More

  It`s coming home – for England u21

  Det ble en dramatisk finale i Europamesterskapet for u21 da England og Spania gjorde opp om trofeet på Batumi Stadium i kveld.

  England 1-0 Spania

  De to beste lagene denne turneringen, uten tvil. England hadde enda til gode å slippe inn et mål denne turneringen og Spania stod med seier i samtlige kamper bortsett fra 2-2 oppgjøret mot Ukraina.

  Det var engelskmennene som kom best i gang og burde tatt ledelsen før ti minutter var spilt, men Newcastle-spiller Anthony Gordon satte ingen av sine to sjanser. Fire minutter på overtid av førsteomgangen kom derimot gjennombruddet. Cole Palmer sitt frispark endret retning i Curtis Jones sitt bakhodet, noe som satte Spania-keeper Arnau Tenas helt ut av spill. Han tente derimot spanjolen fullstendig med sin feiring fremfor den spanske benken.

  Spania trodde derimot de hadde fått utligningen sin etter fem minutter av andreomgang, men VAR annullerte scoringen til Abel Ruiz for offside. Samme mann var nær scoring midtveis i omgangen, men Trafford i England-buret kunne lettet se at avslutningen strøk utsiden av stolpen. På overtid ble det derimot stor dramatikk da England bare var en redning på strek fra å avgjøre kampen.

  Keeperhelten med fantastisk sesong

  Få minutter senere – hele seks minutter på overtid – fikk dagens norske dommer beskjed om å ta en titt på VAR-skjermen. Espen Eskås løp ut og kunne etter en rask kikk dømme straffespark til spanjolene for fellingen av Abel Ruiz. Samme man skulle ta straffen, men James Trafford i England-buret var fast bestemt på å holde nullen mesterskapet igjennom. Han reddet likeså godt forsøk nummer to før forsøk nummer tre fløy over mål.

  Dermed ble England U21-Europamestere for første gang siden 1974. Og en stor takk må rettes til James Trafford som ble den store helten. Det er ikke rart at Burnley er villig til å gi 20 millioner pund for Manchester City-keeperen, som vi tok ut på sesongens lag i League One for sitt spill for Bolton.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen