More

  Den tøffeste kampen i gruppa

  Sommerens store høydepunkt er like rundt hjørnet, og England og Østerrike får æren av å sparke i gang EM-sluttspillet allerede i morgen, onsdag. Torsdag følger Norge opp når de skal i duell med Nord-Irland, og det er også disse fire nasjonene som utgjør gruppe A. De norske landslagsjentene skal få det tøft nok med å ta seg videre fra gruppe, men deretter kan som kjent det meste skje – det er jo utslagsfotball tross alt.

  Tre poeng i åpningskampen mot Nord-Irland kan vise seg å være tvingende nødvendig for å holde drømmen om avansement i live, men det kan uansett ikke gå veldig mye verre for Norge enn det gjorde forrige EM-sluttspill, da de ble sendt hjem med tre tap og null scorede mål. Nå er det nye muligheter, og med Ada Hegerberg tilbake på landslaget, er optimismen større enn på lenge. Norge åpner altså som kjent mot Nord-Irland, men det er duellen mot England mandag 11. juni, mange er aller mest spent på.

  Viktig samling
  – Det blir tøft mot England. Det er et kjempebra lag og vertsnasjon. Men vi ser absolutt en mulighet til at vi kan slå det laget der. Jeg vil tro det er den tøffeste kampen i gruppa, så det blir spennende å se, sier Maria Thorisdottir til Tipsbladet.

  Manchester United-proffen og resten av de norske jentene kommer fra strake seirer i oppkjøringskampene mot New Zealand og Danmark, men til tross for full pott i disse, har det vært atskillig å terpe på for landslagssjef Martin Sjögren. Først og fremst forsvarsspillet har sett urovekkende vaklende ut, der nettopp Thorisdottir og kaptein Maren Mjelde har til hensikt å bidra med mye rutine. Thorisdottir er glad for at hun og lagvenninne har fått en lang samling sammen i opptakten til sommerens mesterskap.

  – Det har vært veldig viktig for oss å bruke denne tiden vi har hatt sammen nå, og jeg synes vi har brukt den veldig godt. Det gjelder for oss å få en god dynamikk og komme inn i rytmen. Vi er på vei, forsikrer 29-åringen.

  Sterkt samhold
  Og oppkjøringssamlingen, samt EM-sluttspillet kommer neppe til å gjøre noe annet enn å styrke samholdet i landslagsgruppa. Lagånden har vært enkel å se, selv for oss utenfra, og det bekreftes også av landslagskapteinen.

  – Vi trives veldig godt sammen, og det har vi gjort over veldig lang tid. Det er veldig kjekt å se jentene igjen og være på samling. Det er en god «go» i gruppen, sier Maren Mjelde til Tipsbladet.

  Chelsea-stjernen har vært ute med skade i lang tid, og privatlandskampen mot New Zealand i slutten av juni var første gang hun startet en fotballkamp siden november i fjor. Nå har hun og resten av Norge-forsvaret fått to muligheter til å terpe på forsvarsspillet, og disse matchene har vært verdt sin vekt i gull for landslaget.

  – Det er selvfølgelig en del ting vi må justere, men det er derfor vi spiller treningskamper. Vi har kjempegodt av disse kampene slik at vi får justert de små detaljene inn mot EM, mener 32-åringen.

  Skarpe offensivt
  Ventetiden mot EM har vært lang, og med herrenes VM flyttet til senhøsten av årsaker som har ingenting i et sivilisert samfunn å gjøre, får kvinnenes mesterskap i England virkelig sole seg i glansen. Norges fremste rivaler i gruppe A ventes selvsagt å være vertsnasjon England, som stiller med stjerner som Lucy Bronze, Lauren Hemp og Ellen White. Men, Østerrike, anført av stjernespilleren Sarah Zadrazil, kan også fort finne på å skape trøbbel for Norges beste kvinner.

  – Det er en tøff gruppe, det er jo et EM-sluttspill. Alle gruppene er tøffe. Vi får bare ta en kamp av gangen, og starter mot Nord-Irland. Vi har snakket lenge om det som skal skje i fremtiden, men nå gjelder det å holde fokuset på en kamp av gangen. Vi skal i alle fall være klare for den Nord-Irland-kampen.

  Forsvarsspillet har som sagt så som så i oppkjøringskampene til EM, men fremover i banen har det tidvis sett meget lyst ut. Ada Hegerberg har sett skarp ut etter landslagscomebacket, og Caroline Graham Hansen fortsetter å gjøre ting på en fotballbane som få er i stand til å gjøre etter henne. I privatlandskampen mot Danmark forrige uke, var det Guro Reiten som scoret begge Norges mål, så offensivt virker landslaget å være i rute. Nå er det opp til Mjelde, Thorisdottir og kompani å tette igjen bak.

  Den Tøffeste Kampen I Gruppa Haaland Femmer 1
  Den Tøffeste Kampen I Gruppa 2

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen