More

  Før kampen: Norge – Tyrkia

  Norge fikk en komfortabel åpning på VM-kvalifiseringen, med en enkel 3-0-seier mot Gibraltar. Alexander Sørloth, Kristian Thorstvedt og Jonas Svensson scoret målene i Ståle Solbakkens første kamp som landslagssjef, men i kveld venter langt tøffere motstand.
  Tyrkia var uhyre effektive i sin åpningskamp mot Nederland, og feide Frank de Boers mannskap av banen med 4-2. Med bare seks skudd på mål, 39 prosent ballbesittelse og 3 cornere mot 11, trakk tyrkerne det lengste strået og fikk dermed en drømmeåpning på sin VM-kvalik.
  Blir Ødegaard klar?
  Resultatet mot Nederland har allerede sprengt Norges gruppe vidåpen, og med norsk seier i kveld, har Solbakken og kompani inntatt førersetet i gruppe G. Sheffield United-esset Sander Berge har vært på treningsfeltet i opptakten til kveldens match, men den langtidsskadde midtbanespilleren rekker likevel ikke kveldens oppgjør. Det er det imidlertid håp om at Martin Ødegaard hjem. Landslagskapteinen hinket lett av banen til pause i kampen mot Gibraltar med en ankelskade. I går kveld uttalte Solbakken til TV 2 at det “er en gjettekonkurranse om Ødegaard blir klar”, men landslagssjefen er likevel optimistisk.
  Hvorvidt Ødegaard blir klar eller ikke, blir helt avgjørende for Norges vinnersjanser. The Gunners-profilen har vært i strålende form de siste ukene, og er i stand til å gi Erling Braut Haaland akkurat den servicen han trenger for å blåse ballen i mål. Hvis Ødegaard må stå over, endres dynamikken på midtbanen betraktelig. Jens Petter Hauge og Patrick Berg bør uansett være høyaktuelle på blokka til Ståle Solbakken, enten Ødegaard er på banen eller ikke.
  Farlige tyrkere
  Veteranen Burak Yilmaz scoret sitt første hattrick på landslaget i 4-2-seieren mot Nederland for tre dager siden. 35-åringen har også vært i fin form for sitt klubblag, Lille, denne sesongen og står med ni fulltreffere på 16 starter i Ligue 1. Den Norge kanskje må se aller mest opp for, er Milan-stjernen og Jens Petter Hauges lagkamerat, Hakan Çalhanoğlu. Den offensive midtbanespilleren er en slepen tekniker og dribleferdighetene hans gjør han til en utmerket spiller til å spille av høyt press og gjennom ledd. Her må Norge være på vakt.
  Premier League-duoen Çağlar Söyüncü og Ozan Kabak utgjorde Tyrkias stopperpar mot Nederland, og de unge stopperne får trolig fornyet tillit mot Norge. Deres fremste oppgave blir å stanse Dortmund-stjernen Haaland, som høyst overraskende gikk målløs av banen mot Gibraltar. Haaland har gått målløs av banen i to kamper på rad bare fire ganger det siste kalenderåret, og det lover forhåpentligvis godt for Norges sjanser i kveld. 
  Tyrkia ledes av ringreven Şenol Güneş. 68-åringen har vært fotballtrener siden 1989 og er inne i sin andre periode som tyrkisk landslagssjef. Etter at han tok over trenerposten for andre gang i februar 2019, har han ledet Tyrkia til triumf i 11 av 21 kamper. 
  Tipsbladets lagoppstilling mot Tyrkia
  Rune Almenning Jarstein – Jonas Svensson, Stefan Strandberg, Kristoffer Ajer, Birger Meling – Moi Elyounoussi, Patrick Berg, Martin Ødegaard, Jens Petter Hauge – Alexander Sørloth, Erling Braut Haaland
  Kampodds
  Coolbet 2,40 – 3,34 – 3,09
  Norsk Tipping 2,30 – 3,20 3,00
  Unibet 2,45 – 3,40 – 2,95
  Tipset
  Selv om vi selvsagt krysser fingrene for norsk seier, synes vi det er litt pussig at Norge er oddsfavoritter. Kampen spilles som kjent på Marbella, ikke på Ullevaal. Selvsagt har Norge brukbare muligheter, men begge lag lever greit med uavgjort her, og det er også vårt tips. Unibet stiller med den friskeste U-oddsen til 3,40.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen