More

  FA-CUP: Chelsea kan redde sesongen

  Chelsea har vært hele fotball-Englands huggestabbe siden eierskiftet, det enorme pengeforbruket, og de påfølgende svake resultatene. Fansen har uttrykt stor skuffelse over hva Mauricio Pochettino har utrettet med midlene og spillerstallen han har hatt til rådighet, da det har vært vanskelig å se noen spesiell utvikling.

  Nå er det fire uker til fasit for sesongen foreligger, og kan hende blir det ikke så galt. Åtte strake uten tap i Premier League gjør at det nå bare skiller tre poeng frem til Newcastle og Manchester United, på henholdsvis 6. og 7. plass. Det er da gode muligheter for retur til Europa, mens billett til europacupen også kan sikres i FA-cupen – når man nå tar et krafttak for å nå en andre finale for sesongen.

  Les også: Alt om Championship-runden

  Vond trend

  Chelsea har bokført åtte finaleseirer i FA-cupen, men ikke siden Eden Hazard i 2018 ble eneste målscorer i finalen mot Manchester United, har hovedstadsklubben løftet pokalen på Wembley. Statistikken som viser fem finaler fra siste syv sesonger er imidlertid imponerende. En sjette fra siste åtte er innen rekkevidde, men hinderet er naturligvis det høyeste man kan finne i England. Statistikken mot Manchester City er tross alt vond lesning for Blues-fansen, når ingen av de siste åtte mot de himmelblå er vunnet. Oppturen er at begge denne sesongens Premier League-møter har gitt poeng.

  Premier League
  Manchester City -Chelsea: Cole Palmer Og Raheem Sterling Møter Gamle Kjente

  Det endte 4-4 i klassikeren på Stamford Bridge, før Raheem Sterling sikret poeng mot gamle kjente da lagene møttes i den himmelblå delen av Manchester. Lørdag møter de et City-lag som slikker sårene etter onsdagens brutale nedtur i Champions League, og som dessuten har slitne stjernespillere som ikke maktet fullføre kraftprøven mot Real Madrid. En revansj for forrige sesongs 0-4-tap i fjerde runde av samme cup kan være innen rekkevidde.

  Mulig anger

  Cole Palmer gikk gradene i Manchester Citys yngre avdelinger, men ble aldri gitt en skikkelig mulighet etter å ha nådd seniornivå. Da Erling Braut Haaland forrige sesong smadret alt av scoringsrekorder, valgte City-ledelsen å tillate salg av en Palmer som i køen bak Haaland og verdensmester Alvarez hadde havnet fullstendig i skyggen. 40 millioner pund ble innkassert på salget til Chelsea, men kan hende angrer man i dag likevel at de lot den unge engelskmannen gå.

  21-åringen har denne sesongen scoret like mange Premier League-mål som Haaland, og det for en klubb som altså er 26 poeng og åtte plasseringer bak City på tabellen. Palmer kan også ende opp som bidragsyter til at City blir stående tomhendt tilbake denne sesongen. Palmer scoret 4-4-målet som fratok Manchester City to mulige avgjørende poeng i Premier League, før han denne helgen kan stikke kjepper i hjulene for tidligere lagkameraters drøm om pokal i FA-cupen. Til slutt kan han også stoppe Haalands drøm om å forsvare toppscorertittelen.

  Ingen trippel

  Det er et revansjesugent, men også slitent og skuffet City-lag som denne helgen entrer landslagsarenaen. Drømmen om en ny trippel brast onsdag, da man ble eliminert fra Champions League av Real Madrid. Pep Guardiolas utvalgte var best og skapte de fleste og største sjansene, men uten å kunne avgjøre før det var klart for straffesparkkonkurranse. Der viste spanjolene seg som de kaldeste, og med både De Bruyne og Haaland på benk måtte man allerede i kvartfinalen vinke farvel til den gjeveste europacupen.

  Manchester City - Chelsea
  Usikker: Haaland Er Usikker Før Dagens Semifinale

  De to nevnte ga underveis i kampen beskjed til Guardiola om at de ikke kunne fullføre, og da gjenstår å se om de blir klare i tide til helgens semifinale. City har ikke helt vært seg selv denne sesongen, og med stjerneduoen ute vil Chelseas sjanser til triumf øke betraktelig.

  Manchester City – Chelsea

  Wembley Stadium, lørdag 18.15
  Odds fra Norsk Tipping: 1,50 – 4,30 – 5,00

  Wembley, Community Shield
  Klart For Fest: Wembley Er Duket For Semifinaler

  Manchester City har vunnet 28 av sine siste 31 kamper i FA-cupen, inkludert alle de siste ti. Dette blir syvende strake semifinale, men bare to av de seks foregående er vunnet. Kevin de Buyne og Erling Braut Haaland ba om å bli byttet ut mot Real. Belgieren meldes klar i dag, mens Haaland er usikker. For øvrig er City skadefritt.

  Chelsea har tapt fem av siste syv FA-cupkamper mot City, men Pochettino håper Citys tunge CL-nederlag vil kunne komme Chelsea til gode.

  -120 minutter i Champions League koster krefter, mens det også psykisk er tungt å motivere seg man mister avansementet etter å ha brukt så mye krefter, sier Chelsea-bossen.

  Christopher Nkunku, Reece James, Romeo Lavia og Wesley Fofana er skadet. Enzo Fernandez er av en håndfull spillere som er usikre.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen