More

  Sander Berge: Beste følelse noensinne

  -Beste følelse noensinne, sa Sander Berge etter at Sheffield United hadde lyktes på andre forsøk. Forrige sesongs tap i play off-semifinale mot Nottingham Forest ga ny usikkerhet, og det har ikke gått som på skinner heller denne sesongen. På banen har The Blades levert, men i kulissene har det vært usikkerhet rundt eierskap og økonomi. I januar virket klubben å måte selge sine største stjerner, inkludert Sander Berge, men klubbledelsen holdt hodet kaldt og satset på at opprykk ville løse problemene. Onsdag kveld gikk drømmen i oppfyllelse.

  Puslespill

  Nevnte Nottingham Forest gikk sin egen vei da de forrige sesong gjorde comeback i Premier League. Tett på 30 nye spillere ble gjennom sesongen hentet inn, og Steve Cooper har hatt flust med utfordringer i jobben med å stable på bena et slagkraftig lag med alle nykommerne. Også i United kan det bli mye nytt når opprykket nå er bekreftet. Et tosifret antall spillere står uten kontrakt, og ikke alle vil få være med opp. Samtidig må klubben forsterke om de skal kunne bli mer enn et blaff i eliten.

  Avgjørende scoring

  Sander Berge var instrumental gjennom det meste av sesongen, og nordmannen vil bli enda viktigere i en liga som kler Asker-guttens stil i mye større grad enn The Championship. Onsdag var han avgjørende for å vippe kampen i hjemmelagets favør, da han etter en snau time dunket ballen ned i hjørnet til 1-0. Kampen sto og vippet før scoringen, men etter Berges fulltreffer gikk lufta fullstendig ut av gjestende West Brom. Det endte 2-0, og det kunne fort blitt mer.

  Sander Berge
  Sander Berge

  -Jeg har aldri tidligere scoret et viktigere mål, og å gjøre det i en situasjon som dette gir meg den beste følelse noensinne. Et utrolig øyeblikk, en fantastisk reise og det beste av alt var at vi fikk gjøre det hjemme foran egne fans, sa Sander Berge til lokalavisa Sheffield Star etter kamp.

  Lang natts ferd mot dag

  30.050 tilskuere var tilstede på Bramall Lane da opprykket onsdag kveld ble spikret, og brorparten av dem feiret i stålbyens gater gjennom natten. Også Sander Berge og lagkameratene bekreftet umiddelbart etter kamp at de skulle på bytur for å få utløp for følelsene. Fortsatt gjenstår tre Championship-kamper å spille for The Blades, men eneste fokus nå er på den kommende Premier League-sesongen.

  Potensielt avgjørende helg

  To opprykksplasser er nå utdelt, og kampen om de siste ledige plassen blir særs jevn. Hele ti klubber er fortsatt i posisjon, og to av dem har allerede sikret seg plass i play off. Middlesbrough- og Lutons semifinalemotstandere er imidlertid alt annet i boks. Det skiller usle fire poeng mellom de åtte neste på tabellen. Alt om helgens potensielt avgjørende Championship-runde kan du lese alt om i fredagens Tipsbladet Weekend. Har du fortsatt ikke skaffet deg abonnement på Norges eneste sport- og spillavis, så kan du gjøre det nå. Husk at du alltid får første måned som digitalabonnent gratis.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen