More

  Jakten på The Great Escape

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Åtte Championship-kamper på menyen lørdag, men spesielt ett oppgjør peker seg ut. Kampen mellom Reading og Wigan blir for begge lag en jakt på The Great Escape. Intet annet enn seier er godt nok for lagene som løper ut til avspark kl. 16.00 på Madejski Stadium.

  Wigan-manager Shaun Maloney har vært i liknende situasjon som spiller, da han i 2012 var en del av Wigan-laget som overlevde i Premier League etter å ha vunnet syv av sine siste ni kamper – blant annet mot Liverpool, Arsenal og Manchester United.

  Det ble spilt kamper gjennom midtuken på nivå 2 i England, og noen bekreftelser har kommet – i både topp- og bunn av tabellen. Burnley har sikret seg ligatittelen, mens Sheffield United har bekreftet at de slår følge på direktetoget opp til Premier League.

  Cardiff sikret seg fornyet Championship-kontrakt da de torsdag slo Rotherham på bortebane, mens det fredag ble klart at Blackpool rykker ned i League One.

  Bristol City – Burnley
  Ashton Gate
  Lørdag 16.00

  Én av få kamper i denne runden som ikke har betydning for noen av lagene. Bristol City ligger trygt plassert midt på tabellen, uten muligheter til å nå play off eller å havne i nedrykkssumpa. Har lenge spilt uten forventningspress, og dette virker å ha gjort spillerne godt. Spesielt hjemme på Ashton Gate, der de er ubeseiret fra sine siste ni kamper. Andreas Weimann matchvinner på overtid hjemme mot Rotherham forrige helg.

  Burnley gikk noe så sjeldent som tre kamper uten seier, mens de også mot nedrykkstruede QPR røk på sesongens første hjemmetap. Opprykket har imidlertid lenge vært klart, og tirsdag kunne de også feire ligamesterskap. At siste spiker ble hamret inn i 2-0-seier på besøk hos erkerival Blackburn Rovers ga ganske sikkert et ekstra løft i feiringen. Bare 2 av 22 bortekamper er tapt. Slo Bristol City 2-1 i omvendte møte på Turf Moor.

  Sheffield United – Preston
  Bramall Lane
  Lørdag 16.00

  Sheffield United hadde fire matchballer til å sikre seg direkte opprykk sammen med Burnley, og The Blades benyttet seg av muligheten allerede onsdag. Foran 30.000 tilskuere på Bramall Lane feide Sander Berge inn scoringen som gjorde at lufta gikk ut av gjestende WBA, og den siste halvtimen var bare en eneste stor opprykksfest. Etter to års fravær er laget fra stålbyen tilbake, og det ble varslet fest i gatene onsdag kveld. Da gjenstår å se hvor opplagte spillerne er denne helgen.

  Preston er ett av hele åtte lag, innenfor fire poeng, som kjemper om to ledige play off-plasser. Formen er imidlertid bekymringsfull, med totalt ett innspilt poeng fra siste tre kamper. Ble reddet av et selvmål i fjerde overtidsminutt, da det endte 1-1 mot Lancashire-nabo Blackburn i forrige runde. Må ganske sikkert vinne siste to gjenstående for å kunne nå topp 6.

  Reading – Wigan
  Madejski Stadium
  Lørdag 16.00

  Jakten På The Great Escape Jeff Hendrick The Great Escape
  The Great Escape: Jeff Hendrick Og Reading Må Ta Full Pott Mot Wigan

  Nedrykksthriller og kampen om The Great Escape på Madejski Stadium. Reading skulle naturligvis ikke vært i nedrykksstrid, men udugelig eierskap og fryktelig regelverk påførte klubben seks minuspoeng som gjør at man nå står med gjørme til langt over knærne. Tok poeng hjemme mot både Burnley og Luton, før det forrige helg endte med knepent tap på besøk hos Coventry. Klart godkjente 10-7-5 fra 22 hjemmekamper denne sesongen.

  Norske Thelo Aasgaard kom på som innbytter og sørget med sin scoring fem minutter før slutt for Wigan-seier mot Millwall. Trepoengeren gjør at The Latics fortsatt har teoretiske muligheter til å redde plassen, men enkelt blir det ikke. Det skiller fire poeng frem til Huddersfield, som nå er eneste lag som teoretisk kan innhentes. Helgens kamp er vinn eller forsvinn, og mest trolig forsvinner man uansett resultat. Wigan har imidlertid levert mirakler i samme situasjon tidligere.

  Sunderland – Watford
  Stadium of Light
  Lørdag 16.00

  Grunnet store skadeproblemer og påfølgende sviktende form var Sunderland så sent som forrige måned avskrevet i kampen om play off. Den gang ei. The Black Cats er nå ubeseiret fra sine siste syv kamper, og tre av de siste fire er vunnet. 0-1 ble snudd til 2-1-seier på besøk hos West Bromwich forrige helg, og det førte Sunderland inn i topp 6 før de fredag ble passert av Millwall. Må nok uansett vinne sine siste to for å kunne nå play off.

  Alle lag på øvre halvdel har muligheter til å nå opprykk, men der er ikke lenger Watford. Siste lille håp forsvant da det endte med 0-1-tap på besøk hos Hull i helgen. Dette var Watfords niende strake uten seier på bortebane, og laget så sent som 20.januar var nummer 3 på tabellen, kan nå forberede seg på ny sesong i The Championship. En sesong vi tipper vil inneholde nye managerskifter.

  Coventry – Birmingham
  CBS Stadium
  Lørdag 16.00

  Fem strake uten tap, og bare ett nederlag fra siste 15 kamper, betyr at Coventry har play off-plass i egne hender. Viktor Gyökeres sløste med sjansene, og det var Matt Godden og Gustavo Hamer som scoret målene da Reading ble slått 2-1 lørdag. The Sky Blues er nå nummer 6 på Championship-tabellen. Innspurten ser også lovende ut, når man avslutter med kamper mot to lag som ikke trenger poeng. Ti seirer og fem tap hjemme denne sesongen.

  Birmingham har gjort alle dystre spådommer til skamme, og sikret ny Championship-kontrakt med kamper igjen å spille. Og det til tross for skade på toppscorer Scott Hogan (ute for sesongen), som har bidratt til at bare én av siste fem kamper er vunnet. Har vunnet like mange kamper borte, som hjemme på St. Andrew’s i The Second City.

  Hull – Swansea
  KCOM Stadium
  Lørdag 16.00

  To av ligaens formlag gjør opp om poengene på KCOM Stadium denne helgen. Hull har plukket poeng i åtte av sine siste ti, og lørdag ble Watford slått 1-0 etter straffespark av Ozan Tufan. Tigrene har vært nedrykkstruet det meste av sesongen, men en imponerende sluttspurt har gjort innspurten behagelig. Kun én av siste elleve hjemmekamper er tapt, og nederlaget kom mot ligavinner Burnley.

  Swansea har vunnet seks av sine siste syv kamper, og i fire av de siste fem har man også holdt buret rent. Slo Norwich 3-0 forrige helg, og er dermed på skuddhold av play off. Manager Russell Martin innrømmet imidlertid etter lørdagens kamp at topp 6 nok bli å forlange for mye. -Teoretisk er det mulig, men jeg skulle ønske det var noen flere kamper igjen av sesongen, sa Swansea-bossen. Siste tre bortekamper er vunnet med total målscore 8-2.

  Stoke – QPR
  Britannia
  Lørdag 16.00

  Chris Martin Qpr
  Jakten På The Great Escape 3

  Stoke-keeper Jack Bonham reddet straffespark, da det forrige helg endte 1-1 på besøk hos nedrykkstruede Cardiff. Dette var Stokes bare andre poeng fra siste fem kamper, men med ti poengs luke til nærmeste lag under streken er det ikke særlig mer å spille for denne sesongen. Bare Wigan og Queens Park Rangers har plukket færre poeng på hjemmebane denne sesongen. Alle de siste tre på Britannia er tapt.

  QPR tok et viktig poeng hjemme mot Norwich, før de forrige helg sjokkerte ved å påføre Burnley sesongens første tap på Turf Moor. De fire poengene kan være hva som til slutt redder The Hoops fra nedrykk til League One. Har fire poengs luke til nærmeste lag under streken, og avslutter mot to lag som ikke lenger har annet enn æren å spille for. 6-6-10 fra sesongens 22 første bortekamper.

  WBA – Norwich
  The Hawthorns
  Lørdag 18.30

  West Bromwich-spillerne fikk onsdag kveld oppleve opprykksfest, men bare som tilskuere. Med seier borte mot Sheffield United ville Albion vært inne i topp 6, og gjestene på Bramall Lane holdt da også godt følge i en snau time. Etter Sheffield Uniteds 1-0-scoring raknet det imidlertid fullstendig, og man måtte til slutt bare kapitulere og se Blades-spilleren feire sammen med hjemmepublikummet. Strake tap til tross; topp 6 er fortsatt godt innen rekkevidde.

  Norwich er poenget bak helgens verter, og formen er grufull. Bare én av siste ni kamper er vunnet, og to av siste tre har endt med stortap. 1-5 mot Boro ble fulgt av skuffende 1-1-kamp mot QPR, før det lørdag endte med fortjent 0-3-tap mot Swansea. To siste mot West Bromwich har endt 1-1. Har plukket flere poeng borte, enn hjemme på Carrow Road.

  Championship-tipsene:

  FAVORITTEN:   

  Coventry – Birmingham

  TIPS:  

  H til 1,45 i odds hos Norsk Tipping  

  LURINGEN:   

  West Bromwich – Norwich

  TIPS:   

  H til 2.00 i odds hos Norsk Tipping

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen