More

  Klart for 16. mai-fest

  Så er fotballens store festdag omsider her – 16. mai-runden i norsk fotball.

  Lite, om noe innen norsk fotball, kan måle seg med 16. mai-runden. Kvelden da landets største arenaer fylles til randen, og det ligger stor prestisje å våkne opp på nasjonaldagen etter å ha sikret seg tre poeng kveldens før.

  Prøv Norges eneste sport- og spillavis i fire uker for kun fem kroner!

  Brann, Rosenborg og Viking har alle fått hjemmekamper tradisjon tro, og klubbenes supportere har ikke skuffet med å selge ut sine respektive hjemmearenaer. Også i Fredrikstad er det duket for folkefest når Fredrikstad tar turen, og i Bodø er selvsagt slaget om Nord-Norge utsolgt på Aspmyra.

  Slaget om Nord

  16. Mai
  Albert Grønbæks Bodø/Glimt Har Tapt To På Rappen.

  Tromsø og Bodø/Glimt møttes også i fjorårets 16. mai-runde, da på Romssa Arena. Og oppgjøret i Tromsø var den rundens desidert mest spennende og velspilte kamp, og Gutan var et torn i siden for Kjetil Knutsens mannskap, og de røde og hvite triumferte som kjent i det omvendte oppgjøret på Aspmyra.

  I år er de regjerende mesterne atskillig større favoritter. Glimt har hatt en fantastisk start på sesongen, mens Tromsø har hatt en marerittstart. Savnet av Gaute Helstrup, som forlot Tromsø til fordel for nettopp Glimt, og TIL måtte vente helt til forrige serierunde før de omsider kunne innkassere sesongens første poeng, da de på overbevisende vis feide Odd av banen med hele 4-0. Dermed fikk Gutan med seg etterlengtet selvtillit før kveldens oppgjør på Aspmyra, men bookmakerne på Hamar har ikke noe større tro på Tromsø av den grunn; Bodø/Glimt er satt til usle 1,25 før kveldens “derby”.

  Bergen kledd i rødt

  16. Mai
  Gullfeberen Brenner I Bergen – Enn Så Lenge.

  Molde har ikke hatt for vane å gjøre det godt i 16. mai-runden, og tapte faktisk i fjor. Store deler av forrige sesong var generelt svært skuffende for moldensernes del, og har kommet skjevt ut av startblokkene også i år. Erling Moes mannskap har allerede tapt to kamper i år, og fikk “bare” med seg 2-2 hjemme mot Rosenborg forrige helg.

  I Bergen tar 16 000 feststemte bergensere imot Sandefjord, men til tross for at Brann naturligvis er storfavoritter, er det verdt å minne om at SF la ned en solid forsvarsinnsats og fikk med seg 0-0 fra fjorårets møte på Brann Stadion. Sandefjord har også imponert voldsomt i det siste med 3-1- og 4-1-seirer over Molde og Sarpsborg 08.

  Høyoddserne

  Molde har press på seg til å vinne i kveld for å holde følge med tetstriden, og er allerede i ferd med å se Bodø/Glimt forsvinne for langt foran seg, om det ikke blir seier i kveld. Samtidig er Odd nødt til å reise seg fra smellen mot Tromsø, og er på desperat jakt etter årets første hjemmeseier. 3,50 på H der uavgjort tilbakebetales føles verdt noen kroner.

  Sandefjord forsvarte seg altså til 0-0 mot Brann i fjor, men vestfoldingene har de siste ukene vist at de kan mer enn å forsvare seg. Hans Erik Ødegaard har vist seg at han er en av landets beste trenere, og 5,60 ganger innsatsen på at SF får med seg ett poeng med hjem fra byen mellom de syv fjell er spennende.

  Folkefest blir det også i Stavanger der Viking tar imot Lillestrøm. Kanariene har hatt en svært blandet start på sesongen, og Andreas Georgson jobber fremdeles med å finne sine beste konstellasjoner, naturlig nok. Romerikingene har fått med seg bare ett poeng fra de tre siste kampene mot HamKam, Sarpsborg 08 og Brann, mens Viking har vunnet to på rappen og er ubeseiret på sine fem siste. Lars Jørgen Salvesen er dessuten i flott form, og har fire mål på sine fire siste kamper i cup og serie. Vi prøver en frekkis på at Salvesen scorer minst to mål til småpene 8,20.

  16. mai-singelen

  • Fredrikstad – Strømsgodset H til 2,10 i odds

  16. mai-dobbelen

  • Viking – Lillestrøm H
  • Rosenborg – KFUM H
  • Odds: 2,88

  16. mai-trippelen

  • Bodø/Glimt – Tromsø H
  • Viking – Lillestrøm H
  • Haugesund – Kristiansund U
  • Odds: 7,65

  All odds er fra Norsk Tipping

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen