More

  Helgens tips: To nederlandske hjemmeseirer

  Heerenveen – Groningen
  Søndag 21. februar, kl. 14.30
  Kampodds
  Coolbet 2,72 3,37 2,74
  Norsk Tipping 2,40 3,10 2,55
  Unibet 2,55 3,35 2,75
  Søndag er det duket for «Derby van het Noorden» i Eredivise som er møtet mellom de to nordligste klubbene i den nederlandske toppdivisjonen denne sesongen.
  Schöne med mål
  Heerenveen ligger midt på tabellen. Etter en grusom periode med 0-6-5 på elleve ligakamper slo laget tilbake med syv poeng på tre kamper uten baklengsmål. Søndag gikk det imidlertid galt igjen med 1-3-tap borte mot AZ Alkmaar. Der skulle nykommer Lasse Schöne startet på benken, men etter at Joey Veerman ble skadet på oppvarmingen ble dansken kastet rett inn i startoppstillingen. 34-åringen, som nylig ble frigitt av Genoa, brukte 54 minutter på å score for sin nye klubb. Samtidig får Heerenveen håpe at Joey Veermans skade ikke blir av det langvarige slaget. Forrige uke plukket Rafael van der Vaart ut midtbanespilleren som «Nederlands Pirlo» og mente han burde ta turen til Ajax, PSV Eindhoven eller Feyenoord til sommeren. Merk at Heerenveen spiller utsatt cupkamp mot Feyenoord før denne ligakampen. Ulysses Llanez Jr. er skadet.
  Strand-Larsen avgjorde
  Groningen holder 6. plassen og kjemper om europacupspill neste sesong. Lørdag innfridde laget med 1-0-seier som storfavoritt hjemme mot PEC Zwolle etter Jørgen Strand-Larsens tidlige scoring. Det var nordmannens niende ligamål denne sesongen. Spill mot ti mann den siste drøye halvtimen, men det var likevel motstanderen som kom nærmest å utligne i sluttminuttene. Nykommer Paulos Abraham, hentet på lån fra AIK, debuterte tolv minutter før slutt. Arjen Robben, Azor Matusiwa og Patrick Joosten trøbler med skader.
  Tips
  Vi tror hjemmebanefordelen fort kan bli avgjørende i denne kampen og spiller H-en til 2,72 i odds.

  PSV Eindhoven – Vitesse
  Søndag 21. februar, kl. 16.45
  Kampodds
  Coolbet 1,69 4,16 5,09
  Norsk Tipping 1,57 3,75 4,40
  Unibet 1,64 4,20 4,90
  Vi går nå inn i noen avgjørende uker for PSV Eindhoven. Forrige midtuke ble det 1-2-tap borte mot hovedrival Ajax i kvartfinalen i cupen, denne midtuken åpnet Europa League-sluttspillet med bortekamp mot Olympiakos. I ligaen er storklubben allerede i trøbbel.
  Siste sjanse for PSV
  Skal man vinne ligagull i Nederland tåler man ikke mange poengtap. Så stor er faktisk kvalitetsforskjellen på lagene i Eredivisie. Ajax troner på toppen med 17 seirer på 21 forsøk. PSV Eindhoven har på sin side hatt en trøblete start på 2021. 2-2 borte mot Ajax i årets første kamp var ingen tragedie, men i kampen etter ble det 1-3-tap hjemme for AZ Alkmaar. Siden røk man også 1-3 borte mot Feyenoord før det lørdag endte med meget skuffende 2-2-resultat borte mot nedrykksplasserte ADO Den Haag. Det betyr at det skiller seks poeng opp til tabelleder Ajax som i tillegg har én kamp mindre spilt. I lørdagens bortekamp kom PSV Eindhoven under rett før halvtimen var spilt, men Donyell Malen slo til med to scoringer etter pause. I 93. minutt ble imidlertid den forventede seieren rotet bort. Her hjemme har det vært langt mer solid med ni seirer på ti forsøk. 1-2-tap i det omvendte møtet 25. oktober, seks strake hjemmeseirer i tilsvarende oppgjør. Chukwunonso Madueke, Maximiliano Romero, Nick Viergever og Richard Ledezma er skadet mens Cody Mathès Gakpo og Mario Götze er usikre.

  Ute av form
  Vitesse er inne i en tung periode med kun ett poeng på de fire siste ligakampene. Hjemme mot formsvake Twente søndag gikk det galt igjen med 0-2-tap. I tillegg ble Oussama Tannane skadet rett før pause. Det var samtidig sesongens første hjemmetap og det skiller nå fem poeng opp til søndagens motstander og en plass i Champions League-kvalifiseringen. Borte står gjestene med fire tap på de seks siste ligakampene. Liten opptur forrige midtuke da man vant 1-0 borte mot Excelsior i cupen og sikret semifinaleplass. Der avgjorde Lois Openda i siste minutt.
  Tips
  PSV Eindhoven blir klare favoritter og 1,69 i hjemmeodds er absolutt godkjent betalt.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen