More

  League One: Lukene kan øke  

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Portsmouth og Oxford United håper luken ned til resten av røkla øker i helgens runde av League One. Og muligheten for det er tilstede.  

  Barnsley er nærmeste utfordrer til de to, men skal ut i en tøff bortekamp mot Leyton Orient som har vunnet to på rad i League One for første gang siden april 2015. Deres imponerende forestilling mot Carlisle var som å se deres solide ferd opp fra League Two forrige sesong, og nå er det bare tre poeng bak play off etter bare ett tap på seks siste. Poenget bak Barnsley finner vi Peterborough som ikke får det enkelt mot et Wycombe som slår hvem som helst på en god dag. Og taper mot hvem som helst på en dårlig dag.  

  Rhodes mot Oxford United  

  Jordan Rhodes scoret sitt sjette mål på fem kamper da Blackpool slo Stevenage på overbevisende vis i den amputerte runden forrige helg. 3-0 ble sluttresultatet som tok tangotrøyene opp i ryggen til topp seks. 3-1-1 på deres fem siste kamper er uansett en forbedring og gir håp om at de kan blande seg inn i toppstriden. Først skal de ut i en av sesongens tøffeste bortekamper mot Oxford United. Hjemmelaget har fem overbevisende og strake seiere før denne spennende duellen som venter lørdag ettermiddag.  

  Portsmouths rekke på 23 ligakamper uten tap står fortsatt. Og vi blir særs overrasket om den skulle stoppe i hjemmemøtet mot Carlisle som på sin side sjokkerte Bolton i forrige bortekamp. At det skal holde mot comeback-kidsa på Fratton Park tror vi ikke. Til det er Pompey for sterke under suksessmanager John Mousinho. Han ble fortjent kåret til månedens manager for september etter at 13 av 15 poeng ble plukket opp i det som ble beskrevet som en vanskelig måned for Portsmouth på forhånd. De er nå den første klubben som går ubeseiret gjennom de første 12 rundene siden Shrewsbury klarte det samme i 2017/18-sesongen.  

  Les også: Lincoln har sparket manageren sin denne uka

  Nå skjer det, Cheltenham(?)

  Endelig kom målet. Etter over 1000 minutter med ligafotball fordelt over elleve kamper og 37 minutter kom scoringen ved Rob Street i forrige hjemmekamp mot Derby. Laget hadde før scoringen produsert 106 skudd uten å finne nettmaskene før skudd nummer 107 fant nettmaskene. Oppgjøret endte til slutt 1-1 og derfor er neste milepel for bunnlaget å sikre seg sin første trepoenger. Darrell Clarke har nå fått nesten tre uker på seg med sitt nye mannskap og derfor er vi forsikte optimister på vegne av The Robins før helgens hjemmemøte med Cambridge.

  Gjestene har siden kanonstarten, med påfølgende tabelltopp, falt som en stein på tabellen. Drømmemålet til Michael Morrison kunne skaffet dem en etterlengtet trepoenger forrige runde, men Shrewsbury slo tilbake like før fulltid.  

  Vår oddsekspert melder borteseier som det beste tipset i dette oppgjøret, men man skal ikke kimse av magefølelsen til en egenutnevnt EFL-ekspert heller. Deres valg.  

  Håpløse på bortebane

  Det brenner litt under bena på Reading om dagen. Den positive sesonginnledningen med deres purunge mannskap har blitt erstattet med bare ett poeng på deres fire seneste. På bortebane er Reading regelrett håpløse og uten bedring i sikte. Klubben har tapt sine seks første bortekamper for første gang siden 1962/63-sesongen og er kanskje på vei mot sitt syvende strake bortetap mot formlaget Charlton. De har plukket ti av tolv på sine fire hjemmekamper under Michael Appletons ledelse.  

  Det frister derfor med Charlton som ukens favoritt i League One til en relativ grei odds med tanke på formkurvene til de to lagene på henholdsvis hjemme og bortebane. Stevenage hjemme mot Port Vale er også et meget god alternativ. Blant luringene dukker både Northampton, Lincoln og Barnsley opp. Jeg har derimot mest tro på Wigan-seier igjen borte mot et Exeter som har stoppet helt opp den senere tid.  

  FAVORITTEN:     

  • Charlton – Reading              
  • TIPS:    
  • H til 1,77 i odds hos Norsk Tipping    

  LURINGEN:     

  • Exeter – Wigan     
  • TIPS:     
  • B til 3,10 i odds hos Norsk Tipping 

  Helgens kamper i League One

  League One: Lukene Kan Øke   5Dizpgd6 League One
  League One: Lukene Kan Øke   2

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen