More

  Jeg velger meg april!

  Landslagspauser er sjeldent på ønskelista, men denne gang kan det være på sin plass med en pust i bakken. Det er tross alt mye på bordet de neste ukene.
  Jeg gjør som Bjørnstjerne Bjørnson; jeg velger meg april!
  Innspurten i England blir spinnvill, og går av stabelen samtidig som det skal åpnes for ballspill også på norske arenaer.
  Tipsbladet står som alltid klare til å gi deg alt om den norske serieåpningen. Et fyldig spesialnummer er i disse dager undere arbeid, og vi gleder oss til det ferdige resultatet kan leveres.
  Akkurat nå er det uansett tid for å sjekke ståa i England, der en særs interessant sesonginnspurt står for døra.
  Premier League
  Liverpool har i løpet av to måneder nær spist opp Manchester Citys en gang så overlegne tabelledelse. Den regjerende mesteren får nå tittelkamp til døra. Nå er det også klart for møte mellom de to dominerende lagene om finaleplass i FA-cupen, mens de jo også kan ende opp i avgjørende kamp om Champions League-tittelen.
  Apropos FA-cupen; litt spesielt er det jo at Crystal Palace nok var fornøyde med å ha trukket den regjerende Champions League-mesteren i semifinalen…
  Nær (nær!) like spennende som kampen om tittelen, blir å se hvem som kaprer 4.plassen. West Ham ble nok hektet av da de søndag røk på fortjent tap mot Tottenham. Arsenal er fortjent oddsfavoritt, men håpet om Champions League er fortsatt stort både i Spurs og Manchester United.
  I bunnen av tabellen virker Norwich tidlig ferdigspilt, akkurat som sist de var oppe og målte krefter med de beste. Watford har tapt 19 av sine 29 kamper, og er også i særs hardt vær. Strake seirer for Super Leeds betyr med stor sannsynlighet at Burnley og Everton skal kjempe for å unngå å bli tredje lag ned i The Championship. Burnley har på papiret det enkleste programmet av de to, men lagenes innbyrdes møte kan bli hva som avgjør.
  Oddsen for tittel, topp 4 og nedrykk ser i skrivende stund slik ut (odds fra Coolbet): 

  The Championship
  Jeg tror ikke man risikerer spesielt mye om man allerede nå gratulerer Fulham med opprykk. The Cottagers har 14 poengs forsprang til nærmeste lag utenfor direkte opprykksplass, og dessuten færre spilte kamper enn alle lag i play off-sonen. Bournemouth tok langt steg mot Premier League også de, da de lørdag slo opprykksrival Huddersfield med solide 3-0.
  Play off blir som alltid bingo, men spesielt gøy er det jo at Luton nå har kurs mot å bli av lagene som skal kjempe for Wembley-billett. The Hatters forsvant ut av toppdivisjonen sesongen før navneskiftet til Premier League, og var så sent som i 2014 å finne på nivå 5. Veien ned i den dypeste gjørma kom etter 30 poengs trekk, og kan sammenliknes med hva Derby-fansen opplever nå.
  Wayne Rooney og Derby County har gjort en heltemodig innsats denne sesongen, men virker uansett å bli degradert til nivå 3 – grunnet poengtrekk som verken spillere eller fans har noen skyld i. Etter Peterboroughs seier mot QPR er Derby sist, men Posh, Barnsley og Reading har alle kniven mot strupen i innspurten.
  League One
  Nær halvparten av lagene i League One går fortsatt med opprykksdrømmer. Rotherham troner i tet, men The Millers har bare vunnet én av sine siste fem – og direkte opprykk er ikke lenger selvskrevet.
  Wigan og MK Dons er formlagene, og begge kan innhente lederen. I bunnen av tabellen virker Crewe hektet av, mens det bare skiller fire poeng mellom de fem lagene foran dem.
  Doncaster, Morecambe, Wimbledon, Gillingham og Fleetwood er alle i hardt vær.
  League Two
  Forest Green hadde tidlig i februar 14 poengs forsprang til nærmeste lag utenfor direkte opprykksplass. Uten skikkelig mat og drikke duger imidlertid helten ikke, og veganklubben har kollapset fullstendig.
  Grønntrøyene har gått syv strake uten seier (før de mandag kveld møter svakt plasserte Colchester), og kjenner nå pusten fra en hel skokk av kjøttetere.
  Oldham fikk en enorm opptur umiddelbart etter Johns Sheridans retur til managerjobben, men The Latics har etter hvert falt tilbake til gamle synder. Fire strake tap gjør at laget fortsatt er på nedrykksplass. Det skiller imidlertid fortsatt bare tre poeng frem til trygg plass.
  For tabelljumbo Scunthorpe virker imidlertid slaget tapt. Kun 4 av 38 kamper er vunnet, og The Irons vinker nok nå farvel for denne gang.
  Mest sannsynlig bytter Scunthorpe plass med Stockport – som etter 14 seirer fra siste 15 troner i ensom majestet på toppen av nivå 5.
  Hvem som får play off er umulig å spå, men det må være lov å ha et nostalgisk håp om at Notts County vender tilbake. I skrivende stund innehar The Magpies siste sluttspillplass.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen