More

  La Liga: 3 kamper i kveld

  3 av topp 4-lagene i La Liga skal i aksjon tirsdag.

  Det dukes for midtukerunde i La Liga, mye på grunn av helgens cupfinale mellom Real Madrid og Osasuna. Da ryddes nemlig terminlista slik at finalen på Olimpico i Sevilla skal få den oppmerksomheten den fortjener.

  Toppoppgjøret mellom Real Sociedad og Real Madrid har vi allerede omtalt i kveldens oddstips, men det er også vel verdt å få med seg at ligaleder Barcelona skal ut i hjemmeoppgjør mot Osasuna, og som sågar sendes på relativt åpen fjernsynskanal, TV 2 Sport.

  Barcelona – Osasuna

  Barcelona har snublet uvanlig mye i La Liga i det siste, men har likevel 11 poengs forsprang til Real Madrid på toppen av tabellen. Ligagullet er mer eller mindre spikret, men Xavi ønsker naturligvis ikke at laget hans tar foten av gasspedalen i sesonginnspurten. Hadde atskillig å bevise etter forrige ukes fortjente 1-2-tap mot Rayo Vallecano, og svarte på tiltale i helgens toppkamp mot Real Betis på Camp Nou. Katalanerne vant fullt fortjent 4-0 etter scoringer av Andreas Christensen, Robert Lewandowski og Raphinha. Guido Rodríguez’ selvmål åtte minutter før slutt fastsatte sluttresultatet.

  Osasuna går inn i en av de viktigste ukene i klubbens historie, men det er ikke på grunn av kveldens oppgjør. Lørdag har de nemlig muligheten til å sikre seg klubbens første trofé noen sinne, når Real Madrid står på motsatt side i Copa del Rey-finalen. Og med en 9. plass i La Liga og fint lite å spille for i ligaen i de resterende oppgjørene, bør en ikke se bort fra at baskerne stiller til kveldens oppgjør på kraftig sparebluss. I tillegg sliter David García og Nacho Vidal med mindre smeller og kommer bortimot garantert ikke til å bli risikert i kveld.

  Robert Lewandowski Scoret I Helgens Oppgjør Mot Real Betis I La Liga.
  Robert Lewandowski Scoret I Helgens Oppgjør Mot Real Betis.

  Almería – Elche

  Almería tok sesongens første borteseier da de slo Getafe 2-1 forrige uke, men kunne lite gjøre for å forhindre tap i helgens oppgjør mot Real Madrid. Tapte fortjent 2-4 på Santiago Bernabéu, men det er heller ikke mot de regjerende mesterne de skal hente poengene for å overleve i La Liga. De må komme i kamper som denne, når tabelljumbo Elche gjester Power Horse Stadium. Almería har vært brukbare på hjemmebane, og står med 4-2-4 på sine ti siste hjemmekamper.

  Elche har vært håpløse hele sesongen, men lørdag hentet de frem sesongens desidert beste prestasjon da de valset over Rayo Vallecano med hele 4-0. Triumfen var en sjelden opptur for en hardt prøvet supporterskare, og det var bare deres tredje seier i La Liga denne sesongen. De må likevel konstatere at det blir spill i Segunda División neste sesong, for med 17 poeng opp til Valencia på 17. plass, og med bare seks kamper igjen, vil nedrykket være i boks allerede denne runden om det blir tap i kveld. Det står med andre ord mye på spill i Almería i kveld.

  Pere Milla Elche, La Liga
  Pere Milla Har Hatt En Tung Sesong Sammen Med Resten Av Elche.

  Real Sociedad – Real Madrid

  Real Sociedad har hatt en fin sesong hittil, og holder fjerdeplassen med fem poengs forsprang til Villarreal før midtukens runde. Dermed holder La Real stø kurs mot sin første Champions League-deltakelse, som også er baskernes store mål denne sesongen. Hadde en svak mars måned med bare én seier på fire ligakamper, men har reist seg igjen i april. 3-1-1 på de fem siste er Champions League-form, i alle fall når de andre lagene rundt La Real på tabellen fortsetter å avgi poeng. Forrige fredag tok de en sterk 2-0-seier borte mot Osasuna, takket være et tidlig selvmål og sen avgjørende scoring av Take Kubo.

  Real Madrid har sett tittelforsvaret forsvinne ut av hendene sakte, men sikkert, utover sesongen. Avstanden opp til Barcelona har blitt stadig større, og med 11 poeng og bare seks runder igjen, er håpet om å forsvare ligatittelen så godt som ute. Dermed vil Carlo Ancelotti satse alle kortene sine på å forsvare Champions League-tittelen og ikke minst helgens Copa del Rey-finale mot Osasuna. Tapte svært overraskende forrige uke mot Girona, da katalanernes Taty Castellanos ble historisk, men svarte på tiltale i helgens 4-2-seier mot nedrykkstruede Almería. Viktige Vinícius Júnior er ikke aktuell til kveldens oppgjør med suspensjon, og det er i det hele stor usikkerhet hvor tungt Ancelotti kommer til å gamble med kveldens startellever, med cupfinale og Champions League-semi mot Man City like om hjørnet.

  Alexander Sørloth, Real Sociedad, La Liga
  Real Sociedads Og Norges Alexander Sørloth Skal Forsøke Seg Mot Selveste Real Madrid I Kveld.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen