More

  La Liga runde 6: Alt om runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Derbi Madrileño er det store høydepunktet i La Liga runde 6 denne helgen.

  Vi har ikke kommet lengre enn til 6. ligarunde, men vi står allerede overfor et av sesongens desiderte høydepunkter. El Derbi mellom Atlético og Real Madrid er alltid en av de absolutt største begivenhetene på den spanske fotballkalenderen, og helgens storslagne derby kan du lese atskillig mer om i søndagens preview eller i vår digitale avis allerede nå.

  Baskerderby i kveld

  Fem runder ut i sesongen, står fremdeles to lag uten en gevinst i seiersprotokollen; nyopprykkede Las Palmas og Almería. Sevilla kunne omsider kvittere ut nullen i den kategorien sist helg, da de tok sesongens første seier mot Las Palmas, om enn uten å imponere nevneverdig. Det merkverdige er at det er kun ligaleder Real Madrid som har sluppet inn færre mål enn det nyopprykkede laget, og tall fra nettsiden understat.com viser at Las Palmas burde stått med 4,74 poeng, når man ser på xG for og imot i de fem første rundene deres.  

  La Liga Runde 6
  Iñaki Williams Og Athletic Har Fått En Flott Start På Sesongen.

  xG-tabellen viser at Athletic Bilbao har det råeste forsvaret så langt denne sesongen, med bare 3,66 forventede mål imot. Baskerne har hatt en flott sesongåpning med 3-1-1 hittil, og etter tapet mot Real Madrid i sesongpremieren, har Los Leones gått fra seier til seier. De får æren av åpne helgens ligarunde i fredagens baskerderby mot Alavés. Fredagens vertskap er foreløpig det nyopprykkede laget som har klart seg best etter comebacket til La Liga, med sine to seirer. Under kan du lese mer om alle kampene i La Liga denne helgen.

  Alavés – Athletic Bilbao

  Baskerderby. Alavés hadde lite å stille opp med i forrige fredags borteoppgjør mot Rayo Vallecano, og tapte fortjent 0-2. Baskerne har dermed tapt og vunnet annenhver kamp de fem første ligarundene, og det er hjemme på Mendizorroza de har tatt begge sine seirer hittil, med 4-3 og 1-0 mot Sevilla og Valencia. Under 2,5 i fire av de fem første kampene sine. Athletic Bilbao er oppe i fire strake kamper uten tap, og slo Cádiz fullt fortjent 3-0 forrige ligarunde. Målene rant imidlertid ikke inn før et godt stykke ut i andreomgang, men da Gorka Guruzeta først åpnet ballet etter 66 minutter, rant målene inn for Los Leones. Iñaki Williams fastsatte sluttresultatet på overtid.

  Girona – Mallorca

  Girona fortsetter å være uhyre imponerende, og er nå oppe i fire strake ligaseirer. Mandag kveld var de oppe i 3-0 i bortekampen mot Granada, men holdt på å rote det skikkelig til for seg selv, og vertene kom tilbake til 2-3. Yan Couto fjernet imidlertid all tvil like før slutt, og dermed befester de tredjeplass på tabellen, og er á poeng med Barcelona. Mallorca kunne omsider innkassere sesongens første seier da de tok en sterk borteseier mot Celta. Vedat Muriqi scoret kampens eneste mål fem minutter før slutt, og tok seg dermed opp på 15. plass på tabellen. Har fremdeles til gode å vinne på hjemmebane, og det har vært under 2,5 mål i fire av de fem første kampene deres.

  La Liga Runde 6
  Artem Dovbyk, Girona

  Osasuna – Sevilla

  Osasuna åpnet sesongen godt med seks av ni mulige poeng, men har fått det atskillig tyngre de siste ukene. De to siste kampene har blitt tapt med 1-2 og 2-3 mot Barcelona og Getafe, til tross for at de utlignet Getafes ledelse to ganger, men hjemmelaget fikk den matchvinnende scoringen fire minutter før full tid. Har to strake tap hjemme på El Sadar. Det har blåst plenty rundt Sevilla denne høsten, men stormen roet seg noe med søndagens 1-0-seier hjemme mot Las Palmas. Det var Los Nervionenses’ første ligatriumf denne sesongen, og nykomlingen Dodi Lukebakio ble den store helten med sin debutscoring, ti minutter ut i Sevilla-debuten etter overgangen fra Hertha Berlin. 

  Barcelona – Celta Vigo

  Barcelona holder følge med Real Madrid, og håper nok at erkefienden avgir poeng i helgens byderby mot Atlético. Lørdag kveld feide de Real Betis av banen med 5-0, og João Félix har fått en drømmestart i Barca-trøya; portugiseren har blitt kåret til banens beste i begge sine to første kamper; først i 5-0-seirene mot Real Betis og Antwerpen. Celta Vigo skuffet nok en gang da de røk 0-1 hjemme mot Mallorca. De lyseblå står dermed med bare fire poeng så langt denne sesongen, og Rafa Benítez begynner å få dårlig tid til å få det beste ut av laget sitt; Celtas styre og stell har nemlig vist seg å være svært triggerhappy med sine trenere tidligere.  

  La Liga Runde 6
  João Cancelo Har Fått En Fin Start På Barca-Karrieren.

  Almería – Valencia

  Almería har inntatt jumboplassen etter en særdeles skuffende sesonginnledning. Står med bare ett poeng så langt, og er en av to klubber som fortsatt jakter sesongens første seier. Var riktignok ganske uheldige sist, for etter at Sergio Akieme sendte dem i ledelsen, scoret Villarreal begge sine mål fem og fire minutter på overtid i første- og andreomgang. Valencia kunne endelig juble for seier mot Atlético Madrid etter 17 strake mislykkede forsøk da de smadret dem 3-0 på Mestalla sist helg. Det var Los Ches desidert beste prestasjon under Rubén Barajas ledelse, og optimismen i Valencia virker å være større enn på lenge. Over 2,5 mål i tre av fem kamper. 

  La Liga Runde 6
  Cenk Özkacar For Valencia.

  Real Sociedad – Getafe

  Etter en ubeseiret start på sesongen, røk Real Sociedad på høstens første nederlag da de knepent måtte gi tapt med 1-2 borte mot Real Madrid. Ander Barrenetxea sendte gjestene tidlig i ledelsen, og skapte trøbbel for ligalederne flere ganger, men Real Madrid dro i land seieren til slutt. Over 2,5 mål i begge deres to siste kamper. Getafe har kommet fint i gang med sesongen, ut ifra forutsetningene. Søndag dro de i land sesongens andre seier da de slo Osasuna 3-2. Sanket som vanlig plenty med kort, og etter seks gule kort, var det dags med rødt på Fabricio Angileri. Vanligvis målfattig når Getafe er involvert, men 3 av 5 kamper har endt med over 2,5 mål.

  Rayo Vallecano – Villarreal

  Rayo Vallecano har vunnet tre av fem kamper denne sesongen, og alle triumfene har blitt vunnet 2-0. Forrige fredag var det Alavés sin tur til å gi tapt for Madrid-laget. Kulthelten Isi Palazón åpnet kontoen fra straffemerket like før pause, før Jorge de Frutos punkterte kampen åtte minutter før slutt. Kun ett lag har scoret i Rayos kamper i høst. To overtidsscoringer, en i førsteomgang og en i andre, sørget for comeback for Villarreal og 2-1-seier hjemme mot Almería sist helg. Nordmannen Alexander Sørloth ble matchvinner for Villarreal med sitt hodestøt i 94. spilleminutt, og kraftspissen er dermed oppe i tre ligascoringer allerede for sin nye, helgule klubb.

  La Liga Runde 6
  Gerard Moreno For Villarreal.

  Real Betis – Cádiz

  Real Betis hadde forsvinnende lite å stille opp med i lørdagskveldens forestilling mot Barcelona, og ble sendt hjem til Sevilla med 0-5 i sekken. Slo Villarreal i åpningskampen, men har vunnet bare en av sine fire neste. Det er først og fremst på bortebane de trøbler, og har fire poeng etter to kamper hjemme på Beníto Villamarín. Cádiz har åpna sesongen godt, men kunne lite gjøre med Athletic Bilbao forrige helg. Holdt stand til snaut halvveis ut i andreomgang, men tapte til slutt 0-3 på San Mamés. Er atskillig sterkere på hjemmebane, der de står med ni poeng av syv mulige i høst, og begge bortekampene har endt med 0-2 og 0-3 mot Barcelona og Athletic Bilbao.

  Las Palmas – Granada

  Las Palmas er ett av to lag som har til gode å vinne en kamp i høst, og har i så måte hatt et mislykket comeback til La Liga. Har imidlertid vært gjerrige og solide bakover, og sluppet inn bare fire mål, men problemet er bare at de har scoret ett i andre enden. Har nå gått fire på rad uten å score, og i tre av disse har Las Palmas tapt 0-1. Granada lå under 0-3 i mandagens hjemmekamp mot Girona, men kjempet seg tilbake til 2-3 og skapte nytt liv i kampen. Tapte imidlertid til slutt 2-4, og tar dermed følge med Las Palmas og Almería under streken. Sesongens hittil eneste seier kom i 3-2-seieren mot Mallorca i slutten av august, og øvrige fire har endt med tap.

  Atlético Madrid – Real Madrid

  Sesongens første El Derbi Madrileño. Atlético Madrid har slått byrivalen i ligaen bare én gang siden 2016, og imøtekommer helgen etter en horribel uke med 0-3-tap mot Valencia, og 1-1 i Champions League, der Lazios keeper utlignet fire minutter på overtid. Diego Simeone kalte prestasjonen mot Valencia den verste under hans tid hos Los Colchoneros. Real Madrid står med full pott og troner dermed øverst på tabellen. Kom tidlig bakpå i forrige helgs toppkamp mot Real Sociedad, men kom tilbake og vant 2-1. Gjorde flere overraskende signeringer i sommer, og den ene av dem, Fran García, presenterte seg på formidabelt vis for sitt nye publikum med to finfine assists.

  La Liga Runde 6
  Jude Bellingham Kan Skyte Seg Ytterligere Inn I Real-Fansens Hjerter Søndag.

   

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen