More

  Hvem blir Jürgen Klopps etterfølger?

  Overraskelsen var stor da det fredag ble offentliggjort at Jürgen Klopp etter inneværende sesong trekker seg fra jobben som Liverpool-manager. Tyskeren ble ansatt tilbake i 2015, og nåværende kontrakt varer helt frem til 2026. Klopp ga imidlertid i november Liverpool-ledelsen beskjed om at han begynner å gå tom for krefter, og at dette er hans siste sesong på Anfield.

  -Jeg elsker absolutt alt ved denne klubben, men det hjelper lite når man begynner å gå tom for energi, sier Jürgen Klopp til engelsk presse fredag.

  Ingen annen

  Klopp, som i 2020 ledet Liverpool til en første ligatittel på 30 år, kan ikke garantere at han ikke kommer tilbake som manager en dag, men helt sikkert er det at det ikke blir i en konkurrerende klubb.

  Hvem Blir Jürgen Klopps Etterfølger? L Klopp Scaled Jürgen Klopp
  Tom For Energi: Jürgen Klopp Er Usikker På Om Han Noen Ganger Vender Tilbake Til Manageryrket

  -Akkurat nå føles det som om jeg er ferdig i dette yrket, men jeg kan ikke garantere at jeg ikke vender tilbake til yrket. Det jeg kan si med 100 % sikkerhet er at jeg ikke vil dukke opp som manager for en annen engelsk klubb enn Liverpool. Det er faktisk helt umulig, sier 56-åringen som er Liverpool-manageren med høyest seiersprosent gjennom historien.

  Spekulasjonene om Jürgen Klopps arvtaker går høyt

  Jürgen Klopp, Xabi Alonso
  Tidlige Favoritter: Flere Tidligere Liverpool-Spillere Nevnes Som Aktuelle Etterfølgere

  Som seg hør og bør går spekulasjonene om Klopps etterfølger høyt allerede i timene etter sjokkbeskjeden fra Anfield. Trenerteamet som jobber med Klopp i dag forlater klubben sammen med sin sjef, og da blir det ingen naturlig arvtaker som overtar. Steven Gerrard var i utgangspunktet den som var tippet å være kronprinsen, men den tidligere midtbaneeleganten mislyktes totalt i sin første Premier League-jobb med Aston Villa, før han brant ytterligere noen broer da han takket ja til tilbud om store penger i ørkenen.

  Alonso er opptatt

  I stedet er det tidligere Liverpool-spiller Xabi Alonso som fremstår som den store forhåndsfavoritten. Alle bookmakere har Alonso øverst på bettinglistene, og da naturligvis mye grunnet jobben han gjør i Leverkusen, samt tilknytningen han tross alt har til Liverpool. Alonso selv vil ikke si så mye om fremtiden, da han jo tross alt har hendene fulle med å snyte Bayern München for tittelen i tysk Bundesliga.

  Jürgen Klopp
  Godt Øye: Xabi Alonso Og Jürgen Klopp Har Lenge Hatt Et Godt Øye Til Hverandre, Og Kan Hende Overtar Spanjolen Nå Jobben På Anfield

  -Jeg stortrives der jeg er, og har ingen foreløpige tanker om noen annen jobb, sier den tidligere Liverpool-spilleren til engelske presse fredag.

  I tillegg til Alonso er det Brighton-manager Roberto De Zerbi, Leipzig-trener Marco Rose, Klopp-assistent Pep Lijnders, den tyske landslagssjefen Julian Nagelsmann og Gerrard som flyr høyt på oddslistene. Da med Alonso som soleklar favoritt. Liverpool-ledelsen har imidlertid allerede vist om Klopps avgang en stund allerede, og i kontorene på Anfield har de nok kommet lenger i planleggingen enn de er villige til å uttale seg om.

  Helt sikkert er det at etterfølgeren på alle mulige måter hopper etter Wirkola.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen