More

  David de Gea ferdig i Manchester United

  Partene skiller lag etter 12 år.

  Manchester United og David de Gea ble aldri enige om en kontraktsforlengelse. Det vil si, det ble de for en god stund siden, i alle fall muntlig, men United la aldri kontrakten på bordet for sisteskansen til å skrive under på.

  32-åringens kontrakt løp ut 1. juli, og siden har man klødd seg i hodet om hvorvidt keeperen ville fortsette karrieren på Old Trafford eller forsøke lykken et annet sted. Lørdag ettermiddag bekreftet David de Gea på sin Twitter-konto at han er ferdig i klubben, 12 år etter at han ankom Manchester. Dermed har den siste spilleren som var med på å vinne Premier League-tittelen under Sir Alex Ferguson omsider ute av garderoben, og de Geas exit er i så måte på mange måter et paradigmeskifte i klubbens historie.

  – Det har vært en uforglemmelig og suksessrik periode siden jeg kom hit. Jeg trodde ikke vi skulle oppnå alt det vi gjorde sammen da jeg dro fra Madrid som liten gutt. Nå er rette tiden for å oppsøke en ny utfordring og presse meg selv i nye omgivelser. Manchester vil for alltid være i hjertet mitt, Manchester har formet meg, og vil aldri forlate meg, skriver David de Gea i en adjø-beskjed til fansen på Twitter-kontoen sin.

  Tom Heaton, Uniteds Nye Førstekeeper? David De Gea
  Tom Heaton, Uniteds Nye Førstekeeper?

  Dermed øker presset på klubben til å finne seg ny førstekeeper, men det virker da også å bli snarlig enighet med Inter om kjøp av David Onana. Klubbene skal noe nær være enige om overgangssum, mens sisteskansen skal være mer enn klar for utfordringen i Premier League.

  Alt tyder på at Onana vokter målet i sesongpremieren hjemme mot Wolverhampton 14. august.

  David de Gea tar med seg åtte trofeer fra sin 12 år lange fartstid i klubben, og ble kåret til sesongens spiller av fansen imponerende fire ganger.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen