More

  Championship: Preston tilbake på topp

  Preston tok tilbake tabelltoppen i Championship i Ryan Lowes møte med gamleklubben, men for Middlesbrough fortsetter nedturene.

  Preston måtte gi fra seg tabelltoppen etter Leicester sin overbevisende seier mot Southampton fredag kveld. Duane Holmes brukte derimot bare 60 sekunder på å sende Preston tilbake på topp da de i ettermiddag slo Plymouth 2-1 hjemme på Deepdale. Det var i utgangspunktet en spesiell match da Preston-manager Ryan Lowe tok imot laget han forlot midtveis i 2021/22-sesongen. Mannen som erstattet han, Steven Schumacher har siden blitt genierklært, men måtte i dag gi tapt for sin læresvein. Liam Millar hadde økt ledelsen til 2-0 før halvspilt førsteomgang, og selv om Ryan Hardie reduserte mot sin gamle sjef i andreomgang ble det tre poeng til Preston som fortsetter sin imponerende sesongstart.

  Les også: Oppsummering av dagens serierunde i League Two

  Middlesbrough-krisen fortsetter

  Sammie Szmodics stod for begge målene da Blackburn slo tilbake med 2-1 seier over Middlesbrough i dag. Gjestene svarte på Rovers to scoringer ved Matt Crocks, men det ble nok et fortjent tap for Michael Carrick og hans vinnerløse Middlesbrough. Rovers kunne juble for tre poeng i sin ligakamp nummer 5000.

  Middlesbrough blir liggende på bunn i Championship sammen med Sheffield Wednesday som igjen måtte gå av banen uten poeng. Conor Chaplin sørget for 1-0 seier til Ipswich på Hillsborough i en kamp vi ikke trenger å skrive så mye mer om.

  Les også: Oppsummering av dagens serierunde i League One

  En ny helt i Cardiff da rekken ble brutt

  Stemningen var i taket på Cardiff City Stadium, men i tett og intens førsteomgang fikk vi ikke den virkelige store sjansen før pausen nærmet seg, uten at Yakou Méïte klarte å overliste Swansea-keeper Carl Rushworth.

  Ingen av lagene hadde vunnet begge oppgjørene før Swansea klarte det i 2021/22-sesongen. Historien som ikke hadde skjedd i deres over 100 år gamle feide ble til alt overmål gjentatt under fjorårssesongen, men dette skulle Cardiff i år forhindre. Yakou Méïte startet andreomgang som hadde avsluttet og banket til fra langt hold, men igjen stod Rushworth i veien. I regnværet tok Cardiff mer og mer over, men det var en innbytter som skulle skape euforien i det pøsende regnværet.

  Ollie Tanner ble hentet fra nivå seks for knappe år siden, og ble i fjor lånt ut til York. Han ble i dag byttet inn i minutt 70 og brukte tre touch på å gi Cardiff 1-0 i minutt 71 da han tok seg innover i banen og banket ballen i lengste hjørnet på glimrende vis. Samme mann sikret seieren med fem minutter igjen da han igjen fintet seg inn i feltet og ble felt av dansken Kristian Pedersen. Aaron Ramsey scoret i derbyet for sitt elskede Cardiff med en iskald straffe. En gammel helt returnerte og en ny helt er født – og rekken er brutt for Cardiff som endelig kunne juble for seier mot sine rivaler. Og for første gang på hjemmebane på over ti år.

  Jack Colback ødela mot gamle fiender

  Jack Colback Sendte Jobe Bellingham I Bakken Før Han Ble Utvist.
  Jack Colback Sendte Jobe Bellingham I Bakken Før Han Ble Utvist.

  Kenneth Paal gav QPR føringen etter bare to minutter mot Sunderland, men den gode starten til hjemmelaget ble ødelagt av en idiotisk takling av tidligere Sunderland og Newcastle-spiller Jack Colback. Dermed kunne Sunderland jobbe seg inn i kampen mot de ti QPR-spillerne og de fikk betalt i form av scoringene til Jack Clarke, Daniel Ballard og Abdoullah Ba i oppgjøret som endte med 3-1 til gjestene fra nord.

  Birmingham så lenge ut til å stå igjen som det eneste laget i Championship uten tap etter denne runden også, men på overtid gikk alt galt. Lee Buchanan ble utvist før både Mileta Rajovic og Ryan Andrews scoret for Watford som dermed tok sin andre seier i Championship for sesongen.

  Championship-resultater

  • Southampton 1-4 Leicester
  • Hull 1-1 Coventry
  • Blackburn 2-1 Middlesbrough
  • Norwich 1-0 Stoke
  • Preston 2-1 Plymouth
  • Bristol City 0-0 WBA
  • QPR 1-3 Sunderland
  • Huddersfield 2-0 Rotherham
  • Sheffield Wed 0-1 Leeds
  • Watford 2-0 Birmingham
  • Cardiff 2-0 Swansea

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen