More

  KOMMENTAR: Lidenskap for galleriet

  Sivert Heltne Nilsen-sagaen er alt annet enn vakker, og understreker enkelte fotballstjerners dobbeltmoral.

  Sivert Heltne Nilsen er Branns kaptein. Han rollen som garderobens fremste lederskikkelse, og er den spilleren de yngre medlemmene i Brann-troppen skal se til når de trenger råd, veiledning og støtte. Han, mer enn noen andre i helrødt, skal gå i bresjen når behovet er aller nødigst. Det har han også gjort etter at han kom tilbake til Bergen og Brann i 2021. Han var med på å samle klubben og gjenforene klubben med supporterne etter nachspiel-skandalen på Brann Stadion og det påfølgende nedrykket til OBOS-ligaen.

  Sivert Heltne Nilsen
  Sivert Heltne Nilsen Må Gjenvinne Supporternes Tillit.

  Noe av det første Sivert Heltne Nilsen gjorde etter at han kom tilbake som Brann-spiller, var å delta på nettopp det famøse nachspielet. Siden har 31-åringen gjort det meste riktig. Han samlet troppene, mobiliserte garderoben til et fantastisk år i OBOS-ligaen i fjor, der de slettet nær sagt det som var av poeng- og målrekorder. Entusiasmen han var med på å skape i 2022, ble med over til 2023. Bergenserne har allerede vunnet ett trofé i år, ligger høyt oppe på tabellen, og skal ut i Europa.

  Les mer fra Tipsbladet

  Må gjenvinne fansens tillit

  Sivert Heltne Nilsen har det siste halvannet året spilt med hjertet utenpå drakta, i alle fall har det sett slik ut. Anført av en villmann i blikket, har midtbanegeneralen løpt, taklet og scoret som en vaskeekte kapteinsskikkelse, og fremstått som en av norsk fotballs mest autentiske kapteinsskikkelser. Alt han har gjort på en fotballbane siden returen til Bergen i 2021 har vært forankret i lidenskap. Og det er nettopp derfor den uovertrufne lidenskapen ser så ufattelig dum ut når Sivert Heltne Nilsen og onkel Geir Morten (spillerens onkel og agent, red.anm.) prøver å presse klubben til å enten selge han til Elfsborg eller gi ham bedre lønnsbetingelser enn han allerede har.

  Sivert Heltne Nilsen
  Sivert Heltne Nilsen Har Tidvis Sett Ut Som En Mann Besatt, Og Spilt Mer Hjertet Utenpå Drakta.

  Heltne Nilsens nåværende kontrakt løper ut om ganske nøyaktig to år, i 2025. Den skrev han under på helt frivillig da han signerte for sin andre periode for snart to år siden på. Et eller annet sted på veien, har spillerens agent og onkel klart å overbevise 31-åringen at han fortjener bedre. Geir Morten Nilsen visste nøyaktig hva han gjorde da han gikk til media og ba klubben om å la han gå til Elfsborg eller forbedre kontrakten hans, og hvilken mediastorm det kom til å bli. Hvis han ikke var klar over hvor dårlig hans klient og nevø ville fremstå i denne stormen, kan ikke undertegnede hjelpe han.

  Blir i Bergen

  Alt dette har kulminert i et ekstraordinært møte på Brann Stadion i kveld, med påfølgende pressetreff. Der ble det offentliggjort at Brann-kapteinen fortsetter i klubben på den samme kontrakten, og de samme lønnsbetingelsene.

  – Vi fortsetter med Sivert. Han er en utrolig viktig spiller for oss, og er vår hærfører, sier Brann-sjef Eirik Horneland til Bergens Tidende på kveldens pressetreff i Bergen.

  Den samme hærføreren som ikke hadde noen problemer med å la agenten hans ta med skittentøyvasken i svært så offentlige omgivelser. Det er godt mulig at Sivert Heltne Nilsen aller helst ville fortsette i Brann, uansett om budene fra Elfsborg hadde blitt akseptert eller ikke. Men, lidenskapen han har vist for Brann på banen de siste årene står langt i fra i stil med den lidenskapen han har vist for økte lønnsslipper den siste uken. Sivert Heltne Nilsen sitt rykte i Brann er tilsmusset etter alt dette, som endelig fikk en avslutning i kveld. Nå er det opp til han selv å gjøre seg fortjent til supporternes tillit igjen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen