More

  Dagen før dagen: Italia – Tyrkia

  Dagen før dagen kan vi endelig si at EM er her. Tipsbladet har denne uken gitt ut vår EM-bibel på 96 sider med eksklusive intervjuer, og på nett har vi blant annet gått i dybden på de 24 nasjonalsangene vi skal få høre minst tre ganger de kommende ukene.
  I dag tar vi en kikk på åpningskampene fra de siste fem mesterskapene, og ser frem til når det braker løs i Roma i morgen kveld når Italia møter Tyrkia.
  EM 2016Frankrike – Romania 2-1
  Frankrike var store favoritter i EM på hjemmebane, og slet tydelig med premierenervene i åpningskampen mot Romania. Men etter en målløs førsteomgang, skrudde franskmennene opp tempoet i andre, og tok ledelsen ved Olivier Giroud like før timen. Bogdan Stancu rystet vertene da han utlignet fra krittmerket når andreomgangen var halvspilt. Men, da det gjenstod ett minutt av ordinær tid, sendte Dimitri Payet hjemmefansen i ekstase med et aldeles praktfullt langskudd i lengste kryss og sikret dermed hjemmeseieren.
  EM 2012Polen – Hellas 1-1 
  Polen delte arrangements-ansvaret med Ukraina i dette mesterskapet, men fikk æren av å sparke i gang mesterskapet mot Hellas. 56 000 tilskuere i Warzawa så Robert Lewandowski oppsrkiftsmessig sende vertene i føringen etter bare 12 minutters spill, men seks minutter etter hvilen sørget Dimitris Salpingidis for balanse i regnskapet ved å utligne til 1-1 og samtidig fastsette sluttresultatet.
  EM 2008Sveits – Tsjekkia 0-1
  En skade på kaptein og talisman Alexander Frei i førsteomgang, skapte sjokkbølger blant mannskapet til Sveits, som hadde sett stort frem imot å være vertskap for EM sammen med Østerrike. Tsjekkia utnyttet kapteinens skade til fulle, og stakk av med seieren i åpningskampen. Václav Svěrkoš ble matchvinner i det 70. minutt.
  EM 2004Portugal – Hellas 1-2
  Portugal ble rystet i sine grunnvoller da Hellas nok en gang tok på seg rollen som festbrems for vertlandet. Giorgos Karagounis og Angelos Basinas sjokkerte hele fotball-Europa ved å sende grekerne opp i en komfortabel 2-0-ledelse, og Cristiano Ronaldos redusering tre minutter på overtid kom altfor sent til at vertene kunne redde det ene poenget. Lagene møttes som kjent igjen i finalen, og resten er historie. 
  EM 2000Belgia – Sverige 2-1
  Etter en sjansefattig åpning på kampen, skjedde alt rett før og rett etter pause. Bart Goor og Emile Mpenza sendte vertene Belgia i en 2-0-ledelse like før og etter hvilen, men Johan Mjällby sendte svenskene inn i kampen igjen bare minutter etterpå. Det ble imidlertid ikke flere scoringer, og dermed kunne Belgia juble for tre poeng i åpningskampen. De forsvant likevel ut av gruppespillet etter tap for Italia og Tyrkia.
  MORGENDAGENS ÅPNINGSKAMP
  Stor spenning er naturligvis knyttet til Roberto Mancinis Italia, som virkelig har fått sving på Azzurri de siste årene. Italia er ubeseiret på de 27 siste kampene, og vant samtlige matcher i EM-kvalifiseringen. De har også full pott i VM-kvaliken hittil. De har holdt nullen i åtte (!) kamper på rad, og sluppet inn kun én baklengs på de siste 12. Tyrkia seiler i manges øyne mer og mer som en outsider, i alle fall til å gå langt i mesterskapet. I mars slo de Nederland 4-2 og Norge enkelt 3-0. De har også uavgjort mot Tyskland å vise til fra det siste året. Det er imidlertid sjeldent kjedelig å se en kamp med Tyrkia, og det har blitt scoret fire eller flere mål i seks av Tyrkias 12 siste kamper.
  Derfor tror vi på en underholdende åpningskamp i morgen kveld, til tross for Italias pottette forsvar. Tyrkia er i stand til å skape trøbbel for hvem som helst, og i 35 år gamle Burak Yılmaz har tyrkerne en ringrev på topp, som er i sitt livs form. Vi legger også merke til at det har blitt scoret over 2,5 mål i tre av de fem siste åpningskampene. Vi satser på at denne rekken utvides til fire av seks i morgen kveld, og forsøker oss dermed på Unibets overspill til fine 2,35 i odds. Begge lag scorer kan også forsøkes til 2,40.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen