More

  KOMMENTAR: Alle om bord trenerkarusellen!

  Geir Bakke har gått fra Lillestrøm til Vålerenga. Gaute Helstrup ryktes til Åråsen. Velkommen om bord trenerkarusellen.

  Forflytningen på trenere i Eliteserien er for lengst i gang. Aalesund var første klubb ut i 2023 med å vinke farvel til treneren sin. Lars Arne Nilsen måtte pakke sakene og forlate trenerkontoret på Color Line Stadion etter en poengløs start på sesongen. Deretter fulgte Rosenborg og Vålerenga etter med å avskjedige Kjetil Rekdal og Dag-Eilev Fagermo.

  Kjetil Rekdal Måtte Forlate Sin Post På Lerkendal. Trenerkarusellen.
  Kjetil Rekdal Måtte Forlate Sin Post På Lerkendal.

  RBK valgte foreløpig å se blant egne rekker, og ansatte Svein Maalen, noe som foreløpig har gitt tre poeng på fire kamper. Vålerenga har tatt det desidert mest kontroversielle valget, og rekruttert ingen ringere enn Geir Bakke fra erkerivalen Lillestrøm. Aalesund ansatte tidligere Raufoss-trener Christian Johnsen, men trenerposten på Åråsen forblir ledig. Simon Mesfin har det midlertidige ansvaret der, men Mesfin er først og fremst sportssjef i Lillestrøm. Han har ikke tid til å både drive den sportslige delen av klubben og samtidig trene laget. Lillestrøm er med andre ord på trenerjakt.

  Les mer fra Tipsbladet

  Helstrup ønsket i Lillestrøm

  Tromsø-trener Gaute Helstrup virker å stå aller øverst på romerikingenes ønskeliste. TIL er svært opptatt med å få en hurtig avklaring på saken, og en endelig bekreftelse om Helstrup drar eller blir, er ventet senest ut uken. Dermed kan sesongens foreløpige sparkinger ha satt i gang trenerkarusellen. Bakke har allerede meldt seg på karusellen med overgangen til Vålerenga, og det skulle ikke forundre undertegnede mye om Kjetil Rekdal eller Dag-Eilev Fagermo vil være høyt oppe på lista til Tromsø, hvis de blir nødt til å se seg om etter ny trener når denne uken er over.

  Gaute Helstrup Er Ønsket På Åråsen. Trenerkarusellen
  Gaute Helstrup Er Ønsket På Åråsen.

  Samtidig er det ikke alle trenere i Eliteserien med fortsatt jobb, som kan føle seg altfor sikre på den kortsiktige jobbutsikten. Det meldes foreløpig ikke at Hans-Erik Ødegaard og Andreas Tegström sine fremtider i Sandefjord blir vurdert, men vestfoldingenes prestasjoner og resultater bør vekke uro hos ledelsen. Det produseres komiske forsvarsfeil på løpende bånd, og helgens 2-4-tap mot Lillestrøm sendte SF ned på direkte nedrykksplass. Sandefjord er nok den eneste klubben per dags dato som har berettiget grunn til å vurdere lagets trenerpost ekstra nøye. Det skulle være rart om ikke tanken om Kjetil Rekdal som redningsmann i hvalfangerbyen i det minste har streifet ledelsen på Release Arena.

  Hvor Lenge Blir Dag-Eilev Fagermo Arbeidsledig? Trenerkarusellen
  Dag-Eilev Fagermo Er Byttet Ut Med Jan Frode Nornes.

  Tre trenersparkinger før første halvdel av sesongen er ferdigspilt, er uvanlig kost i Eliteserien. Det viser bare at klubbene er mer villige på avtrekkeren enn tidligere, og kostnadene et nedrykk til OBOS-ligaen medfører, er for tunge til å bære. Jeg tviler på at vi har sett Eliteseriens siste treneravskjedigelse i 2023. Rekdal og Fagermo er blant de som står klare til å steppe inn og redde et eventuelt trenerløst lag. Trenerkarusellen i 2023 er for alvor i gang.

  Trenerkarusellen i Eliteserien 2023

  • Aalesund: Sparket Lars Arne Nilsen – ansatte Christian Johnsen
  • Rosenborg: Sparket Kjetil Rekdal – ansatte Svein Maalen
  • Vålerenga: Sparket Dag-Eilev Fagermo – ansatte Geir Bakke
  • Lillestrøm: Mistet Geir Bakke til Vålerenga – Simon Mesfin trener laget til en permanent løsning er på plass.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen