More

  RB Leipzig vs Schalke 04: Neglebiting varsles i Gelsenkirchen

  Det er som kjent duket for avslutningsrunden i Bundesligaen denne lørdag. 15.30 på lørdag starter kampene som vil avgjøre både topp- og bunnstriden. Som helgens tyske hovedkamp har vi valgt oss RB Leipzig vs Schalke 04, en kamp som fikk drastisk endrete forutsetninger med resultatene forrige helg.

  Rb Leipzig Vs Schalke 04
  Rb Leipzig Vs Schalke 04: Neglebiting Varsles I Gelsenkirchen 2

  3. plassen er sikret

  RB Leipzig slo da som kjent til med borteseier mot selveste Bayern München. Ikke nok med at det resultatet ga fordelen til Borussia Dortmund iden spennende gullstriden, men det sikret også at RB Leipzig skal delta i Champions League også til høsten. Det er lagets sjette deltakelse de syv siste sesongene. Det så lenge ut som det skulle bli skikkelig kamp om de plassene, men lørdagens verter har spurtet godt med seirer mot blant annet topp fire-rivalene Union Berlin og Freiburg. I sesongens siste hjemmekamp kan man nå slippe seg løs da man ender på 3. plass uansett resultat i denne kampen. Så gjenstår det å se om man benytter anledningen til å takke av 2022/23-sesongen med en festforestilling eller om badeskoene allerede er på.

  Siste sjanse for Schalke 04

  For motstander Schalke 04 og deres mange fans blir lørdag ettermiddag en skikkelig nervepirrende affære. Gjestene så helt fortapt ut med ni poeng etter de 17 første ligakampene, men har slått tilbake med en flott vår. 22 poeng av 48 mulige er tatt på de 16 siste kampene inkludert seirer mot lag som Hertha Berlin, Stuttgart og Werder Bremen. 0-6-smell mot Bayern München i siste bortekamp, men det var viktig at man kom tilbake til 2-2 mot Eintracht Frankfurt forrige helg. Det resultatet gjør at man fortsatt ligger på direkte nedrykk og at man dermed er avhengig av poeng lørdag. Schalke 04s utgangspunkt er som følger:

  Schalke 04 redder plassen hvis

  * De slår RB Leipzig samtidig som verken Stuttgart eller Bochum vinner
  * De spiller uavgjort, Bochum taper mot Bayer Leverkusen og Stuttgart taper med 22 eller 23 mål mot Hoffenheim

  Schalke 04 sikrer kvalikplass hvis

  * De slår RB Leipzig og Bochum tar maks ett poeng mot Bayer Leverkusen
  * De spiller uavgjort og Bochum taper mot Bayer Leverkusen

  Oppgaven er således vanskelig, men ikke umulig. Fasit får vi når siste spark på ballen tas kvart over fem lørdag ettermiddag!

  RB Leipzig vs Schalke 04

  RB Leipzig sjokkerte med å snu 0-1 til 3-1-seier borte mot Bayern München forrige helg. Vertene ender dermed på 3. plass på tabellen uansett resultat i denne kampen og skal spilles Champions League-fotball også neste sesong. Seks av de syv siste ligakampene er nå vunnet. 6-1-seier i det omvendte møtet 24. januar. Denne kampen betyr langt mer for Schalke 04 som går inn i den siste ligarunden liggende på direkte nedrykk. Det skiller imidlertid kun ett poeng opp til både Bochum og Stuttgart. Utligning fem minutter før slutt hjemme mot Eintracht Frankfurt forrige helg. Dermed har gjestene sluppet inn minst to mål i syv av sine åtte siste ligakamper.

  Tipset

  RB Leipzig vs Schalke 04

  Vi forsøker U-en til 4,50 i odds hos Norsk Tipping

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen