More

  League One: Nå skal det avgjøres  

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Siste serierunde står på trappene i League One. Opprykket er avgjort, men i bunnen kan alt skje.  

  Plymouth og Ipswich har feiret en god uke allerede etter at de sikret opprykket til Championship i nest siste serierunde. En nervepirrende 1-0 seier for Argyle mens det for Ipswich ble fest fra første minutt i deres 6-0 seier over Exeter og tok også storeslem i kåringene for april. Med det kunne vi også få bekreftet at Sheffield Wednesday blir å finne i play off sammen med Barnsley og Bolton. Sistnevnte sikret seg plassen med sin 2-0 seier over Fleetwood og det som var første gang på elleve kamper der laget scoret mer enn ett mål.  

  Derby og Peterborough kan sikre seg den siste plassen blant topp seks. Begge lag skal ut i tøffe bortekamper mot henholdsvis Sheffield Wednesday og Barnsley. Derby County beholdt forspranget på to poeng etter at de begge spilte uavgjort i nest siste serierunde og mye skal gå galt om de ikke kniper sjetteplassen etter siste serierunde også.  

  Hvem rykker ned fra League One?

  I bunnen ble det en dramatisk nest siste serierunde. Oxford United reddet plassen med sin forventede 3-0 seier borte mot nedrykksklare Forest Green. Vegetarlaget får med seg Accrington Stanley ned til League Two etter at de tapte duellen mot Cambridge 2-1. Dermed må John Coleman sitt mannskap ta turen ned etter fem imponerende år på nivå tre. Stanley har levert over evne i flere år og det er derfor ikke overraskende at oppturen en dag skulle ta slutt.  

  Dermed er det tre lag som kjemper om å unngå de to siste nedrykksplassene. Milton Keynes kunne tatt ett stort steg mot fornyet kontrakt da de ledet 4-1 over Barnsley etter 70 spilte minutter, men en totalkollaps førte til at det bare ble ett poeng. Verre ble det at Morecambe snudde 0-2 til 3-2 over Lincoln den siste halvtimen. Tidligere Brann-spiller Oumar Niasse sørget for 2-2 før Cole Stockton ble matchvinner fire minutter før full tid med sin andre scoring for dagen. Cambridge kunne etter seieren mot Accrington ha alt i egne hender om de vant sin hengekamp onsdag kveld borte mot Burton. Det endte med knepent 0-1 tap og dermed er Milton Keynes over streken på bedre målforskjell enn Morecambe før Cambridge følger ett stakkars poeng bak.  

  Milton Keynes har uten tvil den tøffeste motstanden i siste serierunde. Bortekamp mot et Burton som bare har to tap hjemme på Pirelli Stadium i 2023. De siste ukene har også Barnsley og Sheffield Wednesday måttet reise hjem derfra med null poeng i bagasjen. Morecambe tar turen til Exeter som står med seks strake tap. Det nyopprykkede mannskapet har levert en solid sesong, men det virker som om sommerferien har inntatt laget fra Devon. Cambridge ligger dårligst an før siste serierunde, men en hjemmekamp mot Forest Green skal gi tre poeng, og dermed trenger de bare at de to andre lagene avgir poeng.

  Drama til siste sekund blir det trolig for dem alle tre. Hvem blir igjen i League One.

  League One: Nå Skal Det Avgjøres   1028243341 League One
  Er Det League Two Som Venter For Milton Keynes Neste Sesong?

  Statistikk

  • Peterborough har vunnet syv av deres ti bortekamper i 2023. Mest av samtlige i League One.
  • Barnsley er første lag siden Leeds i 2009 som ikke kommer topp tre til tross for 26 ligaseiere i en og samme sesong.
  • Bolton har bare sluppet inn 34 mål til nå. Står dette seg i siste kamp er det bestenotering siden 1977/78.
  • Milton Keynes har bare vunnet tre av deres 16 siste ligakamper. Alle med 1-0 og alle kom på rekke og rad i mars.
  • Cheltenham har syv hjemmekamper på rad uten tap.
  • Morecambe har tre seiere på rad. Før dette tok de bare en seier på 15 kamper.
  • Ipswich har scoret 99 mål denne sesongen. Sist gang de scoret like mange eller flere var i 1960/61 sesongen (100)
  • Shrewsbury har tapt sine fem siste bortekamper.
  • Plymouth har vunnet 30 kamper denne sesongen. Forrige lag som klarte like mange eller bedre var Wolverhampton i 2013/14-sesongen med sine 31.
  • Portsmouth er ubeseiret i sine ti siste ligakamper. Wycombe har bare vunnet to av deres ni siste ligakamper.
  • Derby County har fortsatt til gode å vinne en bortekamp mot de fem lagene over dem på tabellen denne sesongen. Siste mulighet her.

  Ett siste spill i League One

  Etter en helg med begge spill inn ble det bare en av to i nest siste serierunde. Favoritten Charlton leverte til 2.10 i odds mot Port Vale. Luringen til 2.60 virket i boks på da Milton Keynes ledet 4-1 over Barnsley med 20 minutter igjen på klokka. Utrolig nok røyk spillet. Sesongens siste luring henter vi fra Pirelli Stadium. Burtons hjemmeform mot et nervøst Milton Keynes gjør at hjemmeseier til pene 3.20 må spilles. Favoritten blir Pompey mot Wycombe grunnet grusom form på gjestene de siste to rundene.  

  FAVORITTEN:     

  Portsmouth – Wycombe          

  TIPS:    

  H til 2.00 i odds hos Norsk Tipping    

     

  LURINGEN:     

  Burton – Milton Keynes   

  TIPS:     

  H til 3.20 i odds hos Norsk Tipping 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen