More

  Klart for årets siste La Liga-runde

  Romjulsball fra Spania!

  Etter hvert som de 83 spillerne fra La Liga som representerte sine nasjoner under VM vender hjem, dukes det endelig for spansk ligaball igjen. VM-heltene har de siste ukene fått minner for livet, men har ikke råd til å verken sole seg i glansen over nyvunnen VM-pokal eller fortvile over et sørgelig sluttspill.

  Det skal bli svært interessant å se hvordan fire uker med VM-sluttspill slår ut på ligaformen til både spillere og klubber. La Liga var den ligaen i verden med nest flest representanter i Qatar, 83 i tallet, kun slått av Premier League. Og det er selvsagt de tre største og mektigste klubbene i La Liga som også hadde flest spillere av gårde i sanddynene. Barcelona sendte hele 16 spillere til Qatar, Real Madrid hadde 13 og Atlético Madrid måtte fly ned 11 av sine spillere.

  Venter på sesongens første
  Girona og Elche er de eneste klubbene i La Liga som ikke hadde én eneste spiller med i VM, og det kan være verdt å notere seg at Real Sociedad, helt oppe på tredjeplass, bare hadde én representant i det nylig avsluttede mesterskapet. Det kan slå veldig positivt ut for La Real etter hvert som sesongen skrider frem og utmattelsen blir stadig tyngre i beina.

  Hvis det føles som en liten evighet siden forrige La Liga-runde, er det fordi det er det også. En og en halv måned er nemlig en liten evighet i fotballens tidsregning. Barcelona vil følgelig være spente på om de klarer å bevare ledelsen på tabellen til sesongslutt, mens hjelpeløse Elche vil lure på hvor mye lenger de må vente på sesongens første seier. Tabelljumboen ligger hjelpeløst i bunnen med usle fire poeng etter 14 runder, men kan dra god nytte av å ha en fullt restituert tropp, som har brukt de siste seks ukene utelukkende på å trene, restituere og komme opp med en plan for hvordan sesongen kan reddes.

  Derby i romjulsrunden
  Atlético Madrid er en annen klubb som trenger å snu trenden, etter at de avsluttet høstsesongen med tre strake kamper uten seier. Det har ført dem til femteplass på tabellen, og under Diego Simeones normalt så vaktsomme blikk, har det blitt nærmest utenkelig at Los Colchoneros ikke kvalifiserer seg til Champions League. Det kan i høyeste grad bli reelt denne sesongen, og har sågar vært særdeles sparsommelige i bruken av Antoine Griezmann. Franskmannen har som regel kommet inn etter 60 minutter for ikke å utløse en klausul i avtalen med Barcelona, men Griezmann har storspilt for Frankrike under VM og returnerer til Civitas Metropolitano i kanonform. Griezmann er ganske enkelt for god til å bli sittende på benken akkurat nå, og må få spille en nøkkelrolle for Atlético når de skal prøve å finne formen igjen og jobbe seg opp blant Champions League-plassene. Griezmann og Atlético møter blant annet ligaleder Barcelona om bare to runder.

  Romjulsrunden byr også på sine høydepunkter. Aller mest gleder vi oss til det katalanske hovedstadsderbyet mellom Barcelona og Espanyol, to klubber med en vidt forskjellig historie denne sesongen. Ligaleder Barcelona har gjort en strålende jobb med å overta Real Madrid som den dominerende maktfaktoren i spansk fotball, i hvert fall i høstsesongen som gikk. Espanyol derimot, har bare to seirer å vise til så langt denne sesongen, og er helt nede på 17. plass, kun poenget foran Sevilla på nedrykksplass. Apropos Sevilla, der ligger også en av de største spenningsfaktorene de neste ukene. Kan storklubben, med blant annet tre argentinske landslagsspillere i troppen, klatre ut av bunnstriden? Jorge Sampaoli er mannen som har fått ansvaret med å snu trenden.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen