More

  Kvinnelig manager i EFL?

  Forest Green er kjent for å prøve nye ting, og nå kan de sette kursen mot det som kan bli en kvinnelig manager i det engelske ligasystemet.

  Bare timer etter at Forest Green annonserte at Duncan Ferguson var ferdig som manager i klubben, melder flere engelske nyhetssider at Hannah Dingley tar over som midlertidig manager frem til ny manager er på plass. Hun blir dermed den første kvinnen som leder et profesjonelt fotballag for herrer i England.

  Dingley, som er akademisjef i Forest Green, tok over treningen allerede tirsdag ettermiddag og er ventet å lede laget gjennom deler av oppladningen til den nye sesongen i League Two. Hun vil også lede onsdagens treningskamp der Forest Green møter Melksham Town.

  -Kvinnelig manager? Ja selvsagt.

  Forest Green-eier Dale Vince har fra før av gjort mange spennende og uvanlige valg, og vi blir ikke overrasket om The New Lawn faktisk får en kvinnelig manager i fremtiden. Han har tidligere ymtet frempå at det er på tide at en kvinne får muligheten på lik linje med menn.

  39 år gamle Dingley har vært akademisjef i Forest Green i over tre år, og har tidligere vært i trenerteam for klubber i non-league. Hun har UEFA PRO-lisens, som er den høyeste offisielle trenerutdanningen man kan ta.

  Forest Green kan fort være forkjempere for både klima og likestilling i fotballen.

  I januar fikk vi også den første kvinnelige dommeren på nivå to i England da Rebecca Welch fortsatte klatringen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen