More

  Fritt frem for Newcastle & Co

  Noen stor overraskelse var det ikke, da det i dag ble klart at Newcastle i januar kan hente spillere som er under kontrakt med klubber som i dag har samme eiere (Al-Nassr, Al-Hilal, Al-Ahli og Al-Ittihad) som Newcastle; altså Saudi Arabias Public Investment Fund (PIF). Spillerne som i sommer valgte penger fremfor sportslige utfordringer kan nå altså forlate spill for tomme tribuner i ørkenen, og vende tilbake til Premier League på samme betingelser som de ble gitt i ørken og olje.

  Neves først i køen

  Ruben Neves, På Vei Til Newcastle
  Neves Til Newcastle? Ganske Sikkert

  Flust av tidligere toppspillere har i høst jogget rundt foran noen hundre tilskuere i Saudi-Arabia, uten annet enn pengene å spille for. Av disse er Ruben Neves sportslig sett den klart mest attraktive, og vi varslet allerede i sommer at Newcastle kunne bli neste stoppested for den tidligere Wolverhampton-spilleren. Newcastle har mistet Sandro Tonali med karantene ut sesongen, og da er det naturlig at nettopp Neves ankommer som erstatter. Ganske enkel matematikk.

  Roberto Firmino (Al-Ahli), Sadio Mane (Al-Nassr) og Riyad Mahrez (Al-Ahli) er av andre som nå kan få spille Premier League-fotball igjen fra nyåret av.

  Mange, men ikke nok – motstandere

  Et utvalg Premier League-klubber gjorde et forsøk på å blokkere Newcastle-eiernes mulige snarveier til mer juks, men bare 13 Premier League-klubber stemte for blokade. Reglene sier at 2/3 av de 20 medlemmene må være enige for å slå igjennom, og det manglet da én klubb.

  Det er flust med kjeltringer som har eierskap i engelske fotballklubber, og en oversikt over eierskapsinteressene i Premier League finner man blant annet her. Så kan man selv gruble over hvem som har svin på skogen i denne saken.

  Flere enn Newcastle

  Det er naturligvis ikke bare Newcastle som nyter godt av at døra for lån innad i huset nå åpnes. Manchester City og Chelsea er av flere klubber som eies av personer eller firmaer som har flere klubber i stallen. En ny håpløs utvikling er dette uansett, og det er jo naturlig også å se likhetene som nå finnes med golfsporten.

  Fritt Frem For Newcastle &Amp; Co Ian Poulter Newcastle
  I Pose Og Sekk: Ian Poulter

  Det ble atskillige verdensstjerner hentet til ørkenligaen LIV (and let die) i bytte mot spinnville summer. Spillerne som valgte å takke ja ble først utskjelt, som som veteranene Ian Poulter (46), Sergio Garcia (42), Lee Westwood (49), Paul Casey (44) og Graeme McDowell (42), mens våe egen supermann Viktor Hovland var av dem som hadde annet enn penger på hjernen – og derfor ble værende i PGA. De endte da ikke opp med annet enn å tape store penger, da PGA selv solgte skjela til Saudi-fondet. Er Premier League neste?

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen