More

  Eliteserien: 3 kamper på menyen

  Fremskyndete kamper fra august gir finfin midtukerunde i Eliteserien i mai.

  NFF fortsetter sin nyvunne tradisjon med å tilrettelegge best mulig for lagene i Eliteserien som skal ut i kvalifisering til Europa i august. Dermed har enkelte kamper fra den 17. og 18. serierunden blitt fremskyndet til denne uken, og det gir oss noen høyinteressante oppgjør å se frem til i kveld.

  Bodø/Glimt – Odd

  Etter en feiende flott start på sesongen for Bodø/Glimt, har det lugget litt mer i de siste. De tre første rundene i Eliteserien ga full pott og null baklengs, før det plutselig ble NM-exit i semifinalen mot Lillestrøm. Lørdag lå man under 0-2 i toppkampen mot Brann, men en mesterlig opphenting av tampen og dobbel av Amahl Pellegrino, reddet 2-2 og det ene poenget.

  Høydepunkter fra Bodø/Glimt – Brann. Kilde: Bodø/Glimts offisielle YouTube-kanal.

  Odd har klart et aldri så lite kunststykke å spille 0-0 i tre av fire serierunder så langt denne sesongen. De har imidlertid klart å vinne en kamp også, da de på imponerende vis slo Brann 2-0, men de fleste husker kanskje at de fikk en hjelpende hånd av en i overkant sjenerøs Bård Finne. Filip Jørgensen og Michael Ingebrigtsen var målscorere i den kampen, og det er også de eneste målene Odd har scoret denne sesongen. Odd har med andre ord til gode å slippe inn mål denne sesongen, men spørs om ikke nullen sprekker her.

  Odds fra Norsk Tipping:

  • H 1,25
  • U 6,30
  • B 9,00
  Runar Espejord Og Bodø/Glimt Håper Å Sprekke Nullen Til Odd I Eliteserien I Kveld
  Runar Espejord Og Bodø/Glimt Håper Å Sprekke Nullen Til Odd .

  Molde – Aalesund

  Høyinteressant lokaloppgjør i Møre og Romsdal. Molde har fått en grusom start på sesongen i Eliteserien, og står med ett fattig poeng etter fire serierunder. Plutselig har de regjerende mesterne gått fra å være favoritter til å forsvare seriegullet til å nevnes som mulig dumpekandidat. Ny nedtur i helgen da de tapte 2-3 hjemme mot Stabæk. Molde har bombardert motstandernes mål, men en kombinasjon av uflaks, dyktige målvakter og svake avslutninger, har gjort at poengfangsten så langt har vært minimal. Trener Erling Moe innrømmet sågar at det Molde har vist innledningsvis på ingen måte er bra nok.

  Bra nok har det heller ikke vært for Aalesund. Tangotrøyene står med null poeng og null scorede mål så langt i årets sesong, og ligger da naturlig nok aller sist på tabellen i Eliteserien. Søndag ble de feid av banen mot Sandefjord med hele 0-4 i hvalfangerbyen, og braktapet var nok en del av årsaken til at lokalavisen Sunnmørsposten dagen etter hevdet å vite at Lars Arne Nilsen var ferdig som trener i klubben. Nilsens fartstid på Color Line Arena er imidlertid ikke over, og både klubb og trener gikk hardt ut mot lokalavisen. LAN leder dermed Aalesunds tropper på Aker Stadion i kveld, men om det blir poeng med hjem til Sunnmøre, gjenstår å se.

  Moldes YouTube-kanal ser frem til kveldens derby.

  Odds fra Norsk Tipping:

  • H 1,17
  • U 7,50
  • B 12,50
  Kristian Eriksen Og Molde Gikk På Et Sjokktap Mot Stabæk I Eliteserien Søndag.
  Kristian Eriksen Og Molde Må Heve Seg Etter En Uvanlig Svak Sesongstart.

  Rosenborg – Brann

  Kveldens kanskje største høydepunkt. Rosenborg – Brann er en klassiker i Eliteserien, og kveldens begivenheter på Lerkendal tegner å bli intet unntak. Kjetil Rekdal har press på seg etter en moderat start på sesongen, og etter heldig 1-0-seier over Viking i seriepremieren, har det blitt tre strake uavgjorte mot Molde, Sandefjord og nå sist, Odd. Var heldige som slapp fra Skien med poeng i bagasjen, men Rekdal kan i alle fall ta med seg at trønderne var et strålende hjemmelag forrige sesong.

  Brann fortsetter å fly høyt, og har faktisk lov til å være skuffet over at det ikke bli tre poeng i Bodø sist helg. Ledet 2-0 til det gjenstod bare 12 minutter av ordinær tid, og tre minutter på overtid, sørget Amahl Pellegrino for 2-2 og poengdeling på Aspmyra. Brann står med finfine syv poeng etter fire runder i Eliteserien, og det er lenge siden de reiste til Lerkendal som oddsfavoritt. Sesongens to første bortekamper har imidlertid gitt bare ett poeng, men de slo også Stabæk 2-0 på Nadderud da de tok seg til cupfinalen om snaue tre uker.

  Odds fra Norsk Tipping:

  • H 3,25
  • U 3,50
  • B 2,10
  Aune Heggebø Og Brann Har Hatt Mye Å Juble For Allerede I Eliteserien Denne Sesongen.
  Aune Heggebø Og Brann Håper På Mer Jubel På Lerkendal I Kveld.

  Skader og suspensjoner

  • Bodø/Glimt: Ulrik Saltnes er skadet. Brice Wembangomo, Albert Grønbæk, Gaute Vetti, Nino Zugelj, Sondre Fet og Runar Espejord er usikre.
  • Brann: Niklas Castro, Ulrik Mathisen og Thore Baardsen Pedersen er skadet.
  • Molde: Magnus Wolff Eikrem er suspendert. Kristoffer Haugen, Sheriff Sinyan, Eirik Ulland Andersen og Veton Berisha er usikre.
  • Odd: Sondre Solholm Johansen er skadet. Leon Hien er usikker.
  • Rosenborg: Jonathan Augustinsson og Carlo Holse er skadet. Ulrik Yttergård Jensen, Olaus Skarsem, Sverre Nypan og Ole Sæter er usikre.
  • Aalesund: Alexander Munksgaard er suspendert. John Kitolano og Alexander Stølås er usikre.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen