More

  Håpet lever

  Premier League er tilbake etter landslagsoppholdet, og det er ikke hvilke som helst lag som står på menyen i helgens første batalje. Manchester City og Liverpool har vært de siste sesongers store rivaler i England, og det står mer enn prestisje på spill også i lørdagens møte. Hjemmelaget er inne i en avgjørende del av sesongen, når de nå står foran innspurt som kan gi pokal i både Premier League- FA-cup og sist, men ikke minst, Champions League. Sistnevnte trofé står så definitivt øverst på ønskelista hos de lyseblå, men heller ikke denne gang blir det noen spasertur frem til den gjeveste europacup-pokalen. Bayern München kom opp av hatten da kvartfinalene ble trukket, mens Real Madrid eller Chelsea venter i en eventuell semifinale. Stort vanskeligere blir det ikke, og kan hende har muligheten for europeisk herredømme vært større tidligere år.

  Stigende formkurve

  Manchester City har atskillige tøffe oppgaver foran seg før de eventuelt blir betalt med titler også denne sesongen, men formkurven gir selvtillit. Siste seks kamper i alle turneringer er vunnet, fem av dem sågar uten noterte baklengsmål. Leipzig i Champions League og Burnley i FA-cupen ble slått med henholdsvis 7-0 og 6-0, og Erling Braut Haaland var ikke snauere en at han bokførte åtte av scoringene. Haaland meldte avbud fra den norske landslagstroppen som ble stående med totalt én scoring og ett poeng fra kampene mot Spania og Georgia, men Premier Leagues toppscorer antas, ikke helt uventet, å være tilbake på banen når det igjen skal spilles i himmelblått.

  Og Haaland kan behøves. Citys statistikk mot Liverpool er ikke utelukkende imponerende, med bare én seier fra siste seks mot merseysiderne. Lørdag skal det imidlertid spilles i den himmelblå delen av Manchester, og der har ikke Liverpool for vane å vinne. Faktisk bare én av de siste 13 i Premier League-sammenheng. Og enklere blir det ikke denne helgen. Med unntak av Phil Foden, antas Pep Guardiola lørdag formiddag å kunne stille med alle sine beste.

  Langt mellom høydepunktene

  Liverpool slo Manchester City i omvendte møte på Anfield i oktober, da Mo Salah scoret kampens eneste mål. Dette er imidlertid ett av veldig få høydepunkt for Klopp & Co denne sesongen. 7-0-seieren hjemme mot Manchester United og 2-1-triumfen borte mot Tottenham ble også satt pris på av fansen, men ellers har det vært veldig langt mellom høydepunktene for laget som forrige sesong var en hårsbredd fra å vinne absolutt alle turneringer de stilte til start i.

  Takket være at også lagene nærmest bak tetduoen også har vist ustabil form, finnes det fortsatt muligheter for å karre til seg en topp 4.plassering. For å få Champions League-spill på Anfield også neste sesong tillates det imidlertid ikke særlig flere glipptak, og da er det usikkert hvor fornøyelig det er at Manchester City, Chelsea og Arsenal er neste tre motstandere. Trenden er imidlertid at Liverpool er best mot de beste, og fansen kan tillate seg å håpe. At Luis Diaz meldes tilbake i full trening er uansett et lyspunkt. Den dribleglade og gjennombruddshissige vingløperen kan bli en nøkkel for de røde. Ikke bare for topp 4, men også for den påfølgende muligheten til i sommer å hente spillere fra øverste hylle. Uten å kunne tilby Champions League-fotball vil Liverpool stille bak i køen når det skal rekrutteres spillere i neste vindu.

  Skulle man gjennomført det nødvendige generasjonsskiftet og hentet de nødvendige forsterkningene da man i fjor sommer var i posisjon? Så definitivt.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen