More

  Harry Kane: Should I Stay or should…ja, det første

  Tottenham og Bayern München kom i dag til enighet om en passende overgangssum for Premier Leagues beste fotballspiller. Runde og fine 100 millioner euro var hva som til slutt ble godtatt av Tottenham, og da skulle det jo være fritt frem for Harry Kane å gå til klubben hvor han er garantert pokaler. Mange pokaler.

  Men, nei. Følelsen er at Kane blir værende i sitt kjære Spurs, uten spesielt gode utsikter til premie av noe slag. I alle fall premie som vinnes av laget. Selv vil han nok plukke rekorder i fleng.

  Harry Kane (og Limahl): The never ending story

  Tottenham-angriperen har gjennom hele sommeren stjålet oppmerksomheten i ryktebørs-verdenen. Jeg har selv skrevet noe nær daglige «ryktebørser» fra England, og man skal lete lenge for å finne en uten Harry Kane involvert. Akkurat som da han for to år siden ble linket til Manchester City gjennom en hel sommer. Jeg føler meg en smule lurt om han nå sier nei takk til tilbudet fra pokalgrossisten i Tyskland.

  Dette blir imidlertid småtterier sammenliknet med hvordan ledere og fans i Bayern må føle seg. Om det som har kommet frem i den tyske og engelske pressen medfører riktighet, så takket han jo for atskillige uker siden ja til tilbudet fra Bayern. I det minste må han ha vist stor interesse for Bundesliga-spill. Bayerns representanter har jo også fremstått som overbevist om at han skulle takke ja til lederhosen og sauerkraut de neste fire årene. De vil jo til de grader føre seg ført bak lyset om han nå finner det for godt å bli værende på Englands flotteste fotballstadion.

  Klubbtilhørighet, en undervurdert egenskap

  Det er en rar greie det der; at fotballspillere av forståsegpåere ikke blir rangert helt i toppen om de ikke vinner noe, enten med landslag eller klubblaget. Sprøyt. Harry Kane kunne spilt for alle klubber i verden, og han kunne vunnet titler i fleng. Klubbfølelse er imidlertid kriminelt undervurdert, og noe som savnes fra hine hårde dager.

  Harry Kane
  Ingen Over, Ingen Ved Siden: Alan Shearer Er Nok En Av Få Som Håper Kane Takker Ja Til Bayern

  Kane tjener flust med penger, han spiller for en topp 6 klubb i Premier League, han er elsket av fansen, og beundret av alle – uansett hvilken klubb man føler tilhørighet til. Snart vil han også, om han blir værende, stå oppført i bøkene som tidenes mestscorende i Premier League-historien – foran selveste Alan Shearer.

  Forståelse for Spurs

  Kane som fortsatt Tottenham-spiller hadde vært det mest romantiske, men da må det samtidig skrives ny kontrakt. Tottenham kan faktisk ikke ta seg råd til å tape 100 millioner euro på å ha spissen i laget i én sesong, bare for å se ham gå gratis til en konkurrent neste sommer. Det vil IKKE være romantisk, men heller noe nær et svik mot klubben som oppfostret ham.

  Ryktebørsen 9. August; Harry Kane
  Peace Out: Vinker Harry Kane Farvel Til Alle Sine Trofaste Fan?

  Tottenham vinner ganske sikkert ikke noe heller denne sesongen, med eller uten Kane. Om da spilleren plent nekter å signere kontrakt, så er jo deres eneste utvei å selge nå. Selv om det bare er noen veldig små dager til avspark ny sesong, og Richarlison er den som på kort sikt må overta ansvaret for å score mål…

  Sånn sett må imidlertid Tottenham-ledelsen takke seg selv. De kunne solgt for 90 millioner euro-ish for tre uker siden, heller enn å skape ekstra problemer for både spiller, seg selv og kjøperen.

  Spenstig fredag

  Fredag våkner vi til Tipsbladets 150 siders Premier League-spesial, og kan hende også til en avgjørelse fra Harry Kane. Jeg er ikke Tottenham-tilhenger, men håper likevel han blir værende i London.

  Da slipper jeg jo også finne ny spiss til Fantasy-laget mitt. Og jeg bytter IKKE til Richarlison (skadet eller ei).

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen