass.

  Det er tett i toppen av League One. Runden startet derimot med Thames Valley-derbyet mellom Oxford United og Reading. Hjemmelaget tok imot The Royals for første gang på 20 år, men klarte bare 1-1 etter at gjestene fikk en heldig utligning kvarteret før slutt. Dermed var Oxford United ute av topp seks få timer senere da Stevenage tok seg forbi etter sin sterke 1-0 seier hjemme mot Blackpool.

  Pompey gjorde jobben

  Etter en måned med ustabile resultater og skadeplaget tropp var det tilbake på sitt aller aller beste i dag. Connor Ogilvie og Paddy Lane gav vertene 2-0 før kvartet mot Northampton, og det skulle vært mye mer, men Colby Bishop misset igjen svære sjanser og igjen på straffespark.

  Andreomgang kunne blitt skummel etter at Tom McIntyre på utrolig vis ble utvist i sin Pompey-debut, men Paddy Lane var i storform og sørget for at laget med ti menn økte til 3-0 før deres andre nysignering Callum Lang la på til 4-0. Northampton reduserte på overtid, men dette var en dag der Portsmouth viste hvorfor de ligger på tabelltopp. Signeringene i januar har gitt resultater allerede, og enda har vi ikke fått sett mer enn seks minutter av Owen Moxon som ble hentet fra Carlisle denne uken.

  Røkla avga poeng takket være nordmann, så plutselig var Derby der

  Dagen ble enda bedre for Pompey når Bolton bare klarte 1-1 hjemme mot Barnsley i det som på forhånd var ventet å bli en knalltøff og jevn kamp. Devante Cole gav gjestene 1-0 før Zac Ashworth utlignet til 1-1 etter timen. Han ble assistert av Aaron Collins få minutter etter at han entret banen til sin debut etter overgangen fra Bristol Rovers tidligere i uken.

  Det mest overraskende i League One denne runden var uansett Peterborough sitt hjemmetap mot Wigan. The Posh hadde ikke tapt en fotballkamp siden de for tretten runder siden tapte det motsatte oppgjøret mot nettopp Wigan. Thelo Aasgaard herjet for Wigan i dag og scoret to av målene i det som så ut til å bli en råsterk 3-0 seier. Peterborough reduserte med to scoringer på overtid, men dagens helt ble nordmannen.

  Med tap og poengtap for Pompeys nærmeste utfordrere var det bare Derby County igjen. De hadde et tøft borteoppgjør mot managerløse Charlton i vente, men stakk av med alle tre poengene takket være Nathaniel Mendez-Laing sin scoring etter halvtimen. Dermed klatret Derby opp på direkte opprykksplass for første gang denne sesongen. Skal de få opprykket sitt denne våren?

  Charlton på sin side er nå bare fire poeng over nedrykksstreken. For lagene under streken ble det et nyvunnet håp for Fleetwood etter at de slo Port Vale 3-0 i dag. Dagens motstander ligger rett over streken, men er faretruende nær Reading under streken. For Cheltenham og Carlisle ble det tap, noe som gjør håpet om overlevelse noe mindre.

  Dagens resultater i League One

  • Oxford United 1-1 Reading
  • Bolton 1-1 Barnsley
  • Burton 0-1 Lincoln City
  • Charlton 0-1 Derby
  • Cheltenham 1-3 Wycombe
  • Exeter 0-1 Bristol Rovers
  • Fleetwood 3-0 Port Vale
  • Leyton Orient 3-2 Carlisle
  • Peterborough 2-3 Wigan
  • Portsmouth 4-1 Northampton
  • Shrewsbury 1-2 Cambridge United
  • Stevenage 1-0 Blackpool

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen