More

  Etterlengtet medvind

  Nottingham Forest nøt godt av en dose etterlengtet flaks da de søndag sikret seg retur til Premier League
  Liten tvil om at Huddersfield ble snytt for minst ett, trolig to, straffespark da søndagens play off-finale på Wembley endte med selvmål som ga opprykk for Nottingham Forest.
  -For første gang ble det brukt VAR i en play off-finale, men det gjorde ikke noen forskjell. Det er lett å beskylde oss for å være dårlige tapere, men kameraene var på plass for å sørge for rettferdige avgjørelser. Det lyktes de ikke å gjøre, sa Huddersfield-forsvarer Tom Lees etter finalen.
  Skuffede Huddersfield-spillere- og fans hadde god grunn til å klage, men Forest-fansen lot seg ikke affisere. De følte nok alle at det nå endelig var deres tur. De har tross alt ventet lenge nå.
  23 år i skyggen
  23 år og nesten like mange managere er passert siden sist Nottingham Forest sist kjempet om Premier League-poeng. Nå dukes det igjen for storfint besøk på City Ground. Forest har vunnet alt som vinnes kan, både i England og i Europa. Under ledelse av magikeren Brian Clough vant Skogvokterne på 1970 og 1980-tallet to ganger den gjeveste europacupen, samt både liga- og flust med cuptitler i England. 

  Det er derfor atskillige godt voksne fotballfans som gleder seg over at det nå endelig blir gjensyn med rødtrøyene.
  Heltene er mange, men liten tvil om at manager Steve Cooper trekkes frem som den aller største. 42-åringen overtok 21.september i fjor. Forgjenger Chris Hughton hadde bare plukket ett poeng fra første syv kamper, og Forest virket å skulle ende opp med å kjempe for ny Championship-kontrakt. Den gang ei. I februar var laget opp på play off, og til slutt var man en hårsbredd fra direkte opprykk. Den plassen røk på oppløpssiden, og play off er som kjent noe av en bingo.
  Semifinalen mot Sheffield United var en berg- og dalbane, og finaleplassen ble reddet etter straffesparkdrama der sisteskanse Brice Samba endte opp som den store helten. Heller ikke i søndagens finale var Forest opp mot sitt beste, og både dommer- og VAR-buss var som nevnt på deres side da Premier League-billetten til slutt ble deres.
  Travel sommer
  Forest har gjennom sesongen bevist at de har noe å gjøre i Premier League, da de i FA-cupen eliminerte både Arsenal og Leicester, før de med minste mulige margin røk mot Liverpool. Det er uansett liten tvil om at klubbens omdiskuterte eier Evangelos Marinakis må grave dypt i egne lommer i sommerens overgangsvindu, om oppholdet i Premier League skal bli langvarig.
  -Klubben er endelig tilbake hvor den hører hjemme, men vi akter ikke å stoppe der. Vi vil vinne trofeer, og vi, gjøre alt i vår makt for å skaffe til veie spillere som kan ta oss dit. Fansen fortjener det, sa grekeren til engelsk presse etter søndagens seier.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen