More

  Det forbaskede håpet

  – Seks poeng mot Latvia og Gibraltar nå, så spiller vi en lille finale mot Tyrkia, sa landslagssjef Ståle Solbakken til spillerne sine før seieren over Latvia lørdag kveld.
  Solbakkens utvalgte skuffet ikke. Norge hadde full kontroll mot Latvia og vant fortjent 2-0, selv om det måtte et gratis straffespark til for å få hull på byllen i førsteomgang. Seieren satte oss flott opp for det som skal skje resten av denne VM-kvalifiseringen, og allerede neste landslagspause, kan vi være farlig nærme en VM-billett.
  For jeg er 99,99 prosent sikker på at Norge ikke snubler mot Gibraltar. Visst har vi opplevd mange nedturer med det norske landslaget de siste 20 årene, men det er ikke mulig at morgendagens kamp ender med noe annet enn tre poeng til hjemmelaget. Det tør jeg flagge her og nå. Gibraltar har kun slått Liechtenstein, Armenia og San Marino og Latvia de siste syv årene. Dette blir norsk seier.
  Det jeg ikke tør flagge her og nå derimot, er norsk seier i Solbakkens “lille finale” mot Tyrkia om en drøy måned. Seier mot Gibraltar vil ta Norge på 13 poeng. Gruppelederne, Tyrkia og Nederland, står med henholdsvis 11 og 10, og de møtes samtidig som Norge er opptatt med å valse over Gibraltar i morgen kveld. Med Nederland som hjemmelag, er det rimelig å anta oransje seier, og da vil tabellen eventuelt se slik ut i morgen kveld:
  1. Nederland 13p
  2. Norge 13p
  3. Tyrkia 11p
  At tabellen faktisk kommer til å se slik ut i morgen kveld er selvsagt ingen garanti, dette er bare et aldri så lite tankeeksperiment. Men hvis den gjør det, vil norsk seier på tyrkisk grunn gi landslaget et forsprang på fem poeng til Tyrkia når tre kamper gjenstår. Da er det nok med seier i hjemmekampene mot Montenegro og Latvia, og bortekampen mot Nederland i siste runde vil dermed være betydningsløs.
  Så da sitter man her med håpet igjen, da. Det forbaskede håpet. Vi har vært her før de siste 20 årene. Landslaget har gang på gang gitt oss skjellig grunn til å håpe på en billett til et mesterskap, og feilet alle gangene. Verst når det gjelder. Det er merkelappen landslaget har fått.
  Nå er det Ståle Solbakkens oppgave å endre det. 0-3-tapet mot Tyrkia i mars fikk det norske folket til å tro at VM-kvalifiseringen var over før den i det hele tatt hadde begynt. Syv poeng mot Montenegro, Nederland og Latvia har gitt oss håpet tilbake. Det forbaskede håpet. La oss krysse fingrene for at det endelig går hele veien denne gangen. En kan bare håpe. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen