More

  Kun tre poeng er godt nok

  Etter den siste treninga mot Latvia, holdt Ståle Solbakken en pep-talk til spillerne sine. Han varslet at seks poeng mot Latvia og Gibraltar vil sende oss i en “lille finale” borte mot Tyrkia senere i høst. Han advarte også om at kveldens kamp mot Lativa vil bli vanskeligere enn oppgjøret i heksegryta nede i Istanbul. Forstå det den som kan.
  Etter at pep-talken ble publisert på nett, gikk den sin seiersgang på Twitter og hyllestene lot ikke vente på seg. “Solbakken fikk meg akkurat til å glede meg til jobb i morgen” er et eksempel på utallige hyllester som ble sendt i retning Solbakken.
  Pepping og engasjement er vel og bra, men det er også et minstekrav på dette nivået. På Twitter stilte jeg meg kritisk til at man bør jo forvente akkurat slike monologer av en norsk landslagssjef på hver eneste samling. Det er trenerens jobb å motivere spillerne, ikke bare på A-landslagsnivå. Det første svaret jeg fikk var “Sånn står vel hundrevis, for ikke å si tusenvis, av fotballtrenere hver uke her i landet?”- og Lars Myklebust, som sendte meg det svaret, har selvsagt helt rett i det.
  Sånn står fotballtrenere hver eneste dag, på hver eneste trening, på hvert eneste nivå over hele verden. Hvis det blir bejublet at en norsk landslagstrener står og pepper spillerne sine til å gidde å slå Latvia, kan vi like godt pakke ned med en gang. Den motivasjonen må komme innenfra. Det er i alle fall ingen vits i å spille 1-1 og nesten slå Nederland for så å klappe sammen noen dager etterpå.
  Solbakken har imidlertid rett i at viktigheten av kveldens kamp ikke kan understrekes godt nok. Latvia er et erketypisk bananskall å skli på. Unibet for eksempel, tilbyr kun vekslepenger på norsk seier i Riga (1,23). Latvierne har allerede spilt 3-3 borte mot Tyrkia og tapt beskjedent 0-2 borte mot Nederland. Jeg kan ikke nok om latvisk landslagsfotball til å ha hørt om én eneste av spillerne deres før research, men etter å ha undersøket spillerne deres nærmere, er dette et lag som kan stelle i stand trøbbel for Norge. Langt mer beskjedne nasjoner har gjort det mot oss tidligere.
  Det er dermed ikke sagt at vi har nevneverdig mye å frykte før kveldens uhyre viktige kamp. Erling Braut Haaland er fremdeles en av verdens beste spisser, og mot en type motstander som Latvia, bør Martin Ødegaard komme mer til sin rett enn han gjorde mot Nederland. Hvis begge de to har en normal dag på jobben, blir dette en komfortabel seier for Norge. Hvis ikke, kan dette bli en mer ubehagelig kveld foran fjernsynet enn de fleste av oss hadde sett for oss på forhånd.
  Lykke til, og heia Norge!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen