More

  Fotballens festdag

  Dagen før dagen, og tradisjonen tro dukes det for 16.mai-runde. Denne gang sågar med fulle tribuner.
  Og storkampene står i kø!

  AALESUND – MOLDE
  Color Line Stadion
  Mandag 18.00
  Aalesunds sesongstart må betegnes som god, til tross for at tangotrøyene har vunnet bare én av de fem siste. Forrige runde ble det 0-0 borte mot Aalesund, et viktig poeng for Lars Arne Nilsens menn, hvis fremste mål er å overleve denne sesongen. Eneste nyopprykkete lag med hjemmelag i 16. mai-runden, og klubben har da også mobilisert noe voldsomt og solgt ut Color Line Stadion til dette ikke helt lokale lokalderbyet.
  Molde hadde tilsynelatende seieren i lomma mot Viking med bunnsolid 3-0-ledelse. Likevel endte de nybakte cupmesterne opp med å tape 3-4, men i midtuken var det duket for revansje. I hjemmemøtet med Odd, kjørte de over telemarkingene, og vant komfortabelt 3-0. Skapte flust med sjanser, og burde i sannhet vunnet enda mer. Magnus Wolff Eikrem åpnet ballet, før Sivert Mannsverk og Magnus Grødem sikret en solid triumf.
  BODØ/GLIMT – TROMSØ
  Aspmyra
  Mandag 18.00
  Slaget om Nord-Norge står på Aspmyra denne maikvelden. Bodø/Glimt er stadig ikke helt friskmeldte, og de regjerende seriemesterne måtte nøye seg med 1-1 mot serietoer Lillestrøm sist helg. Kjetil Knutsen mente likevel det var et steg i riktig retning, i en kamp de dominerte stort etter at de kom under. Alfons Sampsted sørget for den fortjente utligningen snaut ti minutter før slutt. Har fremdeles viktige forfall.
  Tromsø har allerede etablert seg i bunnen, og alle de fem poengene de har tatt har kommet i de fire siste rundene. Det ene tapet kom da de røk hele 2-5 hjemme mot Sarpsborg 08 for noen uker siden, og forrige runde klarte de bare 1-1 mot Jerv. Kom sågar under etter halvtimen, men Moses Ebiye ordnet balanse i regnskapet bare tre minutter senere. August Mikkelsen var kampens store spiller og blir TILs viktigste mann fremover.
  KRISTIANSUND – STRØMSGODSET
  Kristiansund stadion
  Mandag 18.00
  Kristiansund fremdeles på jakt etter sesongens første seier. Nordmøringene ligger akterutseilt i bunnen av tabellen med bare ett poeng de fem første kampene. Forrige runde tapte de bunnoppgjøret mot Haugesund 0-2. Det har vært en tung vår for Christian Michelsens mannskap, men onsdag fikk de en ørliten opptur da de sikret avansement i cupens 1. runde med 4-1-seier over Surnadal.
  Strømsgodset slo fryktelig tilbake etter braksmellen mot Sandefjord ved å ydmyke Rosenborg søndag kveld. Drammenserne vant fullt fortjent 3-0 etter et selvmål av Erlend Dahl Reitan og scoringer av Johan Hove og Ipalibo Jack.
  LILLESTRØM – SARPSBORG 08
  Åråsen
  Mandag 18.00
  LSK fortsetter stadig å imponere, og forrige runde fikk de sågar med seg 1-1 borte mot regjerende seriemester Bodø/Glimt. Akor Adams sørget frekt og freidig for ledelse etter en drøy halvtime, men vertene kom tilbake i oppgjøret og utlignet fortjent på tampen. Dermed er kanariene det eneste gjenværende ubeseirede laget i Eliteserien, men har en tøff test i vente her. 2-0-seier til LSK i tilsvarende oppgjør forrige sesong.
  Sarpsborg 08 har vært glimrende de siste ukene, og på nokså ubemerket vis klatret helt opp på fjerdeplass på tabellen. De har de ti poeng av siste 12 mulige å takke for, og forrige runde rodde de i land en 1-0-seier hjemme mot Odd. Kristian Fardahl scoret kampens eneste scoring etter en drøy time, og dermed har sarpingene to strake på samvittigheten. Sarpsborg har vunnet begge sine bortekamper hittil med imponerende 8-4 i målforskjell.
  ODD – HAUGESUND
  Skagerak Arena
  Mandag 18.00
  Odd har vært særdeles ujevne innledningsvis, og etter seirer mot Tromsø og Viking, har mye gått galt for telemarkingene. Har tapt samtlige tre siste matcher med 2-7, og onsdag ble oddrane regelrett rundspilt av Molde og sendt hjem til Skien med 0-3 i sekken. At Pål Arne Johansens mannskap ville være ustabile, var forventet på forhånd, og her har de en ypperlig mulighet til å reise seg.
  Haugesund kunne endelig juble for sesongens første seier da de slo Kristiansund 2-0 sist helg. Alexander Søderlund roet hjemmelagets nerver etter bare to minutter, og tre minutter etter pause løp Alioune Ndour fra hele KBK-forsvaret og satte spikeren i kista for vertene. Dermed kunne Jostein Grindhaug juble for sesongens første seier, men uttalte etter kampen at laget hans fremdeles har mye mer å gå på.
  ROSENBORG – SANDEFJORD
  Lerkendal
  Mandag 18.00
  Etter en brukbar start på sesongen, gikk det meste galt for Kjetil Rekdals mannskap, hvis Rosenborg-lag fant tilbake til vinterens elendige form. Ble sendt hjem fra Drammen og Strømsgodset som slakt med 0-3 i sekken. Trønderne var nest best i alle spillets faser, og det var også RBKs første tap for sesongen. Kjetil Rekdal sa til Eurosport at lagets opptreden var både flau og skammelig, og at det var årets soleklare lavmål så langt.
  Sandefjord kom kraftig ned på jorda etter brakseieren mot Strømsgodset, der de som kjent tok sin største borteseier i Eliteserien noen gang. Forrige runde fikk de besøk av Vålerenga, der de ble regelrett spilt av banen. SF hadde minimalt å stille opp med mot gjestene, og tapte til slutt 1-3 i en kamp som ikke forteller i nærheten av hvor stor forskjell det var mellom lagene
  VIKING – JERV
  SR-Bank Arena
  Mandag 18.00
  Viking svever fremdeles høyt på toppen av tabellen, og opphentingen av Moldes 3-0-ledelse var særdeles imponerende. Siddisene dro som kjent hjem til Stavanger med 4-3-triumf. Torsdag skulle de følge opp med enkel seier mot Strømsgodset, men nei. Viking stanget og stanget og fikk aldri hull på byllen. Dermed endte det 0-0 på Sr-Bank Arena.
  Jerv fortsetter å plukke solid med poeng på eget gress: syv av ni poeng så langt på Levermyr er meget godkjent. Det er på bortebane gjestene må begynne å få med seg noe, men mot serielederen i Stavanger blir det selvsagt knalltøft. Jerv har fremdeles til gode å både score mål og få med seg poeng på bortebane denne sesongen; De to første bortekampene deres har endt med 0-4 og 0-1 mot henholdsvis Lillestrøm og Vålerenga.
  VÅLERENGA – HAMKAM
  Intility Arena
  Mandag 20.00
  Ingen munter mai-stemning på Valle Hovin for Vålerenga, til tross for at de enkelt slo Sandefjord 3-1 i Vestfold, søndag. Kjartansson gjorde som mange ganger før og scoret for gjestene, men i torsdagens visitt på Alfheim ble historien en helt annen. Tapte 0-1 mot Tromsø, og dermed har Vålerenga tapt halvparten av kampene sine hittil. Jerv og Haugesund er slått med ett måls margin i de to første hjemme foran egne fans.
  HamKam har tapt bare én kamp siden opprykket til Eliteserien, og det kom borte mot Tromsø i andre serierunde. Siden er Kamma ubeseiret og har plukket fem poeng i oppgjørene mot Sandefjord, Kristiansund og Aalesund. Forrige helg ble det 0-0 i hjemmematchen mot tangotrøyene, et resultat ingen av lagene kan klage nevneverdig mye på. Som de fleste andre nyopprykkete lag, er det på bortebane HamKam må knekke koden.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen