More

  Fra Aursnes til Haaland

  For det var ikke alltid tilfellet under vår forrige landslagssjef, Lars Lagerbäck. Svensken virket nærmest å ta stolthet i å se minst mulig fotball fra Eliteserien, mens hans etterkommer, Ståle Solbakken, har så langt vært trenerveteranens rake motsetning.
  Allerede i første serierunde dukket landslagssjefen opp på Europsports Eliteserien-sending, der han kom med klare, tydelige og overbevisende analyser fra den første serierunden. Vi som har fulgt Solbakken fra tidligere TV-sendinger i Champions League og Premier League, ble ikke overrasket over leveransen. Analysene var presise og levert med faglig tyngde, slik vi har blitt vant med. 
  Noen av de som har levert best den aller første måneden med Eliteserie-fotball har vært Kristoffer Zachariassen, Aron Dønnum og Fredrik Aursnes. Til sammen har de levert 19 målpoeng for sine respektive klubber, og belønningen er en plass i landslagstroppen til de kommende treningskampene mot Luxemburg og Hellas. Under Lagerbäcks ledelse, skulle du aller helst hete Erling Braut Haaland og toppe Champions Leagues toppscorerliste for å være sikker på en plass i landslagstroppen, for å sette det litt på spissen.
  Hvis du tror tittelen på dette innlegget er et stikk til Fredrik Aursnes, kan jeg avsløre at det ikke er det. Aursnes har vært glimrende for Molde i flere sesonger nå, og er utvilsomt en av Eliteseriens beste spillere. I en alder av 25 år, har midtbanespilleren sine beste år foran seg, og undertegnede blir ikke overrasket om han spiller i en større europeisk liga om snarere før enn senere. RBK-sjef Åge Hareide har og ved flere anledninger anbefalt Kristoffer Zachariassen på det varmeste til Solbakken. Midtbanespilleren har banket inn hele syv seriemål hittil denne sesongen, og bergenserens løpskapasitet og evne til å finne ledig rom i kanalene, er akkurat hva landslaget behøver.
  I tillegg til Aursnes og Zachariassen, har Solbakken tatt med seg ytterligere to mulige debutanter. Fredrik Bjørkan har vært Eliteseriens udiskutabelt beste venstreback hittil i år, og har kapasiteten til å gi Birger Melling etterlengtet konkurranse i den posisjonen. Aron Dønnum er uforutsigbar og uredd i spillestilen, og har terrorisert de fleste forsvarsspillerne han har møtt. Han legger personlig prestisje i å finte sine motspillere opp i pølseboden, og for å sitere Solbakken så blir det “spennende å se om den X-faktoren kan gjøre seg et steg eller to opp”. 
  I de kommende kampene mot Luxemburg og Hellas handler det vel så mye om at de nye spillerne finner seg til rette så vel som å forsvare nasjonens ære. Troppen teller for øyeblikket hele syv spillere fra hjemlig serie, og en skal vokte seg ve og vel for å anse det høye tallet som et svakhetstegn. De fleste spillerne fra de europeiske ligaene har nylig avsluttet en lang og utmattende sesong, mens spillerne fra Eliteserien har akkurat kommet i gang sin og kampformen bør være stigende. Derfor bør det være rom og anledning til å gi flesteparten av disse syv spilletid i løpet av de to kommende landskampene. Det er liten vits i å ta dem med hvis det ikker er tenkt at de skal benyttes. Den enkleste løsningen for å se om andungene er svømmedyktige, er å sette dem ut på vannet og se om de flyter.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen