More

  Napoli mot Inter: Stjernejakt i Napoli

  Ny gevinst på gårsdagens kveldsspill. Det er duket for storkamp i Serie A søndag kveld med Napoli mot Inter, men om det blir en fest eller ikke kommer an på hvor mye Napoli gidder. Vertene har som kjent allerede sikret seriegullet etter en fantastisk sesong og har nå ikke annet enn æren igjen å spille for. Inter har på sin side en Champions League-finale mot Manchester City ventende, men er også ute etter å sikre seg en topp fire-plassering i serien.

  Osimhen og Kim linkes bort

  For Napolis del er planleggingen av neste sesong allerede i gang og det er i første rekke to spillere det handler om. I tillegg har sportsdirektør Cristiano Guintoli takket ja til Juventus, men Napoli-president Aurelio De Laurentiis er usikker på om han ønsker å gi slipp på 51-åringen som får mye av æren for de fantastiske kjøpene Napoli har gjort de siste årene. Tidligere samarbeidspartner Giandomenico Costi avslørte denne uken hvordan Giuntoli klarte å lokke Victor Osimhen til Serie A:

  – Signeringen av Osimhen er Giuntolis største mestervekt. Han visste at Liverpool var interessert og at Klopp ville signere. Så Giuntoli låste Osimhen inne på hotellet i tre dager til kontrakten var signert. Han er alltid full av energi og hadde fulgt Osimhen siden han spilte for Charleroi. Giuntoli er en direktør som ringer deg 100 ganger om dagen hvis det trengs. Når det gjelder signeringen av Kim var det langt enklere. Cristiano så med en gang at han var stopperen man måtte ha.

  Giandomenico Costi om sportsdirektør Cristiano Guintoli

  Det store spørsmålet nå er hvor disse to stjernene spiller neste sesong. Nyansatte Mauricio Pochettino i Chelsea skal ha gitt beskjed om at Victor Osimhen er førstevalget på topp, men i følge Il Mattino er det fortsatt Manchester United som ligger best an. De samme to engelske klubbene kjemper også om stopper Kim Min-Jae og med tanke på utkjøpsklausulen på kun 45 millioner euro tyder det meste på at 26-åringen vil reise til Premier League denne sommeren.

  Napoli Mot Inter
  Napoli Mot Inter: Stjernejakt I Napoli 2

  Inzaghi slår tilbake

  Motstander Inter lekte seg altså til Champions League-finalen på nabo Milans bekostning med seier i begge møtene. Dermed venter første finale siden 2010 da man slo Bayern München og tok trofeet. I mellomtiden må imidlertid ny Champions League-deltakelse sikres og med fem poengs luke ned til Milan og 5. plassen ser det meget lyst ut. Trener Simone Inzaghi har fått masse kritikk denne sesongen og benyttet anledningen til å slå litt tilbake mot pressen:

  – Det vil ta noen dager før vi innser hva vi har oppnådd. Vi har nå møtte Milan fire ganger siden januar og vunnet alle fire kampene. Siden 1. april har vi spilt kamp hver 48. til 72. time og nådd to finaler og funnet tilbake serieformen. Jeg vet hvem som støttet meg da jeg trengte det. Heldigvis har jeg et strålende team rundt meg og er stolt over å være en del av denne klubben. For 19 måneder siden ble jeg bedt om å lede Inter til Champions League-sluttspillet for første gang siden 2011 og nå har vi fortjent plassen vår i selveste finalen.

  Inter-trener Simone Inzaghi etter at Champions League-finaleplassen ble sikret

  Napoli mot Inter

  Napoli mot Inter: Napoli har allerede vunnet serien og det store spørsmålet blir naturlig nok hvor mye laget gidder å legge i sesongens siste kamper. Borte mot Monza forrige helg ble det 0-2-tap etter baklengsmål i starten av hver omgang. Hirving Lozano er skadet og kan dermed ha spilt sin siste kamp for klubben. Inter med fem strake seirer i serien og har med det klatret til 3. plass på tabellen. I de tre siste i serien har gjestene også ledet ved pause. Enda viktigere var det imidlertid at Champions League-finaleplassen ble sikret tirsdag med kontrollert 1-0-seier mot nabo Milan og dermed totalt 3-0-seier sammenlagt. De som ville ha trener Simone Inzaghi sparket må dermed holde tyst noen uker.

  Tipset

  Napoli mot Inter: Vi velger oss H-en til 2,05 i odds hos Norsk Tipping

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen