More

  FANTASY: Sinnabloggen #2

  Så VAR vi i gang igjen. I sinnabloggen #1 tok jeg et oppgjør med min egen innsats fra forrige Fantasy-sesong, og lovet vel da samtidig å ikke gå i samme felle igjen. Hvordan det gikk? Sånn passe, må man vel kunne si. 10.plass av 17 deltakere i egen privatliga er hyfsad hva gjelder meg. I sinnabloggen #2 gjør vi et nytt forsøk.

  Les også: Helgens Premier League-tips

  Fantasy har vært savnet! Eller har det egentlig det? Helg etter helg med ydmykelser, sinne, hytting med neve mot TV-skjermen, regelrett mobbing i chat, sms og i telefonsamtaler. Men likevel; jo det har vært savnet gjennom en lang og våt sommer. Merkelig, det der.

  Fantasy: Sinnabloggen #2

  Det skal handle (som så ofte før) om VAR, autopick, og generelt raseri

  Fantasy; Sinnabloggen #2
  Fantasy; Sinnabloggen #2

  Grunnmuren forsvant

  Sesongens første lagbygg ble stablet på bena for atskillige uker siden. Siden da har både grunnpilarer (Haaland, Saka, Kane…) og dekor (Mings, Ings & things) blitt skiftet ved flerfoldige anledninger. Den største omveltingen kom da selveste Harry Kane ble solgt fra Tottenham, bare dager før avspark.

  Kane, mitt sikreste kort, måtte ut. Og med det ble samtidig kontoen overfylt, med resultat at laget totalt forandret karakter. Bedre ble det nok laget uansett ikke. Den godeste Harry hadde med letthet dunket inn et par-tre gåller i den vidåpne kampen mot Brentford. Richarlison? Don’t get me started.

  Irriterende AutoPick

  Erling Braut Haaland. Han kunne altså velge mellom alle klubber i verden, men valgte selvfølgelig en pengedopet pokalgrossist i Premier League. Trolig litt grunnet lønn og utsikter til pokal, men garantert like mye for å begrense folks muligheter i FPL. Det er nå tross alt bare ti plasser ledige i et Fantasy-lag.

  Erling Braut Haaland Er Historisk
  Fantasy; Sinnabloggen #2

  Utviklerne kunne like gjerne lagt inn nordmannen som et auto-pick. ALLE har Haaland, også jeg. Jeg mener, man har jo faktisk intet valg. Gutten scorer to i sesongåpningen, og sutrer over at det ikke ble tre eller flere. Alle har han på laget, og alle normalt oppegående har ham naturligvis også som kaptein. Vi gir da vel ikke bort poeng? Jo da, noen av oss gjør det.

  VAR-raseri

  Alt dette har nok blitt sagt før, men la meg uansett bruke et pitte lite avsnitt

  VAR dro, ikke HELT overaskende, en del av oppmerksomheten allerede i åpningshelgen. Den forhatte videodømmingen gjør sitt aller ytterste for å ødelegge sporten vi elsker, og vi supportere har naturligvis intet å stille opp med mot pampene.

  Ankepunktet mot videodømming er egentlig ganske enkelt. At det skulle ta tid å implementere og få systemet til å virke var til å forstå, men når man ikke har klart det til nå, så har faktisk toget gått. Selv uten statistikker å lene meg på; det blir garantert gjort like mange feil nå som før VAR, det tar bare lenger tid. Spontaniteten, og mye av gleden, er borte.

  Kjøpt og betalt

  Fantasy; Sinnabloggen #2
  Fantasy; Sinnabloggen #2

  Raseriet er ekstra stort denne uken. Frykten for at Manchester United skulle slå Wolves 8-0 mandag kveld var stor, for meg som ikke noen gang har hatt United-spillere på laget. Resten av deltakerne hadde stor sett alle trioen Onana, Fernandes og Rashford på laget, og de tre ble altså betalt med totalt 15 poeng. Ved normalt rettferdig dømming skulle de samme tre vært betalt med noe sånt som 3 poeng, totalt.

  Jeg er ikke helt oppdatert på Fantasy-reglene, men Onana skulle jo hatt minuspoeng for gult, minuspoeng for å ha laget straffe, mens også bonus for å ha holdt nullen hadde røket. Wolves har ikke for vane å score mål, men fra ellevemeteren ville også ulvene hatt en fair mulighet.

  En verdensmester i Villa-buret burde naturligvis også hatt rødt for nedrivingen på venstre backplass mot Newcastle, mens Liverpool skulle hatt straffe på brua. «Armen langs kroppen, du lissom». Nicolas Jackson slo jo nesten ballen i eget mål. Nei, VAR kan du få billig/gratis av meg.

  Ukens gjøremål

  Tyrone Mings er skadet, og blir borte leeenge. Stopperen må selges. Brighton besøker Wolves, og da spørs det om Joao Pedro får beholde kapteinsbindet. Ulvene var gode, og slipper sjelden inn mål. Gabriel får trolig fornyet tillit, til tross for fire minutters spilletid sist – når Jurrien Timber nå er skadet. Sven Botman og Harvey Barnes ryker ut på benk, når Newcastle besøker Manchester City i The Clash of Cash. De Bruyne hadde jeg ikke, så belgierens skade betyr bare at andre fotballag gis muligheten.

  Fantasy; Sinnabloggen #2
  Fantasy; Sinnabloggen #2

  Kaptein? Fredag kveld sa jeg høyt at jeg ikke lenger KAN skille meg ut med å ikke ha Haaland som kaptein, men utover i uke kommer det alltid nye ideer. Liverpool slo Bournemouth 9-0 på Anfield forrige sesong. Reprise i vente? Angrep er det beste forsvar, og Liverpool har jo uansett ikke forsvar om dagen. Salah? Diaz? Nunes, som sikkert overtar for Jota denne helgen? Njaaa.

  Ollie Watkins for et revansjesugent Everton hjemme på Villa Park? Hmmmm, fristende.

  Fantasy; Sinnabloggen #2
  Fantasy; Sinnabloggen #2

  Abonnerer du fortsatt ikke på Tipsbladet;Norges eneste sport- og spillavis siden 1947? Ta’rei sammen.

  For 249.- per mnd får du hver fredag Norges beste oddstips og analyser fra hele fotball-Europa. 249, lissom. Hadde du satset 500 kroner på mine to utvalgte spilltips i Premier League forrige helg, så hadde det dekket langt over ett års abonnement.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen