More

  Klart for Derbi Sevillano

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Endelig duket for det 139. Derbi Sevillano.

  Derbi Sevillano og El Gran Derbi. Kjært barn har ofte flere navn, i dette tilfellet to. Sevilla-derbyet er en av de største begivenhetene på den spanske fotballkalenderen, og søndagens nabooppgjør tegner til å bli intet unntak. Det står nemlig atskillig på spill for begge lag, som har siktet innstilt på spill i Europa neste sesong. At Sevilla i det hele tatt er med i den samtalen, er intet annet enn oppsiktsvekkende, særlig når man ser hvordan det har sett ut for Los Nervionses i store deler av denne sesongen. 

  Helt frem til José Luís Mendilibar tok over klubben i mars, har Sevilla flørtet med nedrykk siden avspark i august, men en bemerkelsesverdig rekke med resultater har gjort at klubben har skutt oppover tabellen som en rakett. Plutselig er man helt oppe på 10. plass på tabellen, kun ett poeng bak Europa-plass og åtte poeng bak helgens byderby. En rødhvit seier på Ramón Sánchez Pizjuán vil ta Sevilla kun fem poeng bak Real Betis. De har også en smått sensasjonell Europa League-finale mot Roma å se frem til. 

  Kan bli historiske

  Helgens gjester har også sitt å forsvare, ikke minst en billett til Europa neste sesong. Klarer de det, vil det være en historisk bragd for Real Betis. Klubben har nemlig aldri før greid å kvalifisere seg til Europa i tre strake sesonger, og med seier mot erkefienden kan billetten til kontinentet bli matematisk sikret hvis andre resultater går deres vei. Real Betis er også gradvis i ferd med å finne tilbake formen de mistet i april, og har vunnet begge sine første kamper i mai måned. 
   
  – Vi ser allerede frem til El Derbi mot Sevilla. Vi vet hvor viktig den kampen er for begge lags supportere. Selvsagt tenker vi på å sikre plass i Europa neste sesong så fort det lar seg gjøre. Vi er i en følelsesmessig god posisjon, for vi har klart å komme oss ut av tapsrekka, sier Manuel Pellegrini ifølge avisen En Cancha.  

  Aldrende tropper

  Manuel Pellegrini kommer imidlertid til å støte på en del utfordringer når stallen skal endres og bygges i både sommerens overgangsvindu, men også i de neste vinduene. Real Betis er nemlig ingen ungdomsklubb, med tilårskomne spillere over hele linja. Legenden Joaquin takker av etter sesongslutt i en voksen alder av 41 år. I tillegg er Youssouf Sabaly, Guido Rodríguez, German Pezzella, Sergio Canales, Nabil Fekir, William Carvalho, Juanmi, Willian José, Ayoze Pérez og Borja Iglesias alle spillere som har fylt minst 29 år. 

  Lucas Ocampos Blir En Viktig Mann For Sevilla I Kveldens Derbi Sevillano.
  Lucas Ocampos Blir En Viktig Mann For Sevilla I Kveldens Derbi Sevillano.

  Av de som er mer eller mindre faste på laget, er det kun venstreback Miranda, midtbanespiller Rodri og angrepsspilleren Luiz Henrique som er under 25 år, så det fremstår relativt klart at Real Betis’ stall må fornyes og forunges i løpet av de kommende overgangsvinduene. Da vil det hjelpe stort med pengene som spill i Europa bringer med seg, men plassen i neste sesong Europa League virker foreløpig ikke truet. Sevilla er i en litt tilsvarende situasjon, med ikke færre enn åtte mer eller mindre faste førstelagsspillere som har passert 30 år. Men, med seier over Roma i Europa League-finalen, vil Sevilla ta seg helt til Champions League neste sesong og gode muligheter til å forsterke stallen.

  Søndagens derby tegner likevel til å bli både fartsfylt, intenst, og ikke minst, spennende.  

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 2,00
  • U 3,45
  • B 3,60
  • Begge lag scorer: 1,80
  • Over 2,5 mål: 1,65
  • Over 6,5 kort: 1,62

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen