More

  Endelig stemte det

  I hans sjette kamp som norsk landslagssjef fikk også Ståle Solbakken sin hittil beste opplevelse med å lede Norges beste menn.
  Endelig fikk han en hjemmekamp på Ullevaal, og de 7000 som var priviligerte nok til å ha skaffet seg billett for kvelden, ga spillerne en støtte av et kaliber jeg sliter med å huske de fikk sist. Norge trenger at flere tilskuere enn Oljeberget ankommer Ullevaal Stadion med oppvarmet stemme når det er landskamp – særlig når en fotballgigant som Nederland kommer på besøk. De responderte i går, og måtte det fortsette.
  Før kampen i går, var vår tittel i forhåndsartikkelen “Vinn eller forsvinn”. Så svart-hvitt er heldigvis ikke fotball. Med Tyrkias poengtap hjemme mot Montenegro, er Norges gruppe vidåpen. Kun ett poeng skiller de fire første nasjonene i kvalifiseringsgruppa, og etter at vi unngikk tap mot Nederland i går, er Norge i høyeste grad med i kampen om en VM-billett.
  Ståle Solbakken, spillerne og resten av oss trengte gårsdagens forestilling mot Nederland. Det går ofte altfor lenge mellom hver gang vi får en feel-good-faktor i forbindelse med landslaget, men akkurat nå kjennes det bra. Solbakken virker å ha funnet ut hvordan han skal bruke Erling Braut Haaland, som var et mareritt for Stefan de Vrij og Virgil van Dijk i går. Haalands mentalitet har for alvor begynt å smitte over på resten av lagkameratene også. Det lover godt for fremtiden.
  Det er ikke altfor lenge siden Joshua King var vår største spiss-stjerne. King har gjort en fremragende figur på det norske laget og sjeldent levert en dårlig landskamp. Men, det er et godt stykke mellom King og Haaland i nivå. Skal Norge ha noen sjanse mot de beste, må Haaland spille opp mot sitt beste. Det gjorde han i går, og da ble det nesten tre poeng mot Nederland.
  Som alltid med det norske landslaget, er det fort gjort å analysere med i overkant patriotiske briller, både den og andre veien. Vi har lett for å ta av når det går godt, og lett for å krisemaksimere når det går ad undas. Jeg tror ikke vi skal sette oss på en altfor diger pidestall etter 1-1 mot Nederland, og de kunne tross alt vunnet matchen de også.
  Men, dette var en oppløftende forestilling, og en sitter med en følelse av at Solbakken endelig kom i gang med jobben som norsk landslagssjef, etter utallige utfordringer forbundet med pandemien siden han tok over i desember i fjor. Fremdeles venter Nederland og Tyrkia på bortebane før kvaliken er over, men det kan vi ta senere. Nå er det seks poeng mot Latvia og Gibraltar som gjelder.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen