More

  Formtabellen: Bournemouth og Everton i topp 3

  Tre Premier League-runder er i løpet av en drøy uke unnagjort, og atskillig har skjedd. Aston Villa fortsetter å banke storlag på hjemmebane, Manchester City er fortsatt ikke seg selv, Fulham opplever ketchup-effekten, mens Big Spender-duoen Chelsea og Manchester United er på dypt vann. På formtabellen er det Everton og Bournemouth som, sammen med den nye ligalederen, regjerer.

  Til topps

  Liverpool har skaffet seg uvanen å gjøre det vanskelig for seg, men samtidig innehar de evnen til å ta seg ut av problemene i tide. I løpet av den siste uken var man forventet å ta tre enkle seirer mot Fulham, Sheffield United og Crystal Palace. Den gang ei. Sheffield United på Bramall Lane gikk noenlunde etter planen, men hjemme mot Fulham var man altså under med 2-3 da tre minutter av ordinær tid gjensto. En formidabel sluttspurt bidro til 4-3-seier, men Klopps menn gjorde alt annet enn å imponere. Lørdag formiddag var man ille ute igjen. Blekksprutredning av Allison virket å ha reddet laget, før Van Dijk lagde straffespark. Mateta scoret sikkert, og vips så var man under igjen.

  Formtabellen: Bournemouth Og Everton I Topp 3 1037800490 Everton
  Formtabellen: Bournemouth Og Everton I Topp 3 7

  Denne gang var det Mo Salah som reddet æren. Først ved å utlikne gjennom sitt 200. Premier League-mål, før han var nest sist på ballen da Harvey Elliott på overtid dunket inn seiersmålet. Dermed var Liverpool øverst på Premier League-tabellen, og der skulle man bli liggende gjennom helgen. Tekst-tv-tabellene regjerer på sosiale medier, og når Liverpool omsider finner formen kan det bli mange slike bilder i ukene som kommer. Neste helg er det altså hjemmekamp mot Manchester United, og etter forrige sesongs 7-0-seier er det høye forventninger blant hjemmefansen på Anfield også denne uken. Samtidig er dette et veldig typisk bananskall.

  3-3 for United

  Atskillige satte drikken i halsen da det forrige uke ble presentert kåringer i Premier League. Manchester United vant nemlig The Treble. At Garnacho vant prisen for månedens scoring var selvsagt. At Harry Maguire skulle vinne prisen som månedens spiller, og Erik ten Hag kåres til månedens manager – not so much. Vel vant United tre av tre mulige kamper, men da med 1-0 mot Luton, 1-0 mot Sheffield United – og 3-0 mot Everton. De tre ligger alså alle blant de fire nederste på Premier League-tabellen.

  Med trippelseieren i kåringer på lomma gikk de lørdag kveld til hjemmekamp mot Bournemouth som skyhøy forhåndsfavoritt. Det endte med 3-0-seier til Bournemouth på Old Trafford, og United var altså heldige som ikke fikk flere baklengsmål i sekken. Neste helg venter bortekamp mot Liverpool, og der er man uten lagkaptein Bruno Fernandes. Dit reiser man med 7 tap fra første 16 kamper – totalt 18 scorede mål og negativ målscore.

  Ketchup-effekten

  Formtabellen: Bournemouth Og Everton I Topp 3 Raul Jimenez Everton
  Raúl Jiménez Scorer Plutselig For Fulham Igjen.

  Syv tap fra 16 kamper for United, og det samme gjelder Fulham. Mot alle forhåndstips har imidlertid Fulham nå blitt en scoringsmaskin av de sjeldne. 5-0-seieren hjemme mot West ham betyr 16 (!) mål på siste 4 kamper. Etter på Anfield å ha skremt vannet av hjemmefansen, har The Cottagers tatt strake 5-0-seirer på Craven Cottage. Ingen savner lenger serberen som i sommer takket ja til å pensjonere seg foran 800 tilskuere i ørkenen.

  Manager i skuddlinjen

  Når vi første er inne på Premier League-klubber med syv tap på innerlomma, la oss også ta med Chelsea. Eierskiftet på Stamford Bridge ga en økonomisk offensiv Premier League ikke har sett maken til. Nyansatte Mauricio Pochettino skulle gis de beste betingelser når han vendte tilbake til Premier League, og det endte til slutt med at den tidligere Spurs-bossen meldte at stallen var for stor. Skadekrisen som fulgte gjorde at det nok var greit med et stort utvalg, men kvaliteten på alle de nyankomne er straks mer diskutabel.

  Chelsea: Mauricio Pochettino
  Formtabellen: Bournemouth Og Everton I Topp 3 8

  Helt sikkert er det uansett at Pochettino ikke har maktet å skape et fotballag som kan hevde seg. Og dette altså til tross for at sommervinduet så klubben bruke over pundmilliarden. Etter at 4-1-seieren borte mot Tottenham ble fulgt av 4-4 hjemme mot Manchester City ble det hevdet at Chelsea hadde funnet nøkkelen, men nei. Lørdag endte det med 0-2-tap på Goodison, og tre av de fire etter poengdelingen mot City er dermed tapt. Hvor lenge varer tålmodigheten med Pochettino?

  Spiser kirsebær med de store

  Premier League: Dominic Solanke, Bournemouth
  Formtabellen: Bournemouth Og Everton I Topp 3 9

  Andoni Iraola var en annen manager i skuddlinjen, da Bournemouth ikke vant noen av sine første ni kamper for sesongen. Hadde den nye Cherrries-ledelsen gjort en brøler ved å erstatte O’Neil med den tidligere Rayo Vallecano-manageren? Kan hende ikke. Det tok tid, men baskeren har med tid og stund funnet sin plass på Vitality. Lørdag tok Bournemouth sin aller første seier på Old Trafford, og de gjorde det med stil. 3-0-seieren var ikke ett mål for mye, da de i tillegg hadde to annullerte og ett stolpetreff. Fra siste seks ligarunder er det bare Liverpool (14) som har plukket flere poeng enn Bournemouths 13.

  Everton og Dyche slår tilbake

  Everton
  Lewis Dobbin Tegnet Seg For Sitt Første Ligamål For Everton.

  Liverpool og Bournemouth topper formtabellen – sammen med Everton. Ti minuspoeng til tross; Everton har nå fire poeng ned til nærmeste lag under streken. Kun én av siste syv er tapt, og de siste tre er vunnet med total målscore 6-0. Og de har altså gjort det uten å ha veldig mye ball. Helgens 2-0-seier mot Chelsea betyr tre strake Premier League-seirer for første gang siden desember 2020, og mot Chelsea hadde man ballen 28 % av tiden – The Sean Dyche Way. Dyche ledet også et lag til seier mot Chelsea for første gang siden 2017 (10 kamper), og Everton ser ikke ut som noen nedrykkskandidat, poengtrekk eller ei.

  Ustoppelige Villa

  John Mcginn, Aston Villa
  Formtabellen: Bournemouth Og Everton I Topp 3 10

  Arsenal reiste denne helgen til Birmingham for å gjøre noe 14 lag i tur og orden har mislyktes med før dem; å ta poeng fra Aston Villa i deres egen bakgård. Arsenal mislyktes, også de. Ikke siden sesongen 1980-1981 – hvor de vant ligaen – har Villa stått med like mage poeng fra første 16 kamper som de gjør nå. Troen på topp 4 er stor, og de mest optimistiske har sågar begynt å drømme om en reprise av den nevnte sesongen. Det er langt frem dit, men at Villa er en utfordrer å ta på alvor, det er helt sikkert.

  Verdt å nevne ellers fra helgens runde, er at Luton igjen gjorde det vanskelig for en besøkende tungvekter på Kenilworth Road. The Hatters tok ledelsen mot Manchester City, og til tross for å ha endt opp med 1-2-tap er det nå skyhøy selvtillit blant Luton-spillerne. City unngikk et femte strake poengtap, men noen enkel vei til atter en ligatittel virker det ikke å være. Haalands skade gjør det ikke enklere.

  Klassiker på Anfield

  Neste Premier League-runde spres over tre dager, når Nottingham Forest og Tottenham fredag tjuvstarter runden på City Ground. Lørdagens kamper inneholder god gammeldags sekspoenger mellom Burnley og Everton på Turf Moor, før det søndag dukes for klassiker. Liverpool mot Manchester United er av sesongens høydepunkt, og hjemmelaget blir naturlig oddsfavoritt. Ikke at dette virker å bety så mye i inneværende sesong.

  Kommende Premier League-runde

  Nottingham Forest – Tottenham

  Bournemouth – Luton

  Chelsea – Sheffield United

  Manchester City – Crystal Palace

  Newcastle – Fulham

  Burnley – Everton

  Arsenal – Brighton

  Brentford – Aston Villa

  West Ham – Wolves

  Liverpool – Manchester United

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen