More

  Klopp kan takke seg selv

  Førstkommende mandag møtes to av de aller største til kamp om poeng på Old Trafford, og uvanlig nok er det et bunnoppgjør de to erkerivalene skal spille denne gang.
  Manchester United har startet sesongen med strake tap mot Brighton og Brentford, og krisen virker total. Liverpool måtte nøye seg med poengdeling borte mot Fulham, før de mandag kveld bare fikk 1-1 også hjemme mot Crystal Palace.
  Mens krisen i Manchester United stikker dypt, er uroen i Liverpool av noe mer tilfeldig og kortvarig art. Da først og fremst grunnet skadeproblemer.
  Skadeforfall var da også hva som førte til at manager Jürgen Klopp mot Palace valgte å lete langt bak i rekkene etter spillere som kunne ta en økt mot et lag man hadde slått ti ganger på rad.
  Spesielt i bakre rekker var det skadeforfall som skapte problemer, med Konate og Matip til behandling, før også Joe Gomez kort tid før avspark fikk seg en smell. Valget falt da på Nat Phillips som makker til Virgil van Dijk.

  Phillips var sist i spill for Liverpool under skadekrisen våren 2021, mens han forrige sesong var på lån i den daværende Championship-klubben Bournemouth. Phillips har siden da hatt en slags kultstatus i Liverpool, men da grunnet sin fandenivoldske innstiling, sugende taklinger og sitt kompromissløse duellspill.
  Mot Palace kom uansett sitt bevis for at 25-åringen har verken fart eller generell kvalitet i nærheten av godt nok for en klubb som ønsker å utfordre om Premier League-tittelen. I beste fall er Phillips en Championship-spiller.
  Så hva kunne Klopp gjort annerledes, med så mange midtstoppere ute? Fabinho har spilt midtstopper med bravur for Liverpool tidligere, og kunne naturligvis tatt jobben igjen. Det samme gjelder Jordan Henderson, som startet mandagens kamp på benk.
  Joe Gomez ble erklært uegnet til å starte kampen etter smellen han hadde pådratt seg, men dette var vanskelig å se etter at han kom på banen. Faktisk var Liverpool mye bedre med ti mann, da Gomez med sin hurtighet og ro med ballen overtok som stopper for Phillips. Valget av sistnevnte fra start var en sterkt medvirkende årsak til at Liverpool ikke tok full pott mandag kveld. Uroen han skapte med sine mislykkede pasninger og manglende fart spredte seg ganske raskt til resten av laget, og altfor ofte var det han som ble gitt oppgaven med å fordele spillet fra bakre ledd. I Matips fravær må den jobben nesten gis Van Dijk. 
  Mye skyld gis Phillips, men en mye omtalt sommersignering kan få en dose også han. 
  Darwin Nunez har gjort et ok inntrykk etter overgangen fra Benfica, med avgjørende scoringer og målgivende pasninger mot både City og Fulham. Debuten på Anfield må uansett Nunez glemme så fort som mulig.
  Den unge angriperen viste (ikke helt ulikt en tidligere landsmann og Liverpool-angriper) mangel på selvbeherskelse, da han ga den glimrende Palace-stopperen Joachim Andersen en springskalle som umulig kunne bli belønnet med annet enn velfortjent rødt kort og påfølgende karantene.

  Luis Diaz reddet poeng for hjemmelaget etter formidabel soloprestasjon, men at de røde står med to poeng fra sesongens to første kamper er som fortjent.
  Nå venter et Manchester United som står med gjørme til knærne, og en eventuell taper av bataljen på Trafford vil være solid på etterskudd etter tre kamper.
  Oddsen på Liverpool-seier ble i løpet av noen timer mandag kveld oppjustert fra 1,40 til 1,60, men er fortsatt ikke spillbar.
  Et skadeskutt Liverpool besøker et såret dyr i Manchester, og det er vanskelig å se for seg repriser fra forrige sesong hvor Liverpool over to kamper slo erkerivalen med totalt 9-0.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen