More

  Helgens tips: Bayern München – Borussia Dortmund

  Bayern München – Borussia Dortmund
  Lørdag 6. mars, kl. 18.30
  Kampodds
  Coolbet 1,62 4,62 5,12
  Norsk Tipping 1,55 4,30 4,40
  Unibet 1,58 4,40 5,10
  Det er duket for storoppgjør i Tyskland lørdag kveld når Bayern München og Borussia Dortmund møtes til sesongens tredje «Der Klassiker». Disse gigantene har vunnet ligaen i Tyskland 22 av de 26 siste sesongene, men kritikerne mener oppgjøret er noe overvurdert av mediene all den tid Borussia Dortmunds viktigste oppgjør hver sesong er Revier-derbyet mot Schalke 04 mens Bayern München historisk sett har hatt sine rivaliseringer med Nürnberg og Borussia Mönchengladbach.
  Tidenes yngste
  Bayern München topper som ventet tabellen, men det skiller kun to poeng ned til RB Leipzig etter at 23 ligarunder er unnagjort. Etter klubb-VM i Qatar fikk gigantene en umiddelbar nedtur med 3-3 hjemme mot Arminia Bielefeld og 1-2-tap borte mot Eintracht Frankfurt i de to påfølgende ligakampene. Forrige uke var imidlertid Bayern München tilbake der vi kjenner dem. 4-1-seieren borte mot Lazio i Champions League-sluttspillet der Jamal Musiala scoret i en alder av 17 år ble fulgt opp med 5-1-seier hjemme mot Köln i ligaen. Der satt Robert Lewandowski inn sitt 27. og 28. ligamål for sesongen. Thomas Müller var tilbake fra koronakarantene mens Serge Gnabry returnerte fra skade.
  Valgte Tyskland
  Jamal Musiala har nå skrevet seg inn i Bayern Münchens historiebøker med scoringen mot Lazio. I en alder av 17 år og 363 dager er han klubbens tidenes yngste målscorer i Champions League. Musiala ble født i Stuttgart i 2003, men vokste opp i England. Etter kampen bekreftet midtbanespilleren med 22 kamper for engelske ungdomslandslags at han har valgt å representere Tyskland i fremtiden:
  – Jeg har et hjerte både for Tyskland og for England og har tenkt mye over dette. Til slutt valgte jeg å høre på følelsene mine som sa at Tyskland er det rette valget. Landslagssjef Joachim Löw viste meg en klar vei inn på A-landslaget og hadde analysert både styrkene og svakhetene mine. Han vil også satse på meg som offensiv midtbanespiller som er min klart beste posisjon.
  «Han er galen»
  Når det gjelder Robert Lewandowski handler nå det meste om Gerd Müllers rekord på 40 ligamål for 1971/72-sesongen. Det har vært sett på som en helt umulig rekord å slå i Tyskland, men er det noen som skal klare det er det Lewandowski denne sesongen. Elleve ligakamper gjenstå, på de må polakken score tolv ganger. Det gir 1,09 mål pr. kamp. Til nå denne sesongen står superspissen med 1,27 scoringer pr. ligakamp. Lørdag kveld er det duket for gigantduell mot Erling Braut Haaland som nylig avslørte sin beundring for Lewandowski:
  – Den mannen er «galen». Han er «galen». Jeg spiller kamp, og jeg scoret ett mål. Ett mål nærmere å ta ham igjen, tenker jeg – og så scorer han hat trick som det er daglige greier. Det er så gale det han holder på med
  Det ble ingen scoringer for den norske superspissen i Borussia Dortmunds møte med Arminia Bielefeld lørdag, men laget avgjorde likevel med tre mål etter pause. Dermed har 36 av 47 ligamål denne sesongen kommet i 2. omgangene.
  Tips
  Ingen tvil om at Bayern München blir favoritter i «Der Klassiker», men oddsmessig er det B-en til 5,12 som frister mest.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen