More

  Go County Go!

  Det betyr at ytterligere to opprykk for Stockport County er nødvendig inne 2027.
  Ingen tør å sette mange pundsedlene mot at den lokale mangemillionæren vil lykkes. Som han har gjort på de fleste arenaer han har involvert seg i. Det er 11 år siden Stockport County sist var medlem i The Football League. Lørdag 30. juli står Barrow på motsatt banehalvdel på Edgeley Park, klar for ligapremiere 2022/23 i League Two.
  Klubblegenden Danny Bergara stod for den definitive snuoperasjonen i klubben på starten av 90-tallet. Uruguayaneren bragte nemlig County opp fra nedre til øvre del av tabellen i gamle fjerde divisjon. Og da Dave Jones ankom som ny sjef i 1995 lå mye klart for videre klatring. Den fremtidige Southampton-bossen brakte The Hatters opp på nest øverste nivå våren 1997. Et nivå de befant seg på i fem sesonger.
  Heis opp og heis ned
  Så startet nedturen, som «kulminerte» i at klubben raskt datt ned to divisjoner, ble satt under administrasjon tross flere redningsforsøk fra diverse hold. Våren 2013 var spill i det som nå heter National League North – altså 6. nivå – et faktum.
  Det har altså tatt 9 år å komme seg tilbake fra sjette til fjerde, og dermed The Football League-deltagelse – 11 år etter forrige League Two-sesong.
  Opprykket tilbake til ligafotballen ble avgjort i siste runde foran 10 307 betalende hjemme på Edgeley Park!
  Men akkurat som fargerike Bergara klarte å snu på mange ting på og utenfor Edgeley Park på tidlig 90-tall, har altså Mark Stott gjort det samme drøyt 30 år senere. Og da med en gjennomføringsevne og kraft klubben vel aldri har sett maken til. 50-åringen er født og oppvokst i Stockport, og er en «self-made» millionær.
  – Jeg var ikke noe skolelys, akkurat, forteller Stott. Så jeg begynte å jobbe for meg selv i en alder av 20 år. Det har jeg gjort det meste av livet, og har vært heldig som har knyttet noen enestående kontakter, fått nære venner og gode kolleger gjennom årenes løp.
  Fra salg av annonser i lokalavisa, salg av biler hjemmefra (!) sitter han nå med kontroll over to store selskaper verdt atskillige milliarder.
  Brått har manager Dave Challinor fått penger å bruke på nye spillere, klubben har fått et fulltidsdrevet, topp treningsanlegg (tidligere Manchester Citys anlegg) hjemmearenaen skal rustes opp ytterligere, og er sikret med en 250-års leieavtale med kommunen.
  Bookmaker-favoritt før avspark
  Stott ønsker seg altså tilbake til nest øverste liganivå med sitt County.
  – Vi skal fremstå som er Championship-klubb før vi sikrer oss Championship-spill, konstaterer både Stott og hans høyre hånd Simon Wilson.
  Et halvt dusin nye folk er allerede på plass i Stockports spillertropp, nær 5000 sesongkort er solgt allerede, og manager Challinor leder nå et lag som har seilet opp som en av opprykksfavorittene allerede.
  – Jeg ville ikke ha sagt ja til å komme til hvis jeg ikke hadde trodd på mulighetene for opprykk i år. Det ville vært passe dumt, uttalte den tidligere Hartlepool-bossen nylig.
  Så får vi se om klubben der velkjente navn som George Best, Mike Summerbee og vår egen landslagsassistent Kent Bergersen har sparket ball, klarer å nå sine mål. Hollywood-duoen Ryan Reynolds og Rob McElhenney forsøker å kopiere County og Stott i Wrexham, men lyktes i hvert fall ikke denne våren.
  Det er mange som kjemper om samme bein i nederste liga-etasje også!
  Heisbevegelsene 1990 – 2022
  1990/91 opprykk fra ligaens 4. nivå til 3.
  1996/97 opp fra 3. til 2. nivå
  2001/02 ned fra 2. til 3.
  2004/05 ned fra 3. til 4.
  2007/08 opp fra 4. til 3.
  2009/10 ned fra 3. til 4.
  2010/11 ned fra 4. til National Premier
  2012/13 ned fra National Premier til National North
  2018/19 opp fra North tilbake til National Premier
  2021/22 opp fra National Premier til League Two av The Football League.

  (Mark Stott, Stockport Countys eier og velgjører.)

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen